Boksininkas Vladimiras Kličko paskelbė apie karjeros pabaigą

Boksininkas Vladimiras Kličko paskelbė apie karjeros pabaigą

Vienas žymiausių šių laikų boksininkų ukrainietis Vladimiras Kličko ketvirtadienį paskelbė apie karjeros pabaigą. Kaip praneša „Reuters“, V. Kličko ilgai svarstė apie revanšinę kovą su 27-erių metų britu Entoniu Džošuja (Anthony Joshua), kuriam pralaimėjo balandžio mėnesį, tačiau galiausiai apsisprendė kabinti bokso pirštines ant vinies.

64 pergales karjeroje iškovojęs ir dešimtmetį (2006-2015) visų svarbiausių organizacijų sunkiasvorių kategorijos čempiono diržus turėjęs V. Kličko pats paaiškino savo apsisprendimo motyvus.

„Prieš 27 metus pradėjau savo kelionę sporte ir tai buvo mano pats geriausias pasirinkimas. Šios pasirinkimo dėka, aš keliavau po pasaulį, išmokau naujas kalbas, sukūriau verslą, išlavinau intelektines savybes. Aš tapau mokslininku, verslininku, įkvepėju, viešbučių valdytoju, treneriu, investuotoju. Visą tai darau dėl jūsų - sirgalių. Ateina laikas, kai gyvenime reikia pakeisti karjerą ir pradėti naują etapą, priimti naujus iššūkius. Man taip pat atėjo metas keistas. Tikiuosi, kad kita mano karjera bus tokia pati sėkminga, kaip ir buvo bokse, o galbūt net ir dar sėkmingesnė“, - sakė V. Kličko.

V. Kličko karjeroje patyrė vos penkis pralaimėjimus. 1996 metais jis iškovojo aukso medalį Atlantos olimpinėse žaidynėse. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder