"Atlantas" jau treniruojasi ir turi trenerį

"Atlantas" jau treniruojasi ir turi trenerį

Džiugi žinia Vakarų regiono futbolo sirgaliams - Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdžio metu nuspręsta, kad iki šiol A lygos licencijų negavę Klaipėdos "Atlanto" ir "Palangos" futbolo klubai šių metų sezone vis dėlto rungtyniaus aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje.

Tai itin pradžiugino "Atlanto" ekipos sirgalius, kurie dar šio mėnesio pradžioje girdėjo itin pesimistines kalbas, jog "Atlantas" neva išnyks iš Lietuvos futbolo žemėlapio.

Naujajam "Atlanto" vadovui Vidui Adomaičiui, klubą perėmus iš ilgamečio klubo vadovo Vacio Lekevičiaus, atsirado šviesa tunelio gale ir ta šviesa tampa vis ryškesnė.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad "Atlanto" klubą treniruos 42-ejų metų specialistas iš Latvijos Viktoras Dobrecovas. Tai buvęs Latvijos rinktinės puolėjas, kuris trenerio karjerą pradėjo Liepojoje ir su vietos "Liepaja" klubu iškovojo šalies čempiono titulą. Jis 2015 metais tapo geriausiu Latvijos treneriu.[CITATA]

Tai, kad "Atlanto" komandą treniruos šis treneris, "Vakarų ekspresui" vakar patvirtino ir "Atlanto" klubo savininkas V. Adomaitis.

Startas - kovo 2 dieną

"Atlanto" savininkas žadėjo, kad artimiausiu metu Klaipėdoje bus suorganizuota spaudos konferencija, kur bus pristatyta visa klubą gelbėti pasiruošusi komanda: savininkai, žaidėjai, trenerių štabas.

"Vyksta labai intensyvus darbas. Supraskite, kad klubą perėmėme vos prieš porą savaičių. Reikėjo ir dar reikia atlikti daug namų darbų. Norime kiek įmanoma geriau pasiruošti A lygos startui", - akcentavo V. Adomaitis.

"Atlanto" vyr. treneriui talkins pastaraisiais metais klubo vyriausiųjų trenerių asistentu buvęs Donatas Navikas.

Trečiadienį surengtoje treniruotėje prakaitą liejo 20 futbolininkų, tarp jų patyrę atlantiečiai - Andrius Bartkus, Tadas Labukas, Gediminas Kruša, taip pat vartininkas Lukas Paukštė, Klaipėdoje rungtyniavęs 2018-ųjų pirmoje pusėje. Taip pat treniruojasi keletas futbolininkų iš "Jonavos" ir Kauno "Žalgirio" ekipų. Planuojama, kad į "Atlantą" atvyks ir keli žaidėjai iš Kroatijos.

Pagal preliminarų 2019 metų A lygos tvarkaraštį, "Atlantas" sezoną pradės jau kovo 2 dieną Klaipėdoje, kai susitiks su "Kauno Žalgiriu".

"Palanga" pirmąsias oficialias sezono rungtynes turėtų žaisti kovo 3 dieną Vilniuje su vietos "Žalgirio" ekipa.

GRĮŽTA? Yra tikimybė, kad šį sezoną vilkint "Atlanto" marškinėlius išvysime iš klajonių po pasaulį sugrįžusį Gediminą Krušą (spiria kamuolį).

Redakcijos archyvo nuotr.

Pasidžiaugė žinia

Pirmasis žinia, kad abi pajūrio ekipos rungtyniaus A lygos čempionate, vasario 19 dienos vakarą savo "Facebook" paskyroje pasidžiaugė Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijoje (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas.

"Mūsų apskričiai buvo iškilęs pavojus šiais metais likti be A lygos komandų. Abu Klaipėdos apskrities klubai FK "Atlantas" ir FK "Palanga", pagal sportinius principus, turėjo teisę šiais metais žaisti A lygoje, tačiau neįvykdę tam tikrų reikalavimų licencijų negavo. Teko atlikti be galo daug darbų per be galo trumpą laikotarpį, kad vykdomojo komiteto nariai, kuriuo esu ir aš, priimtų teigiamą sprendimą dėl abiejų mūsų Klaipėdos apskrities klubų. Abu mūsų klubai 2019 metų sezone žais A lygoje! Noriu padėkoti LFF vykdomojo komiteto nariams, pasveikinti FK Palanga atstovus ir fanus bei tarti Ačiū naujam FK "Atlantas" savininkui Vidui Adomaičiui už jo ryžtą ir pasiaukojimą. Šis laikotarpis buvo sunkus visiems, bet kartu šias kliūtis įveikėme. Sveikinu "Atlanto" gerbėjus ir fanus", - rašė KLFF prezidentas R. Žvingilas.

Atlantiečiai jau treniruojasi

"Atlanto" savininkas V. Adomaitis teigė, kad komanda, kurioje yra dalis praėjusio sezono žaidėjų, taip pat dublerių komandos narių, treniruojasi nuo šeštadienio.

"Komanda dar nėra iki galo sukomplektuota. Trenerio laukia milžiniškas darbas", - sakė jis. - Šiandien pats sulaukiau skambučių iš žaidėjų, kurie norėtų atstovauti komandai. Tai leidžia daryti išvadą, kad pasitikėjimas išaugo. Tie skambučiai glosto savimeilę. Iki sezono starto turėsime sukomplektuotą, konkurencingą komandą, kuri tikrai startuos", - sakė V. Adomaitis.

Tiesa, jis neslepia, kad šie metai klubui bus lyg pereinamieji, nes aukštų tikslų, ypač kai iki sezono pradžios lieka mažiau nei dvi savaitės, o klubo rankas surišę kreditoriai, kalbėti yra itin sunku.

"Minimalus tikslas - išlikimas A lygoje. Antras tikslas - skolų sumažinimas. Būčiau labai patenkintas, kad komanda užimtų ir aukštesnę vietą, bet, žinant finansinius sunkumus, kalbėti apie labai didelius tikslus būtų neteisinga. Bet iš kitos pusės, kiekvienas kareivis nori tapti generolu. Žiūriu šviesiai į ateitį. Šis sezonas bus sudėtingas, bet tikiu, kad ne tik užbaigsime sezoną, bet ir žiūrėsime į priekį kaip į dar vieną laiptelį siekiant tikslų. Labai džiaugiuosi ir klubo, ir Klaipėdos bendruomenės vardu, nes nepalikome pajūrio be A lygos. Džiaugiuosi ir dėl "Palangos" klubo, kuriam taip pat leista dalyvauti A lygoje", - LRT.lt pasakojo V. Adomaitis.

Nors "Atlantą" ir kamuoja praėjusio sezono skolos, kurios gali siekti 400-500 tūkstančių eurų, V. Adomaitis sakė: "Šiandien "Atlantas" nėra nustekentas tiek, kad jam būtų iškelta bankroto byla. Tikiuosi, tai niekada ir neįvyks. "Atlantas" buvo, yra ir turi būti", - apie padėtį klube LRT.lt sakė V. Adomaitis.

Daugiau informacijos apie "Atlanto" klubą, jos žaidėjus, finansinę situaciją ir ateities planus V. Adomaitis žadėjo suteikti penktadienį per spaudos konferenciją.

"Aš nesu vienas "Atlanto" gelbėtojas. Viską detaliau papasakosime per spaudos konferenciją, kurią planuojame organizuoti penktadienį", - "Vakarų ekspresui" sakė V. Adomaitis.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder