Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakaro ralyje prarado aštuonias pozicijas

Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakaro ralyje prarado aštuonias pozicijas

Pietų Amerikoje vykstančio 36-ojo Dakaro ralio šeštajame etape automobilių klasėje penktadienį Lietuvos atstovų Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas ("Toyota Hilux") užėmė vos 55-ąją vietą.

"Maždaug už dvidešimties kilometrų nuo starto važiavome per organizatorių pažymėtą žemės išgraužą. Ji buvo pilna "fesh-fesh'o", labai stačiais kampais. Iš pradžių pristabdėm, įveikinėjom labai atsargiai, o išvažiuodamas akceleravau ir tą akimirką ratas įkrito į čia pat buvusį griovį, pasislėpusį po "fesh-fesh" smėlio dulkėmis. Ratas jame įstrigo ir dėl didelės galios nusisuko pusašis. Kol pasitraukėme apie šimtą metrų į šalį, jis dar nukirto ir stabdžių vamzdelį", - apie neplanuotas kliūtis iškart po finišo pasakojo B. Vanagas.

Juodasis "Toyota Hilux" sustojo nepasiekęs nei pirmo įskaitinio punkto. Lenktynininkai savo jėgomis pasikeitė lūžusią detalę, o stabdžius paliko tik galinius. Visi šie techniniai nesklandumai, anot B. Vanago, ekipažui kainavo itin brangiai: "Mes apie pusantros valandos keitėme pusašį ir bandėme užblokuoti stabdžių sistemą, kad nors kokius turėtume. Kai stabdo tik galiniai ratai, greitai važiuoti yra visiška beprotybė. Stengėmės daryti geriausia, ką galime tokiomis sąlygomis."

Etapą laimėjo 2011 metų Dakaro ralio nugalėtojas katarietis Naseras Al Atija (Nasser Al-Attiyah, "Mini"). Jis 255 km greičio ruožą Čilėje įveikė per 2 val. 37 min. 18 sek.

Antrąją vietą užėmė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) atstovas Ženjelis de Vijeras (Giniel de Villiers, "Toyota"; +37 sek.), trečiąją - ispanas Nani Roma ("Mini"; +1 min. 24 sek.).

B. Vanagas ir A. Rudnickis nugalėtojui pralaimėjo 2 val. 18 min. 12 sek.

Antano Juknevičiaus ir Edvardo Duobos ekipažas ("Toyota Mebar") ekipažas taip pat susidūrė su techninėmis problemomis ir finišavo 75-as.

Bendrojoje įskaitoje lyderio poziciją sutvirtino N. Al Atija. Antras žengia Ž. de Vijeras (+11.12), trečias - Saudo Arabijos lenktynininkas Jazydas Alradžis (Yazeed Alrajhi, "Toyota"; +28.44).

B. Vanagas ir A. Rudnickis iš 16-osios vietos smuktelėjo į 24-ąją. Jie lyderiui pralaimi 4 val. 54 min. 17 sek.

A. Juknevičius ir E. Duoba užima 63-iąją poziciją.

Motociklų klasėje pergalę iškovojo portugalas Elderis Rodrigesas (Helder Rodrigues, "Honda"). Lenktynių lyderis ispanas Choanas Bareda (Joan Barreda, "Honda") finišavo šeštas.

Keturračių motociklų klasėje penktadienį greičiausias buvo Čilės atstovas Ignasijus Kasalė (Ignacio Casale, "Yamaha". Lyderio poziciją išsaugojęs lenkas Rafalas Sonikas ("Yamaha") buvo antras.

Sunkvežimių lenktynėse toliau dominuoja "Kamaz" vairuotojai. Penktadienio etapą laimėjo rusas Eduardas Nikolajevas. Jis pirmauja ir bendrojoje įskaitoje. Už jo rikiuojasi dar trys "Kamaz" ekipažai.

Dakaro ralis Pietų Amerikoje rengiamas septintąjį kartą. Varžybų dalyviams Argentinoje, Bolivijoje ir Čilėje iš viso teks įveikti apie 9000 km. Ralis baigsis sausio 17 dieną Buenos Airėse (Argentina).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder