Atsinaujinusi CSKA kovos dėl titulų

Atsinaujinusi CSKA kovos dėl titulų

Jonas Kazlauskas žengia į naują savo turiningos karjeros etapą. Vienas geriausių Lietuvos krepšinio trenerių tapo pirmuoju lietuviu, vadovausiančiu Rusijos krepšinio flagmanui - Maskvos CSKA klubui.

Iššūkių nesibaimina

Kaip rašė “Respublika”, 56 metų krepšinio specialisto iš Lietuvos ir CSKA sutartis galios iki 2012-2013 metų sezono pabaigos. Vakar, kalbėdamas su žurnalistais, naujasis CSKA strategas pripažino, kad derybos su komandos vadovais užtruko net kelis mėnesius. “Pirmieji bendro pobūdžio pokalbiai įvyko praėjusių metų rudenį. Kai sulaukiau konkretaus pasiūlymo, tai priėmiau jį daug negalvodamas, - teigė J.Kazlauskas. - CSKA yra įspūdingas tradicijas turintis krepšinio klubas, nedaugeliui tenka garbė vadovauti šiai komandai. Kiekvienas treneris nori dirbti su komanda, kuriai keliami tik patys aukščiausi tikslai”.

Šį sezoną daugkartiniai Rusijos čempionai pakeitė jau du trenerius - lapkričio pabaigoje atsisakė komandą sezonui rengusio serbo Duško Vujoševičiaus paslaugų, o dabar trenerio postą buvo priverstas užleisti ir laikinai šias pareigas ėjęs Dmitrijus Šakulinas. Tiesa, trenerių permainos sėkmės neatnešė.

CSKA jau pirmajame etape pasitraukė iš kovos dėl Eurolygos nugalėtojo titulo, o po trijų nesėkmių serijos smuktelėjo į antrą vietą Rusijos čempionate. “Taip, žinau, kad komanda šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus. Bet esu įsitikinęs, kad tai tik laikinas nuosmukis. CSKA visuomet kovojo dėl pačių garbingiausių apdovanojimų, tad ir šį sezoną padarysiu viską, kad išsaugotume Rusijos čempionų ir VTB Vieningosios lygos nugalėtojų titulus”, - nedviprasmiškai pareiškė J.Kazlauskas.

Po sezono - permainos

Vakar po pirmosios komandos treniruotės J.Kazlauskas, bendraudamas su Rusijos žurnalistais, pabrėžė, kad dabar svarbiausia nustatyti pagrindines CSKA žaidimo problemas ir jas pašalinti. “Pernai komanda taip pat sunkiai startavo, bet sezono pabaigoje įsibėgėjo ir pademonstravo neblogą žaidimą. Nesuprantu, kodėl šis sezonas toks nesėkmingas. Gal D.Vujoševičius nespėjo tinkamai pasiruošti, gal krepšininkai nepriėmė jo taktinių schemų”, - samprotavo krepšinio specialistas.

Pasak naujojo Maskvos ekipos stratego, daug klausimų kelia ir suprastėjusi CSKA komandinė gynyba. “Nebūsiu originalus pasakydamas, kad gynyba yra mano prioritetas. Kai dirbau Pirėjo “Olympiacos” klube, su treneriais stebėdavomės, kaip griežtai CSKA krepšininkai viso mačo metu žaisdavo gynyboje. Aišku, ir pas juos būdavo prastesnių mačų, bet kartelė buvo iškelta labai aukštai - ir tai nenuostabu, žinant, kad juos rengė tokie treneriai kaip Dušanas Ivkovičius ir Etorė Mesina (Etore Messina). O šį sezoną tokios gynybos nebėra. Gal vyresnio amžiaus krepšininkai jau nebegali taip intensyviai gintis? Tokiu atveju reikia jų trūkumus kompensuoti komandiniais veiksmais”, - konstatavo J.Kazlauskas.

Krepšinio specialistas taip pat teigė, kad būtina subalansuoti komandos veiksmus puolime, ir pažadėjo, kad po šio sezono ekipos laukia rimtos permainos. “Girdėjau daug kalbų, kad CSKA veteranams paprasčiausiai trūksta motyvacijos, noro žaisti ir kovoti. Kol kas anksti apie tai spręsti, bet gal kai kurie krepšininkai dėl įvairių priežasčių paprasčiausiai nebegali demonstruoti aukščiausio lygio žaidimo. Tad visų pirma man teks išsiaiškinti dabartinės komandos galimybes ir padaryti taip, kad ji galėtų kovoti dėl aukščiausių vietų. O vasarą CSKA gretose bus daug permainų”, - tvirtino lietuvis.

Pradės be R. Šiškausko

Vakar paaiškėjo, kad J.Kazlauskui bent dvi savaites teks verstis be komandos veterano Ramūno Šiškausko. 32 metų krepšininkas, neseniai išsigydęs kelio traumą, šį kartą susižeidė dešinės kojos Achilo sausgyslę. Nuo 2007 metų CSKA ekipoje žaidžiantis puolėjas šį sezoną Rusijos pirmenybėse sužaidė 10 rungtynių, aikštelėje vidutiniškai praleisdamas po 25 minutes, pelnydavo po 11,2 taško ir atkovodavo po 3,1 atšokusio kamuolio.

Šiuo metu dėl sveikatos sutrikimų komandai padėti negali 31 metų slovėnas Matijažas Smodišas (Matjaž Smodiš) ir 28 metų rusas Viktoras Chriapa. Tačiau J.Kazlauskas sulaukė ir geresnių žinių. Artimiausiu metu į rikiuotę turėtų sugrįžti po klubo traumos atsigavęs ekipos atakų dirigentas 34 metų amerikietis Džonas Robertas Holdenas (John Robert Holden).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder