"Atlantas" varžysis su komanda "0:1"

"Atlantas" varžysis su komanda "0:1"

Vakar rungtynėmis Kaune tarp "Stumbro" ir "Trakų" klubų prasidėjo Lietuvos futbolo A lygos čempionato dešimtasis turas.

Centrinė šio turo dvikova, be jokios abejonės, vyks šiandien Marijampolėje, kur jėgas išbandys "didžiojo ketverto" klubai "Sūduva" ir sostinės "Žalgiris".

Na, o "Atlanto" futbolininkai rungtyniaus rytoj Utenoje su "Uteniu". Uteniškiai šiame čempionate žaidžia nerezultatyviai, bet ir įvarčių į savo vartus daug nepraleidžia (ketvirtas rezultatas A lygoje). "Utenis" šiemet jau pralaimėjo septynerias rungtynes, iš kurių net penkerias rezultatu 0:1. Dėl to Utenos ekipą imta vadinti komanda "0:1". Įdomu tai, kad ir pernai vieną susitikimą "Utenis" pralaimėjo "Atlantui" būtent rezultatu 0:1.

"Utenio" ir "Atlanto" susitikimas rytoj vyks ant natūralios vejos. Atlantiečiams tai bus pirmosios rungtynės ant žolės. Prie jos uostamiesčio futbolininkai jau pratinosi keletą dienų per treniruotes Klaipėdoje ir Kretingoje. Tiesa, beveik pusė "Atlanto" žaidėjų jau "ragavo žolės" per oficialias rungtynes praėjusį šeštadienį Pakruojyje. Čia atlantiečių antroji komanda žaidė Lietuvos futbolo federacijos II lygos Vakarų regiono čempionato rungtynes su FC "Pakruojis" ekipa. Žinia, šis susitikimas baigėsi lygiosiomis - 2:2. Abu įvarčius klaipėdiečiams pelnė Rokas Gedminas.

"Atlanto" trenerių nuotaika prieš išvyką į Uteną pagerėjo, nes po traumų į treniruočių procesą sugrįžo abu pagrindiniai krašto gynėjai Markas Beneta ir Rolandas Baravykas. Panašu, kad jie rytoj pasirodys aikštėje.

"Atlanto" klubas kas mėnesį rengia geriausio savo ekipos žaidėjo rinkimus. Balandžio mėnesio laureatu tapo legionierius iš Rusijos Maksimas Maksimovas. Jis balandį pelnė net penkis įvarčius. Iš viso Maksimas jau turi įmušęs šešis įvarčius ir yra A lygos snaiperių sąrašo viršūnėje. Maksu pravardžiuojamas žaidėjas šiemet kartą nuskriaudė ir "Utenį". Per pirmojo rato rungtynes, vykusias Klaipėdoje, Maksimas Maksimovas pergalę atnešusį įvartį įmušė antrojo kėlinio viduryje.

Priminsime, kad kovo mėnesį geriausiu "Atlanto" žaidėju buvo išrinktas Povilas Valinčius.

Po devynių turų A lygos turnyrinė lentelė atrodė taip (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):
1. Trakų "Trakai" 9 7 1 1 12:4 22
2. Vilniaus "Žalgiris" 9 6 1 2 20:10 19
3. Klaipėdos "Atlantas" 9 6 0 3 13:9 18
4. Marijampolės "Sūduva" 9 5 2 2 16:12 17
5. Jonavos "Lietava" 9 2 3 4 7:12 9
6. Utenos "Utenis" 9 2 0 7 7:11 6
7. Kauno "Stumbras" 9 2 0 7 13:21 6
8. "Kauno Žalgiris" 9 1 3 5 10:19 6

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder