Baidarininkas irklus ruošia rudeniui

Baidarininkas irklus ruošia rudeniui

Vandenynas, saulė ir smėlėti paplūdimiai - skamba tarsi ištrauka iš istorijos apie svajonių atostogas, bet ne treniruočių stovyklas. O ypač dabar, kai virš daugumos varžybų vis dar kabo klaustukai.

Tačiau tokioje aplinkoje Portugalijoje buvęs Artūras Seja neatostogavo. 24-erių baidarininkas vis tiek intensyviai ruošėsi būsimiems startams. Ir, panašu, šviesa tunelio gale jau matosi. Planuojama tarptautines baidarių ir kanojų irklavimo varžybas atnaujinti rudenį.

Šalims pradėjus uždarinėti sienas ir skelbti karantiną, kaip jau rašėme balandžio pradžioje, Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai nutraukė treniruočių stovyklą Portugalijoje ir grįžo į gimtinę.

Pietvakarių Europoje tęsti darbus liko tik A.Seja su treneriu. „Visą tą laiką Portugalijoje ir sportavau, - „Vakaro žinioms“ sakė A.Seja. - Iš tikrųjų treniruočių tempas buvo intensyvus, toks, kokį ir planavome. Iš anksto turėjome susidarę beveik metų planą, kiekvieną dieną žinojau, ką reikia daryti. Taigi jame pasikeitė tik tai, kad dėl pandemijos nebeliko varžybų.

Tačiau pastarąsias tiesiog imitavau treniruotėse. Pavyzdžiui, pagal planą prieš savaitę Čekijoje turėjo vykti olimpinė atranka, tai tuo metu Portugalijoje pasidariau „varžybas“ treniruotėje. Taigi laikiausi režimo, tikrai neatsipalaidavau. Per treniruotes padariau viską, ką galėjau.“

Pasak baidarininko, jo sportinė forma šiuo metu tikrai yra gera. Visi rodikliai rodo sustiprėjimą ir pagreitėjimą irklavime. Vaikinas įsitikinęs, jog jei dabar vyktų varžybos, jis joms tikrai būtų gerai pasiruošęs.

„Manau, dabar varžybose galėčiau tikėtis aukštų rezultatų, o ne tik dalyvauti. Tikiu tuo, nors niekada negali būti tikras, kaip viskas susiklostys varžybose. Ten gali įvykti bet kas. Tačiau, manau, viskas būtų gerai“, - pridūrė A.Seja.

Tiesa, be sunkaus darbo sportininkas Portugalijoje vis dėlto kažkiek turėjo ir poilsio. Net įprastiniame jo grafike sekmadieniai dažniausiai visada būna laisvi: „Geras oras, vandenynas, atbundantis miestas, sugrįžtantys turistai, gulėjimas pliaže - turėjau progą ir tuo pasimėgauti. Nors negalėčiau sakyti, jog laisvo laiko dabar turėjau daugiau nei įprastai.“

Galiausiai prieš porą dienų baidarininkas grįžo į Lietuvą. Sportininko teigimu, kai jau buvo pradėtos vykdyti kelionės ir atsirado patogūs skrydžiai, su treneriu jie ir apsisprendė pagaliau „kelti spranus“.

Dabar A.Sejos laukia dvi savaitės saviizoliacijos.

„Paskui sportuosime jau Lietuvoje, turėsime treniruočių stovyklas Trakuose, kur ruošimės būsimoms varžyboms. Mat, jau sužinojome, kad jos vyks rugsėjį“, - sakė baidarininkas.

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) paskelbė atnaujintą 2020 ir 2021 m. tarptautinių varžybų kalendorių. Numatyta, kad svarbiausi šių metų startai - pasaulio čempionatas ir pasaulio taurės varžybos - vyks rugsėjo 23-27 d. Segede (Vengrija). Pagal anksčiau numatytą tvarkaraštį, planetos pirmenybės turėjo būti organizuojamos liepos 10-12 d.

„ICF atkreipia dėmesį, kad 2020 ir 2021 m. varžybų tvarkaraščiai yra nuolat peržiūrimi ir, atsižvelgiant į sveikatos situaciją pasaulyje, jie gali būti koreguojami. Varžybų dalyvių sveikata ir saugumas išlieka svarbiausiu ICF ir varžybų organizatorių prioritetu“, - rašoma oficialiame ICF pranešime.

Planetos pirmenybėse ir pasaulio taurės varžybose bus išdalyta 30 medalių komplektų, 12 iš jų olimpinėse rungtyse. Planuojama, kad pasaulio čempionate dalyvaus 16 Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų. Pastarieji bus atrinkti per šalies čempionatą ir Lietuvos taurės varžybas. Artimiausiu metu bus nuspręsta, kada šios varžybos vyks.

ICF taip pat pranešė, kad šių metų pasaulio čempionate nevyks kova dėl kelialapių į 2021 m. Tokijo olimpines žaidynes. Kelialapiai į Japoniją bus dalijami 2021 m. Gegužės 12-16 d. Segede vyks Europos atrankos varžybos, o dėl paskutinių olimpinių kelialapių bus kovojama pasaulio atrankos varžybose gegužės 20-23 d. Barnaule (Rusija).

„Smagu, kad jau turime kam ruoštis. Iš tikrųjų varžybų jau pasiilgau. Juk vienam treniruotis ne tas pats, kas kovoti varžybose. Nori pasitikrinti su varžovu, realizuoti treniruočių darbą.

Nemanau, kad rudens varžybas dar gali atšaukti, nebent atidėti. Tačiau, bet kuriuo atveju, joms ruošiuosi rimtai. Žinau, jog konkurentai nemiega, visi stipriausi pasaulio sportininkai ruošiasi. Visi nori pademonstruoti gerus rezultatus. Taigi bandysiu ir aš būsimose varžybose pasiekti aukščiausius rezultatus, bandysiu sėkmę“, - teigė A.Seja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder