Atsinaujinusi "Fortūna" pradeda LMKL kovas

Atsinaujinusi "Fortūna" pradeda LMKL kovas

Šiandien startuoja Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionatas, kuriame Klaipėdos miesto garbę gins daugkartinė lygos prizininkė "Fortūnos" komanda. Šiemet klaipėdiečių kolektyvas - jaunas, tačiau ambicingas ir perspektyvus.

"Fortūnos" gretose, palyginti su praėjusiais metais, visiškai pasikeitė trenerių štabas ir į komandą įsiliejo būrys moksleivių.

Naujas trenerių štabas

"Fortūnos" vyr. trenerio pareigos patikėtos 27-erių specialistui Viliui Stanišauskui.

Vienu perspektyviausių Lietuvos jaunųjų trenerių vadinamas V. Stanišauskas praėjusį sezoną dirbo Klaipėdos "Neptūno" trenerių štabe, taip pat treniruoja jaunąją kartą Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje.

NAUJOKĖS. Į "Fortūnos" komandos gretas įsiliejo būrys naujokių.

"Sulaukiau pasiūlymo iš komandos prezidentės Ramunės Kumpienės. Pasiūlymas man pasirodė įdomus, todėl nusprendžiau pabandyti dirbti su merginomis, kurios pasirengusios sunkiai ir noriai dirbti. Merginos treniruojasi nuo rugsėjo 1 dienos. Jau apsišlifavome, lyg ir viskas vyksta sklandžiai, o kaip mums seksis - pamatysime per varžybas. Visada labiausiai akcentuoju gynybą, nes nuo geros gynybos atsiranda ir geras bei gražus puolimas", - savo krepšinio filosofiją atskleidė V. Stanišauskas.

Jis prie "Fortūnos" vairo pakeitė ilgametę komandos strategę Ramunę Kumpienę, su kuria klaipėdietės dvejus metus iš eilės iškovojo Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzos medalius.

"Jau po praėjusio sezono merginoms pasakiau, kad nebebūsiu vyr. trenere, o ieškosiu naujo stratego. Dabar turiu daugiau laiko klubo ūkiniams, organizaciniams reikalams. Aš nenutolau nuo komandos - visada atvažiuoju į vakarinę treniruotę, konsultuoju, padedu. Mūsų su merginomis glaudūs santykiai išliko. Džiaugiuosi, kad Vilius sutiko treniruoti komandą", - situaciją aiškino R. Kumpienė.

"Fortūnos" naujuoju fizinio rengimo treneriu tapo Artūras Janauskas, o komandos gydytoja dirbs Jurgita Mončienė.

NETEKTIS. Su Klaipėdos komanda atsisveikino lyderės - Marina Solopova ir Monika Grigalauskytė.

"Komandoje yra daug naujų veidų. Permainos skatina tobulėti - esame perspektyvus ir ambicingas kolektyvas", - sakė klubo prezidentė R. Kumpienė.

Komandoje - 9 studentės

Iš senbuvių komandoje neliko dviejų ekipos lyderių - Marinos Solopovos (išvyko rungtyniauti į Uteną) ir Monikos Grigalauskytės (legionierės duonos ragauja Vengrijoje). Taip pat kol kas nėra aišku, ar prie komandos prisijungs Lina Aglinskaitė.

"Ieškome papildomų rėmėjų lėšų, kad galėtume šią žaidėją pasilikti savo komandoje. Jei jai šeimos ir sveikatos aplinkybės leis, ji gali prie mūsų prisijungti ir sezono metu", - teigė pašnekovė.

Ji pasidžiaugė, kad į komandą įsiliejo daug jaunų ir perspektyvių žaidėjų: iš Palangos sporto centro - Gintarė Andrijauskaitė ir Dovilė Štrimaitytė, iš Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos - Gintarė Kačinskaitė, Dominyka Kučinskaitė, Livija Kaktaitė, Ieva Šerpytytė ir Ramunė Vainoraitė (ji jau baigė mokyklą. - Autor. past.).

"Mūsų klubo tikslas - dirbti su jaunomis ir perspektyviomis žaidėjomis, jas ruošti įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms. Mes esame vienas iš pirmaujančių Lietuvos klubų pagal paruoštų merginų skaičių Lietuvos rinktinėms. Šiemet turime net devynias studentes, kurios atstovaus Klaipėdos universitetui Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionate. Dvejus metus iš eilės Lietuvos studentų čempionate iškovojome medalius, tad kartelės nuleisti tikrai nežadame ir šiemet", - pabrėžė R. Kumpienė.

TRENERIS. Praėjusį sezoną "Neptūno" treneriu štabe dirbęs Vilius Stanišauskas nuo rugsėjo vadovauja "Fortūnos" merginų ekipai.

Kalbėdama apie klubo senbuves, "Fortūnos" komandos prezidentė sakė, jog šiemet, nelikus M. Solopovos ir M. Grigalauskytės, daugiau laiko atsiskleisti turės Roberta Mizgerytė, Kristė Druskytė, Justina Matuzonytė, Simona Dobrovolskytė, Brigita Gudelionytė, Erika Kregždytė, Roberta Daraškevičiūtė ir Agnė Černeckytė.

Ieško rėmėjo

"Fortūnos" klubo 2015-2016 metų tikslas - LMKL čempionate užimti 3-5 vietas.

"Esame jauna komanda. Jei iškovotume medalius, būtų tiesiog puiku, tačiau ir patekimas į stipriausių komandų ketvertuką taip pat būtų geras rezultatas", - kalbėjo R. Kumpienė.

Šiemet klubas išgyvena ne pačius geriausius ekonominius laikus, tad dėl finansinės naštos atsisakė dalyvauti Baltijos moterų krepšinio lygos varžybose.

"Ieškome generalinio rėmėjo, kuris atsigręžtų į moterų krepšinį. Dailiosios lyties atstovės nusipelnė didesnio dėmesio. Merginos dėl savo miesto garbės atiduoda savo širdis, kaunasi negailėdamos jėgų. Tai buvo įrodyta pernai ir užpernai, kai LMKL mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių atsilikome rezultatu 0:2, tačiau galiausiai sugebėjome atsitiesti, parodyti charakterį ir iškovoti medalius", - aiškino R. Kumpienė.

POKYČIAI. "Fortūnos" naujuoju fizinio rengimo treneriu tapo puikiai klaipėdiečiams pažįstamas profesionalus sportininkas lengvaatletis Artūras Janauskas.

Pirmąsias LMKL sezono rungtynes "Fortūna" žais jau šiandien - 18 val. Garliavoje susitiks su Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" ekipa. Šeštadienį 14 val. klaipėdietės savo aikštėje, Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), susitiks su "Šiaulių" komanda. Fortūnietės kviečia visus krepšinio sirgalius ateiti palaikyti savo miesto komandą. Įėjimas į visas "Fortūnos" rungtynes - nemokamas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder