"Atlantas" įveikė kandų autsaiderį

"Atlantas" įveikė kandų autsaiderį

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai sėkmingai pradėjo Lietuvos A lygos čempionato antrąjį ratą. Jie savo aikštėje rezultatu 3:1 (2:1) įveikė autsaiderį "Kauno Žalgirį".

Jau per pirmąsias šio susitikimo sekundes į "Atlanto" vartus vos neįkrito įvartis. Laimei, pavojingoje situacijoje atsidūręs kauniečių puolėjas Rokas Krušnauskas smūgiavo šalia vartų.

Na, o keturioliktą rungtynių minutę atlantiečiai jau pirmavo 2:0. Dvyliktą minutę įvartį pelnė antrose rungtynėse iš eilės pasižymintis Linas Pilibaitis, o netrukus tikrą įvartį gražuolį įmušė rezultatyviausias čempionato žaidėjas Andrejus Paniukovas. Jis kamuolį į "Kauno Žalgirio" vartus pasiuntė kulnu.

Susikrovę dviejų įvarčių persvarą "Atlanto" futbolininkai aprimo ir teritorinę persvarą perėmė svečiai. Įsidrąsinę žalgiriečiai artėjant pertraukai (39 min.) rezultatą sušvelnino. Savo ketvirtąjį įvartį čempionate įmušė R. Krušnauskas - 2:1. Šešiasdešimt antrą minutę šis anksčiau "Atlante" žaidęs futbolininkas galėjo ir išlyginti rezultatą. Deja, jis akistatą su "Atlanto" vartininku Evanu Aleksandrow-Ridley pralaimėjo.

Neįmuši, - lauk įvarčio į savus vartus. Taip ir atsitiko. Po minutės A. Paniukovas, gavęs kamuolį iš Olego Dmitrijevo, dar kartą nubaudė vartus palikusį Nemanją Bjelaną - 3:1. Tai buvo jau devintasis A. Paniukovo taiklus smūgis šių metų čempionate. Jis lygos snaiperių sąraše tvirtai pirmauja.

Per likusį laiką klaipėdiečiams pavyko išlaikyti dviejų įvarčių persvarą ir laimėti prieš aštrius dantis parodžiusį autsaiderį. Jie į turnyrinę lentelę įsirašė penktąją pergalę ir pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki septynerių.

Po rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija sakė: "Prieš susitikimą vyrams sakiau, kad laukia sunki kova. Matyt, ne visi išgirdo mano žodžius. Įmušėme du gražius įvarčius ir sustojome. Nuo dvidešimtos minutės ir iki pirmojo kėlinio pabaigos teko šokti pagal varžovų dūdelę. Kauniečiai po pertraukos galėjo rezultatą išlyginti. Po to, kai A. Paniukovas įmušė trečiąjį įvartį, jau buvo ramiau..."

"Atlantas" su Kauno žalgiriečiais rungtyniavo tokios sudėties: Evanas Aleksandrow-Ridley, Vytas Gašpuitis, Andrius Bartkus (kapitonas), Jurijus Vereščiakas (nuo 88 min. - Dovydas Norvilas), Donatas Kazlauskas (nuo 89 min. - Rokas Gedminas), Andrejus Paniukovas (nuo 67 min. - Andrejus Čiofu), Markas Beneta, Justas Raziūnas (48 min. įspėtas), Linas Pilibaitis, Sergejus Obivalinas, Olegas Dmitrijevas (64 min. įspėtas).

Po aštuntojo turo A lygos komandų rikiuotė yra tokia: 1. Vilniaus "Žalgiris" - 21 tšk., 2. Klaipėdos "Atlantas" - 17, 3. Marijampolės "Sūduva" - 15, 4. "Trakai" - 13, 5. Utenos "Utenis" - 8, 6. "Jonava" - 6, 7. Kauno "Stumbras" - 5, 8. "Kauno Žalgiris" - 2.

Devintojo turo susitikimai prasidės rytoj. "Atlanto" futbolininkai rungtyniaus sekmadienį - balandžio 30 d. - sostinėje su čempionato lyderiu "Žalgiriu".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder