Č. Laslas: Lichtenšteine privalome laimėti

Č. Laslas: Lichtenšteine privalome laimėti

Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris vengras Čaba Laslas (Csaba Laszlo) teigė, kad artėjančiose 2014 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų rungtynėse išvykoje su Lichtenšteino komanda lietuviams reikalinga tik pergalė.

"Artėjančios rungtynės su Lichtenšteinu yra labai svarbios. Turime važiuoti ir pasiimti tris taškus. Žaidėjai tai supranta. Mums svarbiausia laimėti, kad išsaugotume galimybes kovoti dėl kelialapio į pasaulio čempionatą", - antradienį Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo nacionalinės komandos strategas.

2012 metų Europos čempionato atrankoje mūsų šalies futbolininkai išvykoje pralaimėjo Lichtenšteino atstovams 0:2, o namuose sužaidė lygiosiomis 0:0. Č. Laslo teigimu, negalima nuvertinti nei vieno varžovo ir su visais kovoti iš visų jėgų.

"Praėjusio atrankos ciklo rungtynės Vaduce buvo siaubingos ir ne tik dėl rezultato. Daugelis turbūt net nežino, kur yra Lichtenšteinas, bet jie žaidžia futbolą, o mes turime gerbti kiekvieną varžovą. Lichtenšteino rinktinės pagrindą sudaro žaidėjai, rungtyniaujantys viename klube, jie yra susižaidę. O mes surenkame futbolininkus iš įvairių klubų ir jie visi susitinka tik likus porai dienų iki rungtynių. Negali važiuoti į Lichtenšteiną ir galvot, kad laimėsi 10:0. Turi vykti pasiruošęs 200 proc., žaisti taip, kaip rungtyniautum su Vokietijos ar kita stipria komanda", - kalbėjo treneris.

Č. Laslas rengtis pasaulio čempionato atrankos varžybų G grupės rungtynėms su Lichtenšteinu (spalio 12 d.) bei Bosnija ir Hercegovina (spalio 16 d.) pakvietė 29 futbolininkus, 20 iš jų rungtyniauja užsienio klubuose.

"Labai svarbu išlaikyti komandos griaučius. Beveik visi futbolininkai, įtraukti į sąrašą, žaidė atrankos rungtynes su Slovakija (1:1) ir Graikija (0:2). Negalime keisti futbolininkų kiekvienose rungtynėse, reikia tęstinumo", - kalbėjo futbolo specialistas ir Vengrijos. Pasak jo, nauji žaidėjai turi atsirasti nacionalinėje komandoje, tačiau palaipsniui: "Draugiškuose mačuose suteikiame galimybę žaidėjams, kurie retai atstovauja nacionalinei komandai arba visai nėra joje žaidę. Taip po truputį įtraukiame naujus žaidėjus į rinktinę".

Č. Laslas pažymėjo, kad tikisi didelės patirties turinčių Lietuvos rinktinės veteranų indėlio.

"Marius Stankevičius klube nerungtyniauja, bet yra sveikas. Kitiems rinktinės žaidėjams yra labai svarbu, kad komandoje būtų futbolininkų su tokia didele patirtimi, todėl M. Stankevičius, Deividas Šemberas ir Tomas Danilevičius mums gali labai padėti", - sakė treneris.

Lietuvos rinktinė spalio 8 dieną išvyks į Vokietiją, kur surengs treniruočių stovyklą Bad Verishofene. Į Lichtenšteiną mūsų šalies futbolininkai išvyks spalio 11-ąją. Po šios dvikovos lietuviai vėl treniruosis Vokietijoje ir tiesiai iš ten vyks į Bosniją ir Hercegoviną.

Lietuvos rinktinė, po dvejų rungtynių turinti vieną tašką, pasaulio čempionato atrankos varžybų G grupėje žengia ketvirta. Pirmauja po dvi pergales iškovojusios Bosnijos ir Hercegovinos bei Graikijos komandos.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas ("Gaziantepspor", Turkija), Ernestas Šetkus (Plovdivo "Botev", Bulgarija), Emilijus Zubas (Panevėžio "Ekranas");

gynėjai: Arūnas Klimavičius ("Aktobe", Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų "Korona", Lenkija), Marius Žaliūkas (Edinburgo "Hearts", Škotija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko "Lechia", Lenkija), Valdemaras Borovskis, Vaidas Slavickas (abu - Marijampolės "Sūduva"), Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas (abu - Vilniaus "Žalgiris"), Marius Stankevičius (Romos "Lazio", Italija), Tomas Mikuckis (Chabarovsko "SKA-Energija", Rusija);

saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo "Alania", Rusija), Deividas Česnauskis ("Baki", Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis ("Rostov", Rusija), Ramūnas Radavičius, Mantas Kuklys (abu - Vilniaus "Žalgiris"), Mindaugas Panka (Chožuvo "Ruch", Lenkija), Saulius Mikoliūnas (Kijevo "Arsenal", Ukraina), Arvydas Novikovas (Edinburgo "Hearts", Škotija), Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija), Karolis Chvedukas (Marijampolės "Sūduva"), Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo "Bnei Yehuda", Izraelis);

puolėjai: Tomas Danilevičius (Kastelamarės "Juve Stabia", Italija), Darvydas Šernas (Lubino "Zaglębie", Lenkija), Tadas Labukas (Rygos "Skonto", Latvija), Artūras Rimkevičius (Šiaulių "Šiauliai"), Andrius Velička (Suvalano AZAL, Azerbaidžanas).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder