Buvo karšta ne tik Belgrade, bet ir Klaipėdoje

Buvo karšta ne tik Belgrade, bet ir Klaipėdoje

Kai Belgrade Kauno "Žalgiris" kovėsi Eurolygos finalinio ketverto varžybose, tuo pat metu Klaipėdos sporto rūmuose virė aistros tarptautiniame krepšinio senjorų turnyre "Klaipėda Cup 2018".

Šiose tradicinėse varžybose dalyvavo aštuoniolika komandų - šešios moterų ir dvylika vyrų. Iš viso varžėsi 180 perkopusių per 45-erius metus senjorų. Tarp dalyvių buvo nemažai praeityje žinomų sportininkų, o rungtynėms teisėjavo ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos bei Olandijos arbitrai.

Tarp moterų ant nugalėtojų pakylos stovėjo vien Lietuvos komandos. Pirmąją vietą iškovojo turnyro šeimininkė Klaipėdos ekipa, antrąją vietą užėmė SK "Šeduvos malūnas" iš Radviliškio, o trečiąja vieta tenkinosi MKK "Ukmergė" senjorės. Su lietuvėmis dar varžėsi "Hamburg" ekipa iš Vokietijos bei dvi komandos iš Latvijos - "Duobelė" (Duobelė) ir "Zeltenes" (Ryga).

Vyrų turnyre dėl nugalėtojų taurės kovėsi keturios senjorų komandos iš Rusijos - "Hunters CSKA" (Maskva), BC "Projekt 44" (Maskva), "VaBank" (Kaliningradas) ir "Basketclub" (Kaliningradas), dvi latvių ekipos - BC "Kraukli" (Liepoja) ir "Saldus" (Saldus), "Hamburg" (Vokietija), "Basket Sochaczew" (Lenkija) bei keturios mūsų šalies komandos - "Žemaitija" (Tauragė), "Brazylija" (Vilnius), "Radviliškis" (Radviliškis) ir "Vakarų viesulas" (Klaipėda").

Vyrų grupėje turnyro nugalėtojais tapo "Vakarų viesulo" senjorai, kurių gretose žaidė ir "Neptūno" trenerių štabe dirbantis Žuža Jurica iš Kroatijos. Sidabro medaliai atiteko "brazylams" iš Vilniaus, o bronza - liepojiečiams.

Naudingiausiais turnyro žaidėjais buvo pripažinti Radviliškio komandos atstovė Daina Motiejūnienė ir "Brazylijos" ekipos narys Andrius Giedraitis.

Komandos varžėsi ne tik krepšinio aikštelėje. Turnyro kuratorės Ingrida Einikienė ir Vilma Baltuonienė pasirūpino, kad visi varžybų dalyviai kartu galėjo dideliame ekrane gamtoje prie jūros stebėti Eurolygos finalines kovas iš Belgrado.

"Vakarų viesulo" komandos narys Raimondas Mikalkėnas apie kultūrinę programą kalbėjo taip: "Pusfinaliuose prie ekrano visi vieningai sirgome už "Žalgirį" ir CSKA. Tarptautinis mūsų sirgimas nepadėjo šioms komandoms prasibrauti į finalą. Kai žalgiriečiai ir kariškiai žaidė dėl trečiosios vietos, mūsų turnyro sirgalių pajėgos jau suskilo į dvi stovyklas. Džiaugiuosi, kad pergalę šventė "Žalgirio" vyrai".

Smagiai turnyro dalyvių Klaipėdoje praleistas laikas ilgai išliks jų atmintyje. Juk jie varžėsi 2018 m. Europos sporto mieste.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder