Baseine nemokamai plaukios ir sportininkai

Baseine nemokamai plaukios ir sportininkai

Klaipėdos politikai ketvirtadienį nusprendė leisti nemokamai naudotis Klaipėdos baseino paslaugomis senjorams, neįgaliesiems, sportininkmas ir plaukimo veteranų rinktinei.

Senjorams ir neįgaliesiems žadama suteikti 608 valandų per metus, sportininkams - 8 208 val, plaukimo veteranų rinktinei - 504 valandų per metus.

Taip pat buvo patvirtinti ir atrankos kriterijai. Neįgalieji bei pensininkai privalės turėti dokumentus, kurie liudys neįgalumą arba senatvės pensinį amžių.

Plaukimo veteranų rinktinės sudėtis yra patvirtinta Klaipėdos plaukimo federacijos, rinktinėje yra 45 asmenys.

Sportininkai, norintys nemokamai plaukioti baseine, privalės atitikti kelis kriterijus: būti ne vyresni kaip 28 metų; priklausyti mieste įregistruotoms sporto organizacijoms, būti vandens sporto šakų atstovais: plaukimo, sinchroninio plaukimo, plaukimo su pelekais; buriavimo, irklavimo, baidarių ir kanojų irklavimo; vandensvydžio, mišrių sporto šakų (triatlono, šiuolaikinės penkiakovės). Taip pat jie turi būti pasiekę sportinio meistriškumo ugdymo, meistriškumo tobulinimo ir didelio meistriškumo grupių meistriškumo pakopų rodiklius, nurodytus Sportinio ugdymo organizavimo rekomendacijose.

Tarybos narys Rimantas Taraškevičius siūlė klausimą atidėti ir grįžti prie jo vėliau - esą neaiškūs motyvai, kokia tvarka į baseiną papuls pensininkai ir t. t. Vis dėlto kolegos nusprendė nelaukti ir siūlymui pritarė.

Senjorams, neįgaliesiems, sportininkams ir plaukimo veteranų rinktinei nemokamai naudotis Klaipėdos miesto daugiafunkciu sveikatingumo centru miesto biudžetui kainuos 11 508 eurus per mėnesį, arba 126 224 eurus per metus. Šie pinigai bus skirti iš Savivaldybės biudžeto asignavimų, numatytų miesto Kūno kultūros ir sporto plėtros programai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder