Burlentininkai stebina naujovėmis

Burlentininkai stebina naujovėmis

Visą savaitgalį pajūryje vykstančios burlenčių ir jėgos aitvarų varžybos „Baltic Cup” šiemet pasižymi naujienomis. Viena tokių – atskirta burlenčių su povandeniniu sparnu „Hydrofoil” įskaita. Antrąją varžybų dieną minėtoje įskaitoje besirungiantys sportininkai buvo nusiteikę ryžtingai.

Kol kas šios įskaitos absoliutus lyderis – Gediminas Gresevičius. Anot sportininko, ši burlenčių sritis yra išskirtinė ir labai sparčiai populiarėjanti visame pasaulyje. „Prieš porą metų priėmiau sprendimą iš formulės disciplinos pereiti į „Hydrofoil”. Iš esmės kone viską reikėjo pradėti iš naujo, mat nors principai panašūs, pusiausvyros prasme yra žymiai sunkiau. Man tai buvo naujas motyvacijos pliūpsnis”, – sakė buriuotojas.

Vienas stipriausių šių metų „Baltic Cup” dalyvių taip yra latvis Janis Preiss. Šiemet jis rungiasi ir formulės klasėje, ir „Hydrofoil” įskaitoje.

Pasak J. Preiss, minėta burlenčių su vandensparniuįskaita pasižymi savais niuansais: „Kadangi klasės ir įskaitos plaukimai vyksta vienu metu, aš renkuosi formulę, nors man patinka ir „Hydrofoil”.Vadinamasis „foilingas” tampa vis populiaresniu tarp profesionalių sportininkų ir tai yra puiku. Daugelis pereina į„Hydrofoil”dėl naujų pojūčių, ten reikia mažesnės burės, užtenka silpnesnio vėjo”.

Dvidešimties metų jubiliejų šiemet švenčiančios burlenčių ir jėgos aitvarų varžybos „Baltic Cup” vyksta visą savaitgalį – gegužės 25-27 d. –Klaipėdos rajone, Kintuose, Suvernų kaime, prie „Ekstremalus sporto” burlenčių mokyklos. Laimėtojai po išaiškės sekmadienį, gegužės 27 d.

Renginį organizuoja viešoji įstaiga „Ekstremalus sportas”, populiarinanti bei vienijanti šio sporto mėgėjus ir ypatingą dėmesį skirianti jaunimo ugdymui.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder