Aurimas Didžbalis - geriausias KU sportininkas

Aurimas Didžbalis - geriausias KU sportininkas

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Aurimas Didžbalis nominuotas geriausiu Klaipėdos universiteto (KU) sportininku. Šis 25-erių Bronislavo Vyšniausko auklėtinis visus varžovus geriausiųjų rinkimuose nurungė be didesnės konkurencijos.

Net neabejojame, kad jis taps geriausiu Klaipėdos miesto sportininku. Be to, tiek jis, tiek kitas sunkiaatletis Žygimantas Stanulis, šiemet tapęs Europos suaugusiųjų vicečempionu, pretenduoja tapti ir geriausiu Lietuvos sportininku. B. Vyšniauskas yra tarp trijų kandidatų tapti geriausiu Lietuvos metų treneriu.

Už šiuos klaipėdiečius savo balsą galite atiduoti internetu: http://plus.lrytas.lt/lsa2016/. Klaipėdos sporto aistruoliai, būkite aktyvūs, palaikykite saviškius!

Svajonės pildosi

"Šie metai man yra išties įsimintini: tapti olimpiniu prizininku - viena iš mano svajonių. Dabar tikslai auga - 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse sieksiu dar tauresnės spalvos medalio. Idealiausia būtų auksinis medalis", - kalbėjo A. Didžbalis.

Jis ne kartą pabrėžė, kad tiek gyvenime, tiek sporte vadovaujasi "3N" taisykle - "Nieko nėra neįmanomo".

"Kai tampi lyderiu ir kaskart išvykoje tave lydi Lietuvos trispalvė - jausmas nepaprastas. Jaučiu atsakomybę ne vien sau, bet ir šaliai, miestui, universitetui, treneriui, komandos nariams, todėl esu įpareigotas jų nenuvilti ir nenuleisti kartelės", - tikino A. Didžbalis.

Šio sportininko treneris B. Vyšniauskas džiaugėsi ne tik A. Didžbalio, bet ir kito savo auklėtinio Ž. Stanulio pasiekimu.

"Dirbame kryptingai, auginamės jaunąją kartą. Mano svajonė būtų, jog vienoje olimpiadoje ant prizininkų pakylos laiptelio koptų du ar net trys mano auklėtiniai. Būtų tiesiog nuostabu. Visada sau užsibrėžiame aukščiausius tikslus ir jų visa širdimi siekiame. Galbūt tai mums ir padeda pasiekti rezultatų", - kalbėjo B. Vyšniauskas.

Jie pripažino, kad malonu, kai darbą įvertina ir apdovanoja.

"Po tokių pagerbimo ceremonijų dar labiau norisi įrodyti, kad gali geriau", - pridūrė sunkiaatlečiai.

Dešimtuke - sportininkų įvairovė

Dar į geriausiųjų Klaipėdos universiteto sportininkų dešimtuką pateko ir apdovanoti buvo šie sportininkai (nuspręsta neklasifikuoti eilės tvarka): Ramūnas Navardauskas (dviratininkas), Ž. Stanulis (sunkiaatletis) Eventas Gužauskas, Dominykas Juškevičius (karatistai), Tomas Mikutis, Alfredas Udra (stalo tenisininkai), Monika Vaiciukevičiūtė (lengvaatletė), Šarūnas Banevičius (rutulio stūmikas), Gerda Voitechovskaja (badmintonas).

Renginio organizatorė Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė specialiais prizais pagerbė kiekvienos sporto šakos geriausiuosius atletus.

"Malonu, kad Klaipėdos universitete studijuoja žmonės, kurie sugeba laurus skinti ne tik įvairiuose Lietuvos čempionatuose bei turnyruose, bet ir tarptautinėse arenose: Europos, pasaulio čempionatuose ir net olimpinėse žaidynėse. Tai išties aukščiausia sporto viršūnė. Mums išties garbė, jog šalia mūsų yra olimpinis prizininkas. Turime pavyzdį, kad labai norint - viska įmanoma. Noriu padėkoti treneriams ir sportininkams, kurie negailėdami savo laiko ir jėgų pluša savo universiteto ir miesto garbės vardan. Jūs esate tikri savo universiteto ambasadoriai", - nuoširdžiai dėkojo G. Avižonienė.

LYDERIAI. Į geriausiųjų Klaipėdos universiteto sportininkų dešimtuką patekę sportininkai ir jų treneriai.

Renginio metu KU sportininkai bendravo šiltai lyg viena darni šeima. Jie pasidžiaugė, kad toks pagerbimo vakaras - tarsi viso sportinio sezono vainikavimas. Tai džiugiausia metų šventė, kai visi mūsų sportininkai susirenka į vieną vietą ir gali nuoširdžiai pabendrauti. Juk jie nuolat būna užimti: krepšinio arenose, futbolo aikštelėje, plaukimo baseine ar kitose vietose, o vienintelį vakarą visi gali pabūti lyg viena komanda.

Prie Klaipėdos universiteto geriausiųjų sportininkų vakaro tradiciškai prisidėjo ir dienraštis "Vakarų ekspresas", įteikdamas geriausiam treneriui ir sportininkui po metinę dienraščio prenumeratą, kalendorių ir Gražinos Juodytės "Klaipėdos akvarelių" knygas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder