"Atlantas" rytoj žais Marijampolėje

"Atlantas" rytoj žais Marijampolėje

Šiandien po dvi savaites trukusios pertraukos atsinaujina Lietuvos futbolo A lygos čempionatas. Žinia, priverstinių atostogų futbolininkams suteikė šalies nacionalinės ir jaunimo (U-21) rinktinių rungtynės Čekijoje, Anglijoje bei Vilniuje.

Pirmose A lygos čempionato ketvirtojo turo rungtynėse šiandien sostinėje susikaus šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris" ir vicečempionė "Trakų" ekipa.

Tarp lyderių esantys Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai šio turo rungtynes žais rytoj Marijampolėje su "Sūduva". Pernykščio čempionato priešpaskutinėse rungtynėse ši Suvalkijos ekipa atlantiečius paliko be medalių. Primename, kad "Sūduva" tą svarbų susitikimą savo aikštėje laimėjo rezultatu 3:1 ir pasipuošė bronzos medaliais. Tad "Atlantui" teks siekti revanšo.

Šių metų čempionate "Atlantas" ir "Sūduva" per trejas rungtynes įmušė po šešis įvarčius. Įdomu tai, kad Marijampolės komandai visus įvarčius pelnė krašto gynėjai Andro Švrljuga ir Vaidas Slavickas. Jie pasižymėjo po tris kartus. "Atlanto" įvarčių mašina Andrejus Paniukovas savo sąskaitoje turi keturis taiklius smūgius, po sykį varžovų vartininkus skriaudė Olegas Dmitrijevas ir Rokas Gedminas.

Per pertrauką abu varžovai žaidė kontrolines rungtynes.

Marijampolės komanda, žaidusi be į nacionalinę rinktinę pakviestų V. Slavicko ir Ovidijaus Verbicko, ketvirtadienį namie išbandė jėgas su pirmojoje lygoje rungtyniaujančiu Kėdainių "Nevėžiu". Šis susitikimas baigėsi lygiosiomis - 1:1.

Klaipėdiečiai penktadienį rungtyniavo Kaune prieš vietos "Stumbrą" ir įveikė jį rezultatu 2:0. Įvarčius pelnė Jegoras Kondratiukas ir R. Gedminas. "Atlante" nežaidė į jaunimo (U-21) rinktinę pakviestas Domantas Šimkus.

Beje, "Atlantas" du savo jaunus žaidėjus Neilą Urbą ir Joną Bičkų paskolino pirmoje lygoje debiutuojančiam Klaipėdos "Koralui". Ši uostamiesčio komanda pirmose naujojo čempionato rungtynėse Tauragėje 3:0 nugalėjo vietos "Taurą". Abu atlantiečiai žaidė visas rungtynes, o J. Bičkus prie pergalės prisidėjo dviem įvarčiais.

Po trijų turų A lygos čempionato turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):
1. Vilniaus "Žalgiris" 3 2 0 1 3:2 6
2. Klaipėdos "Atlantas" 3 2 0 1 6:3 6
3. Marijampolės "Sūduva" 3 1 2 0 6:5 5
4. Trakų "Trakai" 3 1 2 0 2:1 5
5. Utenos "Utenis" 2 1 1 0 2:1 4
6. Jonavos "Jonava" 3 0 3 0 4:4 3
7. "Kauno Žalgiris" 2 0 0 2 0:2 0
8. Kauno "Stumbras" 3 0 0 3 2:7 0

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder