Bandymai pakeisti Sporto tarybą - bevaisiai

Bandymai pakeisti Sporto tarybą - bevaisiai

Kai kurių Klaipėdos miesto sporto bendruomenės narių bandymai sustabdyti Klaipėdos miesto sporto tarybos įgaliojimus ir organizuoti naujus jos rinkimus bliūkšta. Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėjų kolegija išnagrinėjo administracinę bylą pagal pareiškėjos viešosios įstaigos "Plaukimas visiems" skundą ir pripažino, kad skundas nepagrįstas.

Skunde buvo teigiama, kad Klaipėdos sporto tarybos buvusi sudaryta neteisėtai, nes ją renkant esą buvo pažeistos pagrindinės procedūros, ypač taisyklės, turėjusios užtikrinti objektyvų visų aplinkybių įvertinimą ir sprendimo pagrįstumą.

Teismo posėdžio metu pareiškėjos atstovas paaiškino, kad buvo pažeista teisė dalyvauti atrankoje ir būti išrinktam į Sporto tarybą.

Teismo posėdžio metu trečiojo suinteresuoto asmens viešosios įstaigos "Sporto paslaugos" atstovas prašė skundą patenkinti visiškai, argumentuodamas, kad esą į Sporto tarybą nebuvo deleguotas nė vienas olimpinės plaukimo sporto šakos atstovas.

Trečiasis suinteresuotas asmuo Lietuvos neįgaliųjų plaukimo federacija teigė, jog atrankos sąlygos neva buvo neaiškios, dviprasmiškos, o procedūra vykdoma neskaidriai, jų pateikta paraiška esą buvo atmesta, nenurodant priežasčių, kodėl jos deleguotas narys nebuvo atrinktas.

Trečiasis suinteresuotas asmuo Vakarų stalo teniso akademija teigė, jog neįgaliųjų plaukimas yra parolimpinė sporto šaka, kuriai atstovauja Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija, Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas, viešoji įstaiga "Plaukimas visiems", todėl jų atstovas į Sporto tarybą turėjo būti įtrauktas.


PATARIAMASIS ORGANAS. Sporto taryba, kurią sudaro 15 narių, į posėdžius renkasi bent kartą per mėnesį. Tarybos paskirtis - analizuoti sporto situaciją Klaipėdos mieste ir teikti siūlymus dėl fizinio aktyvumo ir sporto situacijos gerinimo. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Vakarų stalo teniso akademijos atstovas pažymi, jog dalyvavo atrankoje, tačiau esą nebuvo renkamas posėdžio pirmininkas ir sekretorius.

Trečiųjų suinteresuotų asmenų "Hockey Klaipėda" federcijos, Klaipėdos miesto imtynių sporto federacijos, Klaipėdos miesto plaukimo federacijos, Lietuvos neįgaliųjų plaukimo federacijos, regbio klubo "Klaipėdos kovas", Vakarų stalo teniso akademijos, viešosios įstaigos "Banglentė", viešosios įstaigos Klaipėdos teniso akademijos atstovai į teismo posėdį neatvyko.

Apie bylos nagrinėjimo vietą ir laiką pranešta tinkamai. Teigiama, kad byloje pakanka rašytinių duomenų išnagrinėti ją iš esmės, todėl byla nagrinėtina iš esmės nurodytų trečiųjų suinteresuotų asmenų atstovams nedalyvaujant.

Galiausiai bylos medžiagoje rašoma, kad 2019 m. liepos 12 d. paraišką Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Sporto ir kultūros skyriui VšĮ "Plaukimas visiems" pateikė ne su deleguojamu olimpinės plaukimo sporto šakos kandidatu, o kaip neįgaliųjų ir kurčiųjų sportininkų plaukimą propaguojanti organizacija.

Bylos medžiagoje pažymima, kad nei VšĮ "Plaukimas visiems" įstatai, nei kiti byloje esantys duomenys nepatvirtina, jog pareiškėja yra neįgaliųjų ir kurčiųjų sportininkų plaukimą propaguojanti sporto organizacija, ar yra neįgaliųjų organizacija, vykdanti sportinę veiklą Klaipėdos mieste.

"Kadangi matyti, jog pareiškėja neteikė olimpinės plaukimo sporto šakos kandidato, o pretenziją, į kurią buvo atsakyta Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos 2019 m. rugpjūčio 23 d. raštu "Dėl teikiamo kandidato į Sporto tarybos narius procedūrų vykdymo", pateikė, pasibaigus Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Sporto ir kūno kultūros skyriaus organizuotiems olimpinių ir neolimpinių sporto šakų atstovų į Sporto tarybą rinkimams, darytina išvada, jog pareiškėjos nurodytu būdu jos teisės ar įstatymų saugomi interesai negalėjo būti pažeisti.

Nenustačius pagrindų Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2019 m. rugsėjo 26 d. sprendimo "Dėl Klaipėdos miesto sporto tarybos sudėties patvirtinimo" panaikinimui, skundas laikytinas nepagrįstu, todėl netenkintinas", - rašoma bylos medžiagoje.

Sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam adminstraciniam teismui.

Klaipėdos sporto tarybos sudėtis:

Sporto taryba - prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos visuomeniniais pagrindais veikianti patariamoji institucija. Sporto taryba atstovauja visuomenės interesams, vykdo konsultavimo funkcijas formuojant strateginius ir praktinius miesto sporto klausimus.

Sporto tarybos paskirtis - analizuoti sporto situaciją Klaipėdos mieste ir teikti siūlymus dėl fizinio aktyvumo ir sporto situacijos gerinimo.
Pirmininkas - Albertas Liudvikas Mileška (irklavimo sporto šakos atstovas), pavaduotojas - Vaclovas Gedvilas (ledo ritulys).

Sporto taryboje įvairius su sportu susijusius klausimus, be jau minėtų L. A. Mileškos ir V. Gedvilo, sprendžia šie olimpinių sporto šakų atstovai: Artūras Juškėnas (rankinis), Darius Gricius (lauko tenisas), Virginijus Jurgelevičius (lengvoji atletika), Donatas Narvilas (badmintonas) ir Vilius Sukonas (krepšinis), iš neolimpinių sporto šakų atstovų: Robertas Skurdenis (karatė kiokušin), Martynas Kūra (sportiniai šokiai) ir Daiva Palubinskaitė (joga).

Dar pagal nuostatus po vieną kandidatą delegavo Savivaldybės tarybos Kultūros švietimo ir sporto komitetas (atstovauja Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis), Savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyrius (vedėja Rasa Rumšienė), Klaipėdos miesto akademinių reikalų taryba (Inga Aksamitauskaitė), BĮ Lietuvos sporto medicinos centro Klaipėdos skyrius (gydytoja Sigita Kibildienė) ir neįgaliųjų organizacijos, vykdančios sporto veiklą Klaipėdos mieste (Dainius Šilingis).

Sporto tarybos posėdžiai yra protokoluojami, daromi ir garso įrašai. Sekretoriaus pareigas eina Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistė Aistė Viršilienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder