Dakaro ralis 2016 metais startuos Peru

Dakaro ralis 2016 metais startuos Peru

Ketvirtadienį Paryžiuje (Prancūzija) Dakaro ralio organizatoriai oficialiai pristatė 2016 metų maršrutą. Sudėtingiausio pasaulio ralio trasa drieksis per Peru, Boliviją ir Argentiną.

Dakaro maratono startas numatomas kitų metų sausio 3 dieną Limoje (Peru), o finišas - sausio 16 dieną Rosarijo mieste (Argentina). Dakaras Peru valstybėje vyks jau trečią kartą, tačiau pasak organizatorių, rytų Peru ir šiaurės Bolivija bus naujos vietovės visiems dalyviams. Komandos turės atlikti gerus namų darbus, norėdamos tinkamai pasiruošti.

"Galutinis tikslas gali būti pasiektas tik laikantis taisyklių. Ištvermė nėra stiprybė, tai - proto būsena", - tokiu palinkėjimu visus būsimus dalyvius pasveikino "Amaury Sport Organisation" (ASO) direktorius Etjenas Lavinas (Etienne Lavigne).

Komandos "General Financing-Autopaslauga by Pitlane" pilotas Benedikto Vanagas sakė, kad Dakaras niekada nebūna lengvas pasivaikščiojimas: "Startuojant ne pirmą kartą, apie Peru ir Boliviją galima susidaryti nuomonę. Panašu, kad ateinantis išbandymas bus ypač nedraugiškas sportininkams ir technikai. Jau žinau, kad Peru lauks milžiniskos kopos, Bolivijoje - aukštikalnės."

2015 metais Dakaro ralyje su "Toyota Hilux" automobiliu B. Vanagas iškovojo pirmąją vietą tarp privačių komandų, o bendroje įskaitoje užėmė 24-ąją poziciją. Iki šiol tai didžiausias lietuvių pasiekimas Dakaro istorijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder