Didysis futbolas į Klaipėdą gali sugrįžti jau balandį

Didysis futbolas į Klaipėdą gali sugrįžti jau balandį

Klaipėdos futbolą kamuoja senos naujos bėdos - prasidėjo Lietuvos futbolo A lygos pirmenybės, o klaipėdiečiai dėl prastos infrastruktūros savo mieste futbolu grožėtis negali ir dar kurį laiką negalės. Visgi, yra vilties ugnelė, kad šiemet miesto centrinio stadiono žolė futbolui bus tinkama ne birželį, kaip buvo pernai, o gerokai anksčiau.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos pirmenybėse rungtyniaujantis Klaipėdos "Atlantas" kol kas yra priverstas rungtynes žaisti Gargžduose ant dirbtinės vejos. Tai klubui atsieina papildomų lėšų: tenka nuomotis kaimyninio miestelio stadioną, be to, nesusirenkama tiek sirgalių, kiek galėtų būti Klaipėdoje.

Šie niuansai šiek tiek pristabdo ir rėmėjus - ne visi nori remti komandą, kuri negali žaisti namuose.

"Norime, kad "Atlantas" namuose žaistų kuo greičiau, tačiau viskas priklauso ne nuo mūsų, o nuo oro sąlygų. Jei saulutė ir toliau skaisčiai švies, nebus šalčių ir liūčių, tuomet gal jau kovo pabaigoje, na balandį tai tikrai, iššukuojame žolę, tinkamai paruošiame ir bus galima žaisti", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos centrinio stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas.

Anot jo, tikrai nebus taip, kaip buvo pernai.

"Pernai daugiau nei 60 procentų stadiono žolės buvo sušalusi, dabar žolės būklė - kur kas geresnė. Dar šiek tiek išdžius, ir viskas bus gerai. Juk ne pirmi metai dirbame, žinome situaciją. Jei būtume turtingesni ir, kaip užsienyje, turėtume šildomus stadionus, tuomet galėtume Klaipėdoje pradėti ir čempionatą. Dabar situacija kitokia - turime pasikliauti gamta ir tapti daržininkais", - pabrėžė R. Pargaliauskas.

Reikia dirbtinos aikštės

Pasak Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidento Romualdo Jonaičio, būtina mieste vystyti futbolo infrastruktūrą.

"Turime visi kartu mobilizuotis ir pasimokyti iš Gargždų pavyzdžio. Nors, atvirai pasakius, turėtų būti atvirkščiai: pagal miesto dydžius Gargždai turėtų mokytis iš Klaipėdos, o ne priešingai. Dabar Klaipėdos situacija nėra gera: reikia arba dengto maniežo, arba dirbtinės dangos aikštynų. Juk gamtos neapgausi, o kasmet čempionatą pradėti ne namuose - itin nemalonu.

Dėl futbolo infrastruktūros gerinimo reikia miesto, visos futbolo bendruomenės pastangų. Juk jei Klaipėdoje įsirengtume dirbtinės dangos aikštyną, juo naudotųsi ne tik "Atlantas", bet ir veteranai, vaikai, futbolininkai mėgėjai. Profesionaliai komandai to aikštyno per dieną reikėtų tik porai valandų, o kitu laiku galėtų treniruotis visi kiti", - teigė R. Jonaitis.

Jis priminė ir tai, kad LFF Klaipėdai vis dar planuoja skirti daugiau nei milijono litų vertės šiuolaikinę dirbtinę dangą.

Tuo metu Klaipėdos miesto valdžia ir futbolo bendruomenė suka galvas, iš kur gauti maždaug tris milijonus litų, kad galėtų rekonstruoti pagalbinę centrinio stadiono aikštę. Jei būtų įrengta instaliacija, pagrindas ir tribūnos, tuomet LFF dirbtinę dangą uostamiesčiui padovanotų.

Pagal planus, šioje pagalbinėje aikštėje būtų įrengta tūkstančio vietų tribūnos, paklota dirbtinė danga. Būtų įrengtos dvi aikštės: viena - atitiktų visus futbolo matmenų standartus, o kita - šiek tiek mažesnė, treniruotėms ir apšilimui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder