"Atlantas" Kipre sužaidė lygiosiomis

"Atlantas" Kipre sužaidė lygiosiomis

Klaipėdos „Atlantas“ Kipre sužaidė neplanuotas rungtynes, kurios jau buvo ketvirtosios šioje valstybėje. Lietuvių varžovas – Soligorsko „Šachtior“ klubas.

Susitikimas su Baltarusijos čempionate bronzos medalius iškovojusiais varžovais, tarp kurių praėjusį sezoną rungtyniavo Saulius Mikoliūnas, baigėsi taikiai – 1:1.

Pirmąjį kėlinį pranašiau žaidę klaipėdiečiai sukūrė keletą pavojingų momentų, tačiau jie liko nerealizuoti.

Gyvesnis ir rezultatyvesnis žaidimas vyko antroje susitikimo pusėje. Iš pradžių baltarusiai nepasinaudojo galimybe įmušti įvartį, kai buvo iššokęs „šachtininkų“ žaidėjas Dmitrijus Osipenka iššoko vienui vienas prieš „Atlanto“ vartų sargą. Laimė, varžovas smūgiavo netaikliai.

Neužilgus klaipėdiečiai sveikino iš „Šiaulių“ komandos į uostamiestį persikėlusį Vytą Gašpuitį, galva taikliai pasiuntusį kamuolį į Soligorsko ekipos vartų tinklą.

Dėl vis aikštėje pasirodančių jaunesnių Lietuvos komandos žaidėjų, iniciatyvą visiškai perėmė baltarusiai. Nuo išlyginamojo įvarčio nepavyko išsisukti – 78-ąją min. taiklus buvo Igoris Janušas – 1:1.

Per likusį laiką nė vienai iš ekipų nepavyko nulemti susitikimo baigties savo naudai.

„Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija pasidalijo mintimis apie rungtynes: „Pirmąjį kėlinį Baltarusijos komanda nesukūrė nė vienos progos prie mūsų vartų. Mes turėjome iniciatyvą, du kartus galva pelnyti įvarčius galėjo Evaldas Razulis, tačiau mūsų puolėjui nepavyko taikliai smūgiuoti. Dar galėjo pasižymėti Donatas Kazlauskas, tačiau būdamas prieš vartus apie septynis metrus, sudelsė smūgiuoti. Antrasis kėlinys prasidėjo gerai – 53-iąją min. po idealiai Mariaus Papšio pakelto kampinio, gražų įvartį smūgiu galva įmušė gynėjas V. Gašpuitis. Po pertraukos pakeitėme nemažai pagrindinių žaidėjų. Vėliau aikštėje pasirodė dar daugiau jaunų vyrukų. Nenuostabu, kad varžovai, kuriuos geriau žaisti vertė nepalankus rezultatas, tvirtai perėmė iniciatyvą ir sugebėjo išlyginti rezultatą. Paskutinę varžybų minutę pergalingą įvartį galėjo pasiekti M.Papšys, tačiau jo smūgiuotą kamuolį į patį vartų kampą, varžovų vartininkas sugebėjo atmušti“.

Soligorsko ekipai tai buvo pirmosios kontrolinės rungtynės Kipre. „Atlantas“ iki akistatos su baltarusiais, šioje šalyje sužaidė lygiosiomis 0:0 su Chožuvo „Ruch“ komanda, 1:0 įveikė kitą lenkų klubą – Kielcų „Korona“ ir 1:3 nusileido rumunų Klužo „CFR 1907“ vienuolikei.

Šeštadienį lietuvių laukia dar vienas sunkus egzaminas – mačas su serbų legendiniu klubu „Crvena Zvezda“. Po susitikimo su Belgrado futbolininkais klaipėdiečiai grįš į Lietuvą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder