"Baltai" Lenkijoje nenuvylė

"Baltai" Lenkijoje nenuvylė

Lenkijoje vykusiame didžiuliame tarptautiniame vaikų futbolo turnyre "Rotory Cup" mūsų šalies garbę geriausiai ginti sekėsi Klaipėdos futbolo mokyklos komandai "Baltai". Niekuo varžovams nenusileidę ir savo žaidimu jų pagarbą užsitarnavę klaipėdiečiai vieninteliai iš lietuvių pateko į pirmąjį dešimtuką.

Didžiausiame Šiaurės Rytų Lenkijos mieste Bialystoke tris dienas dėl turnyro "Rotory Cup" nugalėtojų vardų kovojo 2006 metais gimę jaunieji futbolininkai iš Lenkijos, Lietuvos, Baltarusijos ir Estijos. Viso - 36 komandos.

Klaipėdai šiose varžybose atstovavo miesto Futbolo mokyklos komanda "Baltai", suburta ne tik iš dešimtmečių, bet ir metais jaunesnių berniukų. Klaipėdiečiams tai buvo vienas rimčiausių išbandymų, jau kelerius metus trunkančioje sportinėje karjeroje. Turnyro pajėgumą liudijo ne tik dalyvių skaičius, bet ir jame norinčioms dalyvauti Lenkijos ekipoms surengta atranka. Įrodydami, kad ne veltui jų šalyje futbolas yra vienvaldis sporto karalius, lenkai šias varžybas organizavo be menkiausių priekaištų.

Trenerių Rimanto Skersio ir Andriaus Gedgaudo auklėtiniai jau pirmosiose grupės rungtynėse susitiko su turnyro favoritais laikomais šeimininkais. Nors prieš tai vykusiame turnyre Latvijoje "Baltai" varžovus iš Bialystoko MOSP "Jasnoniebiescy" įveikė, šį kartą neišnaudotos šimtaprocentinės progos ir apmaudžios klaidos lėmė pralaimėjimą (0:2). Po to "Baltai" sužaidė lygiosiomis su Čenstakavos "Rakowu" (2:2), įveikė Belchatuvo GKS (3:0), Mazovijos Minsko MOSiR (2:1) ir Gardino "Nemana" (3:2). Nors grupėje ir užimta antra vieta, vienintelė nesėkmė užkirto klaipėdiečiams kelią kovoti dėl prizinės vietos.

Antrąją dieną "Baltai" sužaidė lygiosiomis su Varšuvos FFA (1:1), įveikė Minską (3:2) ir pralaimėjo Poznanės "Lech" ekipai (1:3). Paskutiniąją turnyro dieną klaipėdiečiai pradėjo lygiosiomis su Gdansko "Jaguar" (2:2) ir užbaigė pergale prieš Plocko "Wisla" (2:0). Pastarasis laimėjimas "Baltams" garantavo 10 vietą. Turnyre dalyvavusios dar šešios lietuvių komandos iš Panevėžio, Kauno ir Vilniaus į pirmąjį dešimtuką nepateko. "Rotory Cup" taurę iškovojo minėta MOSP "Jasnoniebiescy" ekipa.

Šiame turnyre "Baltai" ne tik įgijo vertingos patirties ir įvertino savo jėgas kovodami su labai pajėgiais varžovais, bet ir susirado naują draugą. Juo tapo Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas. Bialystoko "Jagiellonia" klube rungtyniaujantis futbolininkas palaikė klaipėdiečius varžybų metu ir vakare apsilankęs jų viešbutyje atsakė į visus jaunųjų futbolininkų klausimus. "Baltai" rinktinės kapitonui atsidėkojo aistringai sirgdami už jį ir "Jagiellonia" Lenkijos futbolo čempionato (Ekstraklasa) rungtynėse su Gdansko "Lech" komanda.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder