"Chelsea" bėdos tęsiasi: Anglijos klubas krito Neapolyje

"Chelsea" bėdos tęsiasi: Anglijos klubas krito Neapolyje

Antradienį UEFA Čempionų lygoje sužaistos dvejos aštuntfinalio rungtynės.

Puikią pergalę iškovojo "Napoli" ekipa, savų žiūrovų akivaizdoje 3-1 įveikusi Londono "Chelsea". Tai dar vienas skaudus smūgis treneriui Andre Villas Boasui, kurio ateitis Anglijoje atrodo miglota.

Tiesa, dvikova svečiams prasidėjo labai sėkmingai: nors dominavo šeimininkai, po grubios gynėjo Paolo Cannavaro klaidos mėginant išmušti kamuolį šis atšoko tiesiai Juanui Matai, kuris iš kelių metrų nuginklavo Massimo De Sanctis.

Tačiau "Napoli" nesutriko ir jau netrukus atstatė pusiausvyrą - smūgiu iš toli pirmą įvartį prestižiškiausiame Europos klubinio futbolo turnyre pelnė Ezequelis Lavezzi. Lyg to būtų negana, prieš pat pertrauką Edinsonas Cavani pasiuntė "Chelsea" į nokdauną, pelnydamas antrą įvartį Italijos ekipai.

Po pertraukos "Chelsea" turėjo progų, tačiau "Napoli" rungtyniavo su didesne ugnele ir įtvirtino pranašumą: gynyboje suklydus Davidui Luizui Cavani atmetė kamuolį Lavezzi, kuris pasinaudojo neapdairiu vartininko Petro Cecho sprendimu palikti vartus ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Italijos vienuolikės pergalė galėjo būti ir didesnė, bet Christianas Maggio po puikaus Mareko Hamsiko perdavimo iš kelių metrų sugebėjo pataikyti tiesiai į gynėją Ashley Cole'ą.

Kitos varžybos


Debiutantas Pontusas Wernbloomas jau per teisėjo pridėtą laiką nuginklavo Madrido "Real" vartininką Ikerą Casillasą ir išplėšė CSKA klubui dramatiškas lygiąsias 1-1.

Rungtynėse Maskvoje, kurioje vyravo maždaug -6 laipsnių temperatūra, ispanai ilgą laiką pirmavo po Cristiano Ronaldo įvarčio 28 minutę. Įdomu tai, kad Čempionų lygoje portugalas per 23 mačus Madrido komandos sudėtyje įmušė jau 17 įvarčių. Per savo karjerą jam pavyko pasižymėti 32 kartus.

Svečiai dominavo ant dirbtinės dangos aikštės, o šeimininkai sukūrė vos keletą progų, tačiau paskutinę akimirką švedas Wernbloomas atstatė pusiausvyrą.

CSKA lietuvis Deividas Šemberas liko tarp atsarginių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder