"Danės regata" - šlapia, bet kupina gerų emocijų

"Danės regata" - šlapia, bet kupina gerų emocijų

Klaipėdoje vykusi tradicinė, jau 49-oji, tarptautinė irklavimo "Danės regata" sutraukė būrius irkluotojų iš Liepojos, Jelgavos, Jūrmalos, Kaliningrado, Šiaulių, Kauno, Vilniaus bei Klaipėdos. Dalyvių neišgąsdino ir pirmąją varžybų dieną iš dangaus įkyriai pliaupiantis lietus, tačiau antrąją varžybų dieną oro sąlygos kardinaliai pasikeitė ir jau šildė saulutė.

"Tai smagus renginys, į kurį susirenka visa irklavimo sporto bendruomenė - treneriai, sportininkai, rėmėjai, valdžios atstovai ir šiaip šiam sportui neabejingi žmonės. Šia regata tradiciškai baigiamas irklavimo sezonas Lietuvoje ir pradedamas naujas pasiruošimo etapas kitiems metams", - dar prieš varžybas sakė Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška.

Sulaukta garbių svečių

Iš tiesų į atidarymo ceremoniją, vykusią prie burlaivio "Meridianas", susirinko būrys valdžios atstovų ir šiaip žinomų klaipėdiečių, tarp jų - Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, Klaipėdos sporto vadas Saulius Paliulis, buvęs ilgametis Klaipėdos meras, dabartinis Tarybos narys Rimantas Taraškevičius, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, AB "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis, pranciškonų vienuolis Sigitas Jurčys, žmonių paprastai vadinamas broliu Benediktu, ir dar daugelis kitų. "Oras lietingas, Dangės upė yra gerokai patvinusi, tačiau tikėkimės, kad tai jus visus įkvėps dar geresniems rezultatams", - per atidarymo ceremoniją kalbėjo Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

VARŽYBŲ AKIMIRKA. Tarp jaunųjų irkluotojų vyko atkakli kova.

Planuoja rekonstrukciją

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas džiaugėsi, kad Klaipėda yra tarsi Lietuvos irklavimo lopšys.

"Ši sporto šaka Klaipėdoje juda į priekį - planuojama Klaipėdos irklavimo centro rekonstrukcija. Tikėkimės, kad po rekonstrukcijos irkluotojų treniruočių sąlygos ženkliai pagerės. Labai norėčiau tikėti, kad 51-ąją "Danės regatą" čia pasitiksime jau gerokai atnaujintoje sporto bazėje. Visos sporto šakos gyvuoja tokių žmonių, kurie yra atsidavę savo sporto šakai, dėka. Tarp tokių būtų galima įvardinti Klaipėdos irklavimo centro direktorių Liudviką Milešką. Net neabejoju, kad daugumai klaipėdiečių irklavimas asocijuojasi būtent su šiuo žmogumi. Visų klaipėdiečių vardu norėčiau nuoširdžiai padėkoti Liudvikui Mileškai už irklavimo sporto puoselėjimą", - pabrėžė S. Budinas.

Pasak jo, Klaipėdos miestas pastaruoju metu deda didžiules pastangas į sporto infrastruktūros ir apskritai į sporto situacijos gerinimą.

"Visi žinome, kad sveikatinimas, judėjimas, sportas - tai, kas nenešiojama ant pečių ir daug sutaupo lėšų miesto biudžete, kadangi aktyviai judantis žmogus mažiau vartoja vaistų, rečiau guli ligoninėse ir panašiai", - akcentavo S. Budinas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius A. Vaitkus džiaugėsi, kad jo vadovaujama kompanija gali partnerystės principu prisidėti prie jaunimo ugdymo ir sporto rezultatų siekimo.

"Mūsų prioritetas yra jaunimas. Siekiame, kad jaunoji karta turėtų užimtumo pasirinkimo galimybių, galėtų sportuoti ir lavinti savo fizinę būklę", - sakė A. Vaitkus.

Sporto rezultatai

Klaipėdos irklavimo centro atstovai savo sportiniais rezultatais tikrai nenuvylė Klaipėdos valdžios atstovų - iškovota per tuziną įvairių spalvų medalių.

ATIDARYMAS. Per varžybų atidarymą lijo lietus, tad garbūs svečiai, tarp kurių ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kalbą rėžė pasislėpę palapinėje.

Pirmąją varžybų dieną 3000 m distancijos varžybose mūsų vyrų dviviečių valčių įgula - Dovydas Balsys ir Tautvydas Vaitkūnas - neturėjo lygių, o jų treniruočių draugai Valdas Venckus ir Domantas Krasauskas užėmė trečiąją vietą.

Lengvojo svorio vyrų dviviečių valčių varžybose nugalėtojais tapo Nojus Dvarionis ir Deimantas Romeris, antri liko Kristupas Musonas ir Martynas Kilna.

Moterų dvivietės valties įgula Eisvė Stulpinaitė ir Greta Mališauskaitė iškovojo antrąją vietą, Kristė Jokubauskaitė ir Erika Vilkaitytė - trečiąją vietą.

[CITATA]

Vyrų vienviečių valčių varžybose Artūras Muravjovas iškovojo bronzos medalį.

Lengvojo svorio vyrų vienviečių valčių varžybose Klaipėdos irklavimo centro atstovas Deivis Stulpinas pasipuošė sidabro medaliu.

Antrąją varžybų dieną dalyviai turėjo įveikti 500 m. distanciją

Vyrų dviviečių valčių varžybose vėl visus pranoko D. Balsys ir T. Vaitkūnas. Antri liko V. Venckus ir D. Krasauskas.

Lengvojo svorio vyrų dviviečių valčių varžybose aukso medalius iškovojo N. Dvarionis ir D. Romeris, sidabras spindėjo ant K. Musono ir M. Kilnos krūtinių.

Tarp dailiosios lyties atstovių individualioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo E. Stulpinaitė, o irkluodama dvivietę valtį su G. Mališauskaitė džiaugėsi antrąja vieta. Trečios liko K. Jokubauskaitė ir E. Vilkaitytė.

DALYVIAI. Prieš varžybas dalyviai buvo apipurkšti lietumi.

Vyrų vienviečių valčių varžybose A. Muravjovas 500 m įveikė antras.

Lengvojo svorio vyrų vienviečių valčių varžybose D. Stulpinas pranoko visus varžovus ir džiaugėsi aukso medaliu, o treneriu dirbantis Tomas Plauška iškovojo trečiąją vietą.

"Danės regata" džiaugėsi "Vakarų ekspreso" kalbinti svečiai iš Rusijos ir Latvijos.

"Tai puikus sporto renginys. Į Klaipėdą kasmet varžytis atvykstame su dideliu malonumu. Tai puiki tradicija", - kalbėjo kaimyninių šalių irkluotojai.

Šias varžybas stebėjusi Klaipėdos universiteto (KU) sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė pasidžiaugė, kad Klaipėdos irklavimo centras bendradarbiauja su KU ir tai duoda rezultatų.

"Mūsų irkluotojai nuolat įvairiose varžybose garsina Klaipėdos universiteto vardą. Džiugu, kad ir šiemet Klaipėdos irkluotojai tapo Lietuvos universitetų irklavimo čempionais", - neslėpdama geros nuotaikos kalbėjo G. Avižionienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder