„Atlanto“ siekiai - išlikti A lygoje ir apkarpyti skolas

„Atlanto“ siekiai - išlikti A lygoje ir apkarpyti skolas

Vargais negalais praėjusio sezono kančias išgyvenęs Klaipėdos „Atlantas“ pradeda naują klubo istorijos etapą. Kaip tokiais atvejais sakoma – nuo švaraus lapo.

„Atlanto“ gelbėtoju pasiryžusį tapti buvusį futbolininką, advokatą Vidą Adomaitį užgriuvo darbų lavina, tad jo telefonas kaista nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro.

„Ne tik telefonas, bet ir galva bei smegenys tuoj perkais, – nusijuokė V. Adomaitis. – Tikiuosi, tai laikinas krūvis, kuris netrukus atsipirks ir ims duoti rezultatų.“

Kol kas naujajam „Atlanto“ vadovui tenka narplioti sudėtingą galvosūkį, kaip bent kiek sumažinti šimtatūkstantines klubo skolas. Situacijos negerina ir griežta Klaipėdos savivaldybės pozicija – skolų VMI ir „Sodrai“ turinti komanda į miesto paramą negali pretenduoti. Tačiau V. Adomaitis rankų nenuleidžia – paramos suteikimo klausimas galbūt bus peržiūrimas vasarą, jei situacija klube taps mažiau kritinė.

Atsinaujinęs „Atlantas“ kol kas sužaidė tik vienas draugiškas rungtynes – savaitgalį 5:2 pranoko Kretingos „Minijos“ komandą. Trečiadienį klaipėdiečiai išmėgins jėgas su „Palanga“, o šeštadienį laukia pirmoji A lygos kova prieš „Kauno Žalgirį“.

– Jums daug kartų teko aiškinti motyvus sprendimo imtis gelbėti klubą, kurio skolos gali siekti iki pusės milijono eurų. Dažniau sulaukiate padrąsinimų, ar pašaipų? – portalas alyga.lt pradėjo pokalbį su Vidu Adomaičiu.

– Buvo įvairių reakcijų, kai kas ilgai negalėjo atsistebėti. Tačiau didesnė dalis reagavo pozityviai, sulaukiau daug palaikymo žinučių ir linkėjimų atgaivinti Klaipėdos futbolą. Tai džiugina ir įkvepia darbams.

– LFF Vykdomajame komitete „Atlantui“ išimties tvarka leista startuoti A lygoje. Tikriausiai tam įtakos turėjo ir kitų lygos dalyvių noras išlaikyti 8 komandų turnyro formatą?

– Taip, reikia tai pripažinti. Esu labai dėkingas visiems klubams, kad jie suprato mūsų sudėtingą situaciją bei aplinkybes, o taip pat – ir viso šalies futbolo įvaizdžio svarbą. Mumis patikėjo, teigiamai įvertino mūsų norus. Todėl džiugu.

– Minėjote, kad derybos su buvusiu „Atlanto“ vadovu Vaciu Lekevičiumi nebuvo lengvos. Ar finansine prasme susitarti su V. Lekevičiumi taip pat nebuvo lengva?

– Sulaukiu ir tokio klausimo (šypsosi). Mūsų susitarimas su V. Lekevičiumi yra konfidencialus, įtvirtinome jį teisiškai, todėl negaliu kalbėti apie finansines jo detales.

– Iki sezono pradžios lieka vos kelios dienos, tačiau informacijos apie jūsų komandos sudėtį kol kas labai mažai.

– Planuojame, kad ketvirtadienį surengsime „Atlanto“ pristatymą. Tuomet plačiau pasisakys ir naujasis treneris Viktoras Dobrecovas, pristatysime visus žaidėjus. Bet labai džiaugiuosi, kad mums sutiko padėti tokie žinomi futbolininkai, kaip Darvydas Šernas, Vytautas Lukša, Marius Činikas. Tikiuosi, subursime konkurencingą komandą, kuri lygoje nebus skriaudžiama.

– Esant tokiai situacijai tikriausiai sudėtinga kviesti futbolininkus ir kažką jiems žadėti?

– Be abejo. Vyraujantis nepasitikėjimas „Atlantu“, susidariusi skolų našta, neigiama visuomenės nuomonė tikrai netampa mūsų privalumu derantis su potencialiais naujokais. Antra vertus, kai kurie futbolininkai pažįsta mane dar nuo tų laikų, kai pats spardžiau kamuolį stadionuose. Todėl nesu jiems visiškai nežinomas. Jie pasitiki manimi, o lygiai taip pat aš nenoriu nuvilti jų.

– Anksčiau buvo kalbama, kad tam tikros verslo grupės Klaipėdoje norėtų investuoti į futbolą, tačiau nuo tokio žingsnio atbaidydavo nepasitikėjimas V. Lekevičiumi ir nenoras su juo bendradarbiauti. Galbūt toks požiūris jau keičiasi?

– Naudodamasis proga noriu pasakyti, kad esame atviri dialogui ir deryboms su visais, norinčiais padėti atgaivinti „Atlantą“. Ar tai bus verslininkai, ar kiti savo sričių žinovai, turintys idėjų – visų pagalba mums reikalinga norint iškopti iš duobės ir susigrąžinti gerą klubo vardą. Galbūt kas nors juoksis iš manęs, tačiau matau šviesią „Atlanto“ ateitį, keliantį aukščiausius tikslus ir vieną dieną kovojantį dėl čempionų titulo. Kodėl gi ne?

– Žinoma, tai užtruks. O šiemet ar įmanomi kažkokie sportiniai tikslai?

– Pagrindinė užduotis bus išsaugoti vietą A lygoje ir suvaldyti sudėtingą klubo finansinę situaciją. Ji po truputį stabilizuojasi, darbai vyksta, mėginsime apkarpyti skolas. Tai minimalūs tikslai. O jei gerai susiklostys aplinkybės – galbūt pavyks palypėti turnyro lentelėje keliais laipteliais dar aukščiau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder