Cirkas LFF I lygoje

Cirkas LFF I lygoje

Antradienio vakarą LFF I lygos rungtynės tapo tikru pasityčiojimu iš futbolo. Dvi išimties tvarka į antrąjį pagal pajėgumą šalies divizioną priimtos komandos „Kupiškis“ ir Klaipėdos „Koralas“ sužaidė rungtynes, prajuokinusias ne vieną Lietuvos futbolo mėgėją.

Į Kupiškį atvykę svečiai iš uostamiesčio net nerado 11 rungtynes galinčių pradėti futbolininkų – „Koralas“ mačą pradėjo su 10 žaidėjų, atakos smaigalyje šios ekipos gretose buvo vartininkas Ernestas Grudys. Maža to, ekipos bejėgiškumo neapsikentęs futbolininkas pirmojo kėlinio viduryje paliko aikštę, tad „Koralas“ liko žaisti devyniese.

Galiausiai bejėgiškai atrodžiusi Klaipėdos komanda pralaimėjo rungtynes net 0:12, o jas palydėjo ir lažybų šleifas. Feisbuke rašančio futbolo tinklaraščio „RobertO Poškus“ teigimu, už „Kupiškio“ pergalę bent dviejų įvarčių skirtumu Azijos lažybų bendrovėse buvo pastatytos milžiniškos sumos. Panašu, kad apie nuspręstą mačo baigtį galimai žinoję „Koralo“ futbolininkai nepersistengė, o kai kurie jų net nedalyvavo susitikime.

Įdomu tai, kad tiek „Kupiškis“, tiek „Koralas“ prieš sezoną buvo vieninteliai klubai, neįveikę I lygos licencijavimo taisyklių, tačiau į pirmenybes patekę išimties tvarka. Toks sprendimas aiškintas „futbolo geografijos“ plėtimu – Kupiškio komanda I lygoje nebuvo kelis dešimtmečius.

 

Abi šios ekipos prastai atrodo ir turnyrinėje lentelėje. Klaipėdos ekipa kol kas patyrė visus 9 pralaimėjimus bei su klaikiu įvarčių santykiu 2:50 užima paskutinę vietą, o „Kupiškiui“ vakarykštė pergalė tapo pirmąja, po kurios jie turi 6 taškus ir užima 12-ą vietą, lenkdami tik „Koralą“ ir antrąją „Trakų“ komandą.

Maža to, sunkiai galą su galu sudurianti „Koralo“ komanda praėjusią savaitę buvo aptarinėjama dar viename skandalingame kontekste. Viešojoje erdvėje nuvilnijo žinia apie nepilnamečių tvirkinimu įtariamą žinomą uostamiesčio veikėją Viktorą Usovą, kuris sietas ir su šia Klaipėdos futbolo komanda bei „Neptūno“ krepšinio klubu.

Pastarasis išsyk pareiškė seniai nebeturintis jokių sąsajų su V. Usovu, o ilgą laiką tylėjęs „Koralo“ klubas tik vakar, praėjus penkioms dienoms nuo skandalingų naujienų, paskelbė daug apkalbų sulaukusį pranešimą, kuriame teigia atsiribojantis nuo sunkiais nusikaltimais kaltinamo asmens.

„Praeitą savaitę spaudoje pasirodžius naujienų apie suimtą V.Usovą, klubas nori dar kartą viešai paneigti neva V. Usovas dirbo komandos konsultantu jaunimo ugdymo ir organizacijos klausimais. Šioms pareigoms jis niekada nebuvo paskirtas. Pradžioje pelnęs klubo pasitikėjimą V. Usovas gavo tam tikrų įgaliojimų atstovauti klubui visuomeniniais pagrindais neužimant jokių pareigų. Tačiau buvo pastebėta, kad laikui bėgant V. Usovas pradėjo viršyti jam suteiktus įgaliojimus ir kenkti klubo veiklai. Tad jau kuris laikas buvo siekiama pašalinti jį nuo bet kokios, su klubu susijusios veiklos. Esame šokiruoti galimai jo padarytų nusikaltimų ir, žinoma, visiškai atsiribojame nuo šio asmens“, – rašoma klubo išplatintoje žinutėje.

V. Usovas praėjusiais metais mėgino tapti Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentu, o jį rinkimuose iškėlė ne kas kitas, o „Koralo“ klubas. Vis tik jį aplenkė Romualdas Jonaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder