Čempionate triumfavo „Shodan“ atstovai

Čempionate triumfavo „Shodan“ atstovai

Savaitgalį Šiaulių arenoje vykęs Lietuvos karatė kiokušin suaugusiųjų čempionatas išaiškino geriausius šalies sportininkus, tarp kurių triumfavo ir Klaipėdos karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ atstovai.

Šiame čempionate dalyvavo 19 karate klubų sportininkai, o komandinėje įskaitoje „Shodan“ mokykla, iškovojusi 7 medalius, užėmė antrąją vietą. Po atkaklių kovų čempione svorio kategorijoje iki 60 kg tapo Erika Rukšėnaitė ir užsitikrino teisę dalyvauti balandžio 13-14 dienomis Vilniuje vyksiančiame Europos čempionate.

Vicečempiono vardą iškovojo Dominykas Juškevičius (85-95kg) ir Vilius Lipnickas (-65kg). Ypač efektinga buvo Viliaus Lipnicko pusfinalio kova su Romualdu Auga, kuriam nusileista dukart per pastaruosius du čempionatus.

Shodanietis po atakų rankom greitai ir netikėtai atliko efektingą smūgį koją varžovui į galvą bei pasiuntė jį į nokautą.

Bronzos medaliais džiaugėsi Greta Bagdonaitė (55-60kg), ir Laurynas Vaičikauskas (75-85kg). Komandinės kata rungtyje debiutavo „SHODAN“ auklėtinių komanda. Jos nariai, Matas Jonauskas, Monika Tydikaitė, Ugnė Daukšaitė iškovojo antrąją vietą. Taip pat Matas Jonauskas vicečempiono vardą pelnė ir vyrų kata rungtyje. Iki apdovanojimų pakylos nedaug pritrūko Aistei Jankauskaitei, Jūratei Milašiūtei, Laurai Pikturnaitei, Žygimantui Šniaukui, Juliui Urbonui.

Šiose varžybose shodaniečiai turėjo nemažą palaikymą, nes į čempionatą atvyko beveik 100 jaunųjų karatė mokyklos „Shodan“ auklėtinių, kurie sirgo už savo komandos draugus.

„Shodan“ trenerių komanda džiaugiasi, kad jau eilę metų pavykstą išugdyti aukščiausio meistriškumo sportininkus, kurie garsina Lietuvos vardą aukšto lygio tarptautinėse varžybose bei tikisi, kad Europos čempionate Vilniuje taip pat pavyks iškovoti ne vieną apdovanojimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder