Dakaro ralyje laukia 5 km aukščio iššūkis

Dakaro ralyje laukia 5 km aukščio iššūkis

Dakaro ralio maratone trečiąją varžybų dieną atėjo bene labiausiai visų varžybų dalyvių nelaukiamas greičio ruožas. Trečiojo etapo metu sportininkai kils į aukščiausią tašką šių metų Dakare - net 4895 m virš jūros lygo ir tai padarys vos per kelis šimtus kilometrų. A. Juknevičius pašonėje turėdamas į Everestą įkopusį šturmaną kalnų nebijo, tačiau dėl išretėjusio oro ir pasikeitusios dangos bus visiems, o tai puiki proga lietuviams.

"Išretėjęs oras, skaudanti galva, apetito praradimas, nuotaikos praradimas, sumažėjusios jėgos, - didžiulio aukščio galimai sukeliamus simptomus vardino "Craft Bearings" komandos lenktynininkas A. Juknevičius. - Kiekvienas organizmas į aukščio pakitimus reaguoja skirtingai, bet garantuoju, kad niekas nesijaus geriau nei normaliame aukštyje. Nepaisant to, šis etapas mums svarbus kitu atžvilgiu - prasideda pirmoji bekelė, o čia mes, priešingai nei dauguma klasikinio ralio mokyklos sportininkų, jausimės gerai nepaisant aplinkos trikdžių. Tikimės, kad gerai "pernešime" kalnus, technika veiks nepriekaištingai ir pasistengsime išnaudoti savo privalumus tokio tipo trasoje".

"Craft Bearings" komanda trečiadienį startuoja 15 val. 26 min. Lietuvos laiku. Antrajame varžybų etape A. Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas užėmė 23-ią vietą ir bendrojoje įskaitoje pakilo į 25-ąją poziciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder