Aurimui Didžbaliui – planetos pirmenybių sidabras

Aurimui Didžbaliui – planetos pirmenybių sidabras

Klaipėdietis Aurimas Didžbalis Hiustone vykstančiame pasaulio sunkiosios atletikos čempionate iškovojo rovimo rungties sidabro medalį tarp svorio iki 94 kg dalyvių. Bronislavo Vyšniausko auklėtinis trečiuoju bandymu išrovė 180 kg.

Už A. Didžbalį šioje rungtyje geriau pasirodė tik rusas Aleksejus Kosovas, išrovęs 1 kg daugiau.

Stūmimo rungtyje Aurimas tris kartus bandė įveikti 215 kg sveriančią štangą, tačiau šis svoris klaipėdiečiui nepakluso.

„Per daug norėjome, buvome nekuklūs ir nepasisekė. Galėjome pirmuoju bandymu bandyti išstumti ne 215, o 210 kg ir dvikovėje būtume iškovoję medalį. Apmaudu, bet sporte pasitaiko visko. Sunku net kalbėti“, - po varžybų neslėpė apmaudo Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris B. Vyšniauskas.

Priminsime, kad A. Didžbalis prieš mėnesį įrodė, kad gali iškelti ir gerokai sunkesnias štangas –Klaipėdoje vykusiame Lietuvos sunkiosios atletikos suaugusiųjų atskirų veiksmų čempionate pagerino du šalies rekordus: išrovė 186 kg, išstūmė 220 kg ir dvikovėje surinko net 406 kg. Rovimo ir dvikovės rezultatai - nauji Lietuvos rekordai. Dvikovės rezultatas pagerintas 3 kg.

Tai iki Hiustone vykstančio pasaulio čempionato buvo geriausias pasaulio sezono rezultatas.

A. Didžbalis balandžio mėnesį Europos čempionate Tbilisyje (Gruzija) pirmą kartą Lietuvos istorijoje tapo ne tik savo svorio grupės nugalėtoju, bet ir absoliučiu Europos čempionu, o 2014 metais iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalį. Tai jam garantuoja kelialapį į 2016 metų vasarą Rio de Žaneire vyksiančias olimpines žaidynes.

Vis kylantis progresas Aurimą įkvėpė užsibrėžti dar didesnius tikslus. Galbūt per didelis noras   sportininkui pakišo koją – sunkiaatletis, kalbant sportininkų terminais, Hiustone tiesiog „perdegė“. 

„Aurimas per apšilimą ramiai išstūmė 205 kg, tačiau per varžybas buvo techninio broko ir tai pakišo koją. Gaila, kad praradome svarbius taškus dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Aurimas turi užsitikrinęs kelialapį į šias žaidynes, bet pagal Lietuvos komandinius taškus po Hiustone vyksiančiu varžybų galėjome iškovoti ir tris kelialapius“ , - sakė B. Vyšniauskas.

Žygimantas Stanulis – 21-as

Kitas klaipėdietis, dalyvavęs svorio iki 94 kg varžybose, Žygimantas Stanulis išrovė 160 kg ir išstūmė 191 kg bei bendroje įskaitoje liko 21-as.

Pasaulio čempionu svorio iki 94 kg grupėje tapo baltarusis Vadzimas Stralsau, dvikovėje surinkęs 405 kg (rovimas – 175 kg, stūmimas – 230 kg).

Donatas Anuškevičius – 24-as

Pirmieji iš Lietuvos rinktinės narių Hiustone jėgas išbandė Donatas Anuškevičius ir Irmantas Kačinskas. Jie varžėsi svorio iki 85 kg varžybose.

D. Anuškevičius varžėsi tarp C grupės, I. Kačinskas - tarp D grupės dalyvių. Donatas išrovė 145 kg ir išstūmė 180 kg. Bendroje svorio iki 85 kg įskaitoje tarp 37 dalyvių jis liko 24-tas. Dvikovės rezultatas – 325 kg. Irmantas išrovė 150 kg, tačiau stūmimo veiksme 165 kg štanga jam nepakluso ir sportininkas nebuvo klasifikuojamas.

„Donatas Anuškevičius yra po peties ir alkūnės operacijų, Irmantui Kačinskui - menties trauma. Jie sukando dantis ir kovojo. Šie sportininkai stengėsi, darė viską, ką galėjo. Nieko jau nepadarysi, traumos – neatsiejama sporto dalis“, - kalbėjo B. Vyšniauskas. 

Pasaulio sunkiosios atletikos čempionu svorio kategorijoje iki 85 kg tapo rusas Artiomas Okulovas (391 kg, 176+215), aplenkęs Kianoushį Rostamį (387 kg, 173+214) iš Irano ir kitą Rusijos atstovą Aptį Auchadovą (380 kg, 168+212).

Hiustone dalyvaujantys sunkiaatlečiai pripažįsta, kad čia sudarytos gyvenimo sąlygos – geros. Hiustone oras palankus - 20-22 laipsniai šilumos. Sportininkai gyvena keturių žvaigždučių „Hilton“ viešbutyje, kuris yra sujungtas su puikiu sporto kompleksu. Sunkiaatlečiams net nereikia eiti į lauką, tiesiog koridoriumi kilimine danga galima patekti į didžiules treniruočių ir varžybų sporto sales.

Jei kasdien į treniruotes per transporto spūstis reikėtų vykti autobusu ar eiti pėsčiomis, užtruktų laiko ir tai pareikalautų papildomų jėgų. Viskas labai gerai apmąstyta. Čia sportininkai galime susikoncentruoti pagrindinėms užduotims, taupant jėgas ir laiką.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder