Atsinaujinęs "Dragūnas" ateinantį sezoną sieks naujų iššūkių

Atsinaujinęs "Dragūnas" ateinantį sezoną sieks naujų iššūkių

Septyniskart Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai intensyviai ruošiasi naujajam rankinio sezonui, kuriame Artūro Juškėno auklėtiniams iššūkių tikrai netrūks. Klaipėdiečiai kovos net trijuose frontuose: Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate, Baltijos rankinio lygos (BHL) pirmenybėse ir antrame pagal pajėgumą Europos rankinio turnyre - EHF taurės varžybose.

Taip jau šiemet susiklostė, kad būtent pirmąsias oficialias sezono rungtynes dragūniečiai žais pastarajame Senojo žemyno turnyre. "Dragūno" pirmasis varžovas EHF taurės varžybose - Zagrebo "Dubravos" (Kroatija) klubas.

Pirmosios šių ekipų tarpusavio rungtynės vyks jau rugsėjo 2 dieną (šeštadienį) 18 val. Klaipėdos "Dragūno" namų aikštelėje (Taikos pr. 61A). Atsakomosios rungtynės - po savaitės Zagrebe.

Praėjusį sezoną būsimi "Dragūno" varžovai Kroatijos pirmenybėse liko treti. Jeigu klaipėdiečiams pavyktų peržengti pirmąjį turnyro barjerą, tuomet lauktų akistata su "Csurgo" klubu iš Vengrijos.

TRENIRUOTĖS. "Dragūnas" ruoštis naujajam sezonui pradėjo nuo liepos 24 dienos. "Dirbome ir lauke su lengvaatlečiu Mindaugu Krakiu, o dabar jau dirbama sporto salėje", - teigė "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

"Raginu visus rankinio sirgalius didelėmis raidėmis savo kalendoriuje pasižymėti rugsėjo 2 dieną. Kviečiu šią dieną visus atvykti į Klaipėdą ir palaikyti "Dragūną". Taip, varžovas - stiprus. Visi žinome, kad kroatų rankinis - aukšto lygio, tačiau rankų pirma laiko jokiu būdu nenuleidžiame. Bandysime iš visų jėgų kautis ir siekti prasibrauti į kitą turnyro etapą. Tikrai nenorime varžybų baigti jau po pirmojo etapo", - "Vakarų ekspresui" komentavo "Dragūno" komandos vyr. treneris A. Juškėnas.

Jis pripažįsta, kad didelė blogybė yra tai, kad EHF taurės varžybos prasideda labai anksti - jau rugsėjo pradžioje, kai komandos dar nėra pasiekusios optimalios sportinės formos.

"Dar nebus prasidėjęs net Lietuvos rankinio lygos čempionatas, o mes jau kausimės EHF taurės turnyre. Sunku tokiu metu būti geros sportinės formos, ypač jei į komandą įsilieja naujų žaidėjų. Galėtų šio turnyro dvikovos prasidėti bent porą mėnesių vėliau", - garsiai savo mintis reiškė A. Juškėnas.

Pirmosios "Dragūno" oficialios varžybos - jau bemaž po dviejų savaičių. Kaip vyksta pasiruošimas naujajam sezonui? - pasiteiravome trenerio A. Juškėno.

Pradėjome treniruotis nuo liepos 24 dienos, dirbome ir lauke su lengvaatlečiu Mindaugu Krakiu, o dabar jau dirbama sporto salėje. Buvome išvykę žaisti draugiškų rungtynių į Latviją. Iki Europos taurės varžybų žaisime dar kelias draugiškas rungtynes su suomiais, rusais, estais, latviais, Kauno "Granitu". Pasiruošimas vyksta intensyviu tempu.

Papasakokite plačiau, kokie komandoje pokyčiai įvyko per vasarą?

"Dragūno" komandoje nelieka Luko Jurio ir Mindaugo Meškausko. Jie išvyksta į Vokietiją derinti darbą su rankiniu. Tai patvirtina, kad mes žaidėjus galime išlaikyti savo komandoje iki tol, kol jie studijuoja universitete. Tada jau žmonėms reikia mąstyti apie gyvenimą. Nė vienam iš jų neturiu priekaištų. Padėkojau už darbą ir juos išleidau. Smagu yra tai, kad jie išvykę iš mūsų toliau gyvenimą sies su rankiniu. Mes jų išlaikyti negalėjome, nes didelių lėšų neturime.

LEGIONIERIUS. Į "Dragūno" komandą įsiliejo Uzbekijos pilietis Ernestas Ignatenka.

Blogai tai, kad taip pat du jauni rankininkai nusprendė atsisveikinti su komanda. Tai - Benas Katkauskas ir Tomas Daržinskas. Jie - "Viesulo" sporto centro auklėtiniai. Tai patvirtina, kad jaunimas nori iš karto gauti viską, o nenori daug dirbti ir nusipelnyti didesnio atlygio vėliau. Tokie dalykai vyksta su jaunimu. Dėl to atsiranda žaidėjų iš kitų miestų.

Tikimės, kad iš jaunimo atsiskleis vartininkas Benediktas Pakalniškis. Viliuosi, kad jo siekiai bus didesni.

Problema yra ta, jog kol kas liekame tik su dviem vartininkais - Benu Vaicekausku ir jau minėtuoju šešiolikmečiu B. Pakalniškiu. Niekaip nepavyksta išsigydyti Lukui Simanavičiui. Jam skauda pėdą. Medikai sako, kad jis mums negalės padėti mažiausiai šešias savaites. Blogai: jei vienas vartininkas per treniruotę gaus iš kamuolio į "birbynę", negalėsime net normaliai treniruotis.

Ieškojome dar vieno vartininko, mėginome prikalbinti Baltarusijos ir Ukrainos piliečius, tačiau jie paprašė tokių pinigėlių, kurių mes negalėjome pasiūlyti. Tad tikimės, kad Lukas Simanavičius išsispręs problemas ir tada viskas bus gerai.

Taip pat nugaros trauma atsinaujino ir komandos kapitonui Arvydui Bučiui. Kol kas versimės be jo.

Pakalbėjome apie praradimus, o kurie nauji žaidėjai sustiprino komandą?

Komandą sustiprino Lietuvos rinktinės žaidėjas Laurynas Palevičius. Malonu, kad vyrukas atvyko iš Vokietijos, nors ten iš darbo ir rankinio uždirbdavo turbūt šešis kartus daugiau, nei gaus Klaipėdoje. Tai įrodo, kad šio vyruko ambicijos yra didelės ir jis nori pasiekti rankinio aukštumų. Tai išties džiugina. Jis nori pasikelti savo lygį ir vėliau išvykti į kokią pajėgią užsienio ekipą profesionaliai žaisti rankinį. Tai glostantis širdį pavyzdys.

Antras naujokas - Lukas Vanagas. Jis yra po kryžminių raiščių traumos, bet intensyviai sportuoja. Jo potencialas - didelis. Jis turi visas galimybes tapti aukšto lygio žaidėju.

Taip pat prie mūsų komandos prisijungė Uzbekijos pilietis Ernestas Ignatenka. 27-erių dešiniarankis rankininkas - kairiojo krašto žaidėjas, tačiau geba žaisti ir kitose pozicijose. Jis nėra aukštas, tačiau stiprus fiziškai.

SUSTIPRINO. Klaipėdos komandą sustiprino Lietuvos rinktinės žaidėjas Laurynas Palevičius.

Lietuvoje neturime kairiojo krašto stiprių žaidėjų, todėl Ernestas bus naudingas komandos narys. Tai bus tarsi pakaitalas išvykusiam Igoriui Kopišinskiui. Šis žaidėjas sugeba žaisti ir kitose pozicijose, tad tikimės iš jo gero pasirodymo. Kartu tai bus didelė konkurencija Laurynui Simonavičiui, kuriam praėjęs sezonas buvo neblogas, bet jis vis tiek turės įrodyti savo vertę.

Uzbekas demonstruoja didžiulį norą, tačiau suprantame, kad yra žaidybinės schemos ir įsilieti į mūsų žaidimą jam prireiks laiko.

Noro stiprintis dar yra: reikia dešiniojo pusiau krašto kairiarankio žaidėjo. Vis dar ieškome, vis mėginame suderinti, kad atvyktų Kamerūno šalies rankininkas. Tvarkome dokumentus, tačiau visa tai užsitęsė ir nežinia, ar pavyks padaryti taip, kad jis atvyktų. Taip pat derimės su vienu Moldavijos žaidėju, kuris taip pat galėtų žaisti šioje pozicijoje.

Galima pasakyti, kad potencialiai komanda sustiprėjo: praradimai yra mažesni, nei papildymai. Visgi reikia pripažinti tai, kad iš naujokų iškart tikėtis kažko "vau" nereikėtų: kad jie pradėtų žaisti taip, kaip norime, reikia laiko.

Kaip jau minėjau, jau rugsėjo 2 dieną Klaipėdoje žaisime pirmąsias EHF taurės rungtynes su kroatais. Natūralu, kad didžioji dalis naštos kris ant senbuvių pečių. Šiose varžybose jie turėtų tempti komandą. Naujokai dar nebus spėję perprasti visų mūsų schemų.

Praėjusiais metais "Dragūnas" Lietuvos čempionate kovėsi išties įspūdingai - per visą čempionatą patyrė vos vieną pralaimėjimą pusfinalyje, o reguliariajame čempionate, ketvirtfinalyje ir finale žengė vien pergalingai. Panašaus tikitės ir ateinančio sezono?

Mes šiemet keliame sau didesnius iššūkius Baltijos rankinio lygos čempionate ir EHF taurės turnyre. Kadangi EHF taurės varžybos prasideda labai anksti, tai iššūkiais pasinaudoti bus labai sunku, o Baltijos rankinio lygos čempionate sieksime prasibrauti į finalo ketverto varžybas.

ATSIGAUNA. Lukas Vanagas yra po kryžminių raiščių traumos, tačiau treniruotėse jau pluša visa jėga.

Mūsų komandoje nėra didelių žvaigždžių, to nebuvo ir pernai, tačiau bendras komandinis darbas, atsidavimas ir susiklausymas davė vaisių. Mūsų stiprybė - komandinė dvasia. To tikimės ir ateinantį sezoną. Baltijos rankinio lygos čempionate turėtų rungtyniauti 12 komandų, suskirstytų į du pogrupius. Galima sakyti, kad trys finalo ketverto vietos jau yra rezervuotos itin pajėgių komandų: Minsko SKA (Baltarusija), Zaporožės ZTR (Ukraina) ir Ryhimehio "Cocks" (Suomija). Šių komandų biudžetai ir žaidėjų lygis nuo kitų Baltijos rankinio lygos komandų skiriasi keliais kartais. Su kitomis Latvijos, Estijos ir Lietuvos komandomis mes išties galime kautis, jas nugalėti ir prasibrauti į finalo ketverto varžybas. To ir sieksime.

Lietuvos čempionate mūsų tikslai nesikeičia - sieksime apginti čempionų titulus.

Pagrindinė mūsų bėda, kad niekaip nepavyksta surasti generalinio rėmėjo, kuriam, kaip ne kartą esu įvardijęs, galėtume skirti net komandos pavadinimą. Lyg ir dirbame, ir darome, tačiau kol kas nepavyksta. Klubas nekyla finansiškai. Nekildami finansiškai, negalime sau kelti didesnių tikslų, nors jau norėtųsi... Galėtume išsaugoti geriausius savo žaidėjus ir panašiai. Bet, deja, nepavyksta. Naudodamasis proga norėčiau padėkoti Klaipėdos miestui, kuris mus remia ir padeda. Tai mūsų pagrindinis rėmėjas. Tikimės, kad ir mes miestui atidavėme savo duoklę, tiek metų iškovoję aukščiausias vietas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder