"Atlantas": skolų lapeliai, trenerio kaita ir derybos su investuotojais

"Atlantas": skolų lapeliai, trenerio kaita ir derybos su investuotojais

"Mano sutartis su Klaipėdos "Atlantu" baigėsi dar liepos 20 dieną, tačiau aš dar iki vasaros pabaigos dirbau už gerą žodį, už rankos paspaudimą, už ačiū, tačiau ir mano kantrybė baigėsi", - "Vakarų ekspresui" sakė iš finansinės krizės kamuojamo Klaipėdos "Atlanto" atsistatydinęs vyr. treneris Algimantas Briaunys.
     
Jis apie tai "Atlanto" sirgaliams ir futbolo bendruomenei pranešė savo Facebook paskyroje.

"Dėkoju visiems už palaikymą, supratingumą. Sudie. Manęs nėra – "Atlantas" bus", – tokius žodžius socialiniame tinkle rašė futbolo specialistas.

Pasirašė skolos lapelius

A. Briaunys dienraščiui sakė, kad iš "Atlanto" algos paskutinį kartą yra sulaukęs tik vasario mėnesį, tad pavargo nuo laukimo ir pažadų.

"Tiek man, tiek žaidėjams "Atlanto" klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius pasirašė skolos lapelius, bet kas iš to? Žaidėjai teisingai sako: juk su skolos lapeliu nenueisi į parduotuvę ir nenusipirksi maisto, nenueisi į banką ir nesusimokėsi paskolos. Visiems reikia gyventi. Kai kurie "Atlanto" žaidėjai man net prasitarė: jei situacija artimiausiu metu nesikeis, ketina išvykti į užsienį ir tiesiog uždarbiauti nebūtinai iš futbolo. Aš juos puikiai suprantu, kiek jis gali aukotis iš patriotizmo ar "durnizmo"", - nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo A. Briaunys.

Jis neslėpė, kad dėl šios situacijos jam itin skaudą širdį.

"Sezonas - išties sudėtingas. Galima sakyti, kad subūrėme dvi komandas. Klubą užklupo finansinės bėdos ir viską teko pradėti nuo pradžių. Buvo kalbėta, kad ateis investuotojai ir viskas susitvarkys, tačiau viskas tęsiasi mėnesių mėnesius ir niekas negerėja. Niekas nenorį lįsti į tokią avantiūrą ir perimti klubo su skolomis, juolab, kad, mano žiniomis, Vacys Lekevičius klubo visiškai perduoti nenori, nori pasilikti akcijų ir sau ir prisidėti prie klubo valdymo. Klaipėdai kelerius metus sekėsi, kad buvo toks žmogus Konstantinas Sarsanija, kuris mylėjo futbolą ir į klubą kišo savo asmenines lėšas. Vargu, ar atsiras dar toks žmogus, kuris tai darys. Duok Dieve, kad į visą šią situaciją objektyviai pažvelgtų Klaipėdos verslininkai, Klaipėdos valdžia ir perimtų klubą. Klaipėdos klubą turi valdyti ne kokie užsieniečiai, o savo kraštą mylintys žmonės", - įsitikinęs A. Briaunys.

Jam skaudu, kad dėl to kenčia ir perspektyvūs Klaipėdos krašto futbolininkai.

"Suprantu, kad klubo sąskaitos yra užblokuotos, tačiau juk yra ir žaidėjų sąskaitos. Juk verslininkai ir kiti klubui pagelbėti norintys žmonės galėtų bent išlaikyti žaidėjus. Yra jaunų žmonių, kurie lieka "Atlante" ir tikisi perspektyvų. Man skaudą širdį būtent dėl jų", - aiškino treneris.

Pasiteiravus, kaip jo manymu, kas galėtų užimti "Atlanto" vyr. trenerio postą, A. Briaunys atsakė: "Nežinau, bet gal ateis treneris, kuriam mokės pinigus ir jis pritrauks rėmėjų. Kas žino, kaip čia bus, bet kol kas šviesos tunelio gale aš nematau. Jau niekas nenori su "Atlantu" turėti reikalų. SOS signalas skamba pusę metų, bet nežinau kur – gal uždarame kambaryje? Gal reikia konferencijos, kurioje pasirodytų tie paslaptingi milijonieriai?" - retoriškai klausė A. Briaunys.

Kas perims vairą?

"Vakarų ekspresui" susisiekus su V. Lekevičiumi ir pabandžius detaliau išsiaiškinti situaciją, šis nieko konkretaus pasakyti negalėjo.

Pasiteiravus, kas užims "Atlanto" vyr. trenerio postą, V. Lekevičius atsakė: "Dar kol kas neplanuoju. Dirbu dieną naktį. Ieškau pinigų, finansuotojų, tačiau niekas nenori investuoti. Vyksta derybos net keturiais frontais, labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys. Buvo atvykę ir turkai, jie domisi, kasdien susirašinėjame, tačiau procesai nevyksta taip greitai, kaip norėtųsi", - aiškino V. Lekevičius.

Anot jo, trenerio pasitraukimas jam nebuvo staigmena.

"Rezultatų nėra, juk treneris turi atsakyti už rezultatą. Suprantu, kad yra finansinės bėdos ir visa kita, tačiau treneriui juk nereikia žvelgti į politiką, o tiesiog reikia dirbti savo darbą. Juk kas norėjo, iš klubo išėjo ir įsitvirtino kitur. Mes su komandą palikusiais žaidėjais palaikome ryšius, susitikę pasikalbame, apsikabiname, pasijuokiame. Visi žino mūsų situaciją ir visiems yra pasakyta: jei norite, žaiskite, visi žino kokiomis sąlygomis čia liko. Ne kartą sakiau ir pasikartosiu: aš darau ir darysiu viską, kad "Atlanto" klubas išliktų", - pabrėžė V. Lekevičius.

Paklausus, kas jo nuomone, turėtų perimti klubo vairą - Lietuvos ar užsienio šalies treneris, V. Lekevičius atsakė: "Norėtųsi, kad dirbtų lietuvis, tačiau visi žinome, kad šiuo metu Lietuvos trenerių nesimėto. Turime laiko iki rugsėjo 19 dienos, sprendžiame klausimus."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder