Moterys iš mankštos gali gauti tokią pat naudą sveikatai kaip ir vyrai per pusę laiko

"Body flex" mankšta: minimalios pastangos ir maksimalus rezultatas

Norintiems veiksmingai ir greitai padailinti kūno linijas ar atsikratyti tokių problemų kaip stuburo, sąnarių, galvos skausmai, Klaipėdos sporto klubas "Apelsinas" siūlo 10 dienų trukmės mankštos "Body Flex" kursą.

Jos metu stangrinami raumenys, formuojama figūra, kaupiama energija, atsiranda puiki savijauta.

Pasak "Apelsino" specialistų, "Body flex" esmė - gilus diafragminis kvėpavimas, kuris derinamas su raumenų tempimo pratimais. Šios mankštos metu deginami nereikalingi riebalai ir tuo pat metu tempiami bei stangrinami raumenys.

"Kvėpavimo pratimų dėka išmokstama kvėpuoti taisyklingai, o tai padeda gydyti bronchitą, kosulį, astmą. Padidėjęs fizinis aktyvumas padeda išvengti depresijos, ramina nervų sistemą", - pasakoja specialistai, pabrėžiantys, kad tokia mankšta tinka visiems, kurie yra vyresni nei 16 metų - ir moterims, ir vyrams, nesvarbu, koks yra jų fizinis pasirengimas, kūno lankstumas, svoris ar apimtys.

"Body flex" mankštos pratimai yra saugūs ir juos gali daryti net ir žmonės, turintys sąnarių ar nugaros problemų. Beje, dauguma tokių žmonių, išbandžiusių šią mankštą, atsisveikino su minėtomis problemomis.

"Body flex" taip pat padeda sustangrinti kūno odą, atsikratyti celiulito, galvos ar raumenų skausmo, sutvarkyti laikyseną.

"Bodyflex" ypač padeda kovojant su celiulitu - juk tai viso labo tie patys riebalai, tik su šalutiniais medžiagų apykaitos produktais. Diafragminis kvėpavimas pagreitina kraujotaką, o specialūs tempimo pratimai nukreipia deguonies prisotintą kraują į problemines vietas ir taip padeda veiksmingai atsikratyti celiulito. Taigi galima deginti riebalus ir kartu stiprinti raumenis", - aiškino "Apelsino" treneriai.

Kvėpuojant masažuojami ir vidaus organai, elastingesnis tampa skrandis. Jis kiek susitraukia, todėl mažiau norisi valgyti. Kvėpavimo pratimais galima išspręsti ir žarnyno, vidurių kietėjimo problemas.

Informacija

Prieš 200 metų atmosferoje buvo 38 proc. deguonies, o dabar - tik 19 proc., tad šių dienų žmogus kvėpuoja lyg per pusiau užsuktą čiaupą. Todėl visi procesai jo organizme vyksta daug lėčiau nei gamtos sugalvota. Jeigu organizmui trūksta deguonies, jis nustoja eikvoti energiją, nedegina kalorijų. Jaučiamas nuovargis, silpnumas, kūnas atrodo glebus.
Deguonis daro įtaką medžiagų apykaitai, virškinimui ir tuštinimuisi, valo kraują, padeda sumažinti stresą, malšina galvos skausmą, padeda norintiems mesti rūkyti, stiprina imuninę sistemą, ramina ir stimuliuoja organizmą.
Apie milžinišką deguonies galią prabilta dar 1931 m. Vokiečių fiziologas Oto Varburgas gavo Nobelio premiją už tai, kad surado vėžio atsiradimo priežastį. Jis nustatė, jog ligos priežastis - nepakankamas deguonies kiekis ląstelėse.

Nuomonė

Asta SABECKIENĖ, "Apelsino" klientė
Su drauge lankėme aerobikos treniruotes ir išgirdome apie "Body flex". Kadangi draugė buvo šiek tiek stamboka, tai jai aerobika nelabai patiko, ir ji panoro išbandyti šią mankštą. O aš norėjau pagražinti savo taliją. Kuri moteris to nenori? Rezultatas - mano talija tikrai pagražėjo, o draugė neteko net 12 ar 15 kilogramų.
Tikrai rekomenduočiau šias treniruotės, nes jos tinka įvairaus amžiaus žmonėms. O įgavus įgūdžių vėliau viską gali daryti ir namie. Tik aišku, kaip ir visada sportuojant reikia valios bei užsispyrimo. Tačiau lankant "Body flex" mankštas nereikia tiek daug jėgų, kaip, kad, pavyzdžiui, įprastinėse treniruotėse bandant suformuoti pilvo presą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder