Dalius Ubartas grįžta į "Lemminkainen" gretas

Dalius Ubartas grįžta į "Lemminkainen" gretas

Po dviejų metų klajonių artimuosiuose rytuose (treniravo Kataro Dohos "Al-Arabi" vyrų komandą) prie Klaipėdos "Lemminkainen" vyriausiojo trenerio vairo sugrįžta Dalius Ubartas.

42 metų strategas sudarė žodinį sutarimą su šios ekipos prezidente Ramune Kumpiene, o artimiausiomis dienomis bus pasirašyta ir sutartis. "Lemminkainen" ekipoje yra ir daugiau permainų.

"Kol kas sutartį pasirašysime metams, su galimybe pratęsti. Pavargau klajoti po užsienį, noriu apsistoti namuose. Čia juk šeima - noriu matyti kaip auga vaikas", - savo apsisprendimo motyvus aiškino D. Ubartas.

Anot jo, turėjo pasiūlymų likti Katare, taip pat treniruoti ir kelis Europos klubus, tačiau visgi neatsispyrė namų traukai.

"Lemminkainen" ekipa gerokai atsinaujino, vėl žais Europos taurės varžybose. Be to, Lietuvos moterų krepšinio lyga stiprėja, manau, bus įdomu dirbti", - savo mintimis dalijosi D. Ubartas.

Šiemet "Lemminkainen" gretose yra ir daugiau permainų: komandą papildė iš JAV grįžusios 200 cm ūgio šilutiškė Sandra Vaitkutė ir 188 cm ūgio puolėja Julita Bungaite.
Taip pat komandą papildė 19-metė Kristė Druskytė ir 25-erių Lina Aglinskaitė.

Šios abi krepšininkės atvyko iš Kauno. Aglinskaitė pernai sezoną baigė Kauno rajono „Laisvės“ ekipoje, o Druskytė – „LKKA-Aisčių“ komandoje.

„Lemminkainen“ komandai pavyko išlaikyti labiausiai patyrusią žaidėją Ritą Milieškienę. Su šia 32 metų žaidėja pratęsta sutartis dar vieneriems metams.

Sutartis dar vienam sezonui turi Monika Grigalauskytė, Inesa Visgaudaitė. Tikėtina, kad šias krepšininkes Klaipėdos komandoje bus bandoma išlaikyti ilgesniam laikui.

Taip pat "Lemminkainen“ ekipoje lieka jaunosios žaidėjos: Gabrielė Gutkauskaitė, Milana Matiaš, Giedrė Lileikytė, Roberta Mizgerytė ir Agnė Černeckytė.

Visgi neapsieita be praradimų – komandą paliko Eglė Žygelytė ir Irma Raugaitė. Abi šios patyrusios 27-erių žaidėjos pasirinko kitas ekipas.

Dėl traumų ateinantį sezoną tikriausiai nerungtyniaus Laura Povilonytė (atlikta kelio operacija), pernai sezoną praleidusi Eglė Šikšniūtė (jai prireiks dar vienos kelio operacijos) ir Rima Margevičiūtė. Pastarąją krepšininkę kamuoja rimta stuburo trauma. Tikėtina, kad ji apskritai gali baigti krepšininkės karjerą.

Klaipėdos "Lemminkainen" krepšininkės ateinantį sezoną rungtyniaus trijose: Europos taurės, Lietuvos moterų krepšinio lygos ir Baltijos moterų krepšinio lygos – pirmenybėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder