"Atlanto" rungtynės masina užsieniečius

"Atlanto" rungtynės masina užsieniečius

Šiandien "Atlanto" futbolininkai Klaipėdos centriniame stadione 2015-2016 m. UEFA Europos lygos I kvalifikacinio etapo pirmose rungtynėse susikaus su Bulgarijos vicečempione "Beroe" ekipa iš Stara Zagoros miesto. Šios dvikovos pradžia 19 valandą.

Tokia futbolo šventė mūsų uostamiestį aplanko gana retai. Pernai Klaipėdos futbolo mėgėjai europinio lygio varžybas matė du kartus: atlantiečiai varžėsi su Liuksemburgo ir Kazachstano atstovais. Kaip toli "Atlantas" nukeliaus šiemet, labiausiai priklausys nuo šios dienos rungtynių.

"Beroe" futbolininkai į Klaipėdą atvyko antradienį. Jie tądien treniravosi Kretingos stadione, o vakar nuo 19 valandos surengė treniruotę uostamiesčio centrinio stadiono pagrindinėje aikštėje. Prieš vakarykštę treniruotę bulgarai apžiūrėjo Klaipėdos senamiestį.

Bulgarijos ekipą per rungtynes palaikys ir gausus būrys sirgalių. Dalis jų atvyko su komanda, o kiti - dar kelyje. Planuojama, kad į Lietuvą atvyks apie 300 "Beroe" gerbėjų.

Domisi šiomis rungtynėmis ir Danijos "Brondby" klubas. Danų susidomėjimas nėra atsitiktinis. Mat "Atlanto" arba "Beroe" klubas yra galimas jo varžovas antrajame Europos lygos turnyro etape. "Brondby" atstovus į Klaipėdą atlydės buvęs ilgametis Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjas, o dabar Danijoje dirbantis Aurelijus Skarbalius. Tiesa, "Brondby" klubui pirmajame etape dar reikia nugalėti San Marino čempionę "Juvenes-Dogana" ekipą. Tačiau abejojančių dėl šios dvikovos baigties yra mažai.

Didelis susidomėjimas "Atlanto" ir "Beroe" rungtynėmis yra ir tarp žurnalistų. Jų į Klaipėdą atvyko ne tik iš Bulgarijos, bet ir iš Rusijos. Pastarosios šalies žiniasklaidininkų dėmesį patraukė gausus rusų desantas "Atlante". Visų pirma tai vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija bei kylanti Rusijos futbolo žvaigždutė Andrejus Paniukovas, dėl kurio į kovą įsijungė net keli Prancūzijos aukščiausiosios lygos klubai. Neatmetama galimybė pamatyti stadione ir prancūzų klubų atstovų.

"Atlanto" ir "Beroe" rungtynėms yra išleista ir programėlė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder