„Atlantas" grimzta į turnyrinės lentelės dugną

„Atlantas" grimzta į turnyrinės lentelės dugną

Dar vieną antausį Lietuvos futbolo A lygos čempionate praėjusį trečiadienį nuo Kauno "Stumbro" gavo merdėjantis Klaipėdos "Atlantas". Kauniečiai uostamiestyje įveikė atlantiečius rezultatu 3:1 (2:0).

Jau keturis mėnesius nelaiminčiame "Atlanto" klube šįsyk buvo permainų. Komandai vadovavo į Klaipėdą sugrįžęs treneris Anatolijus Šelestas. Į ekipą sugrįžo ir brazilas Leandro da Silva, o kapitonu buvo paskirtas Marius Papšys.

Nykus buvo pirmasis kėlinys. Atlantiečiai į varžovų vartus apskritai nesmūgiavo, o svečiai be didelių pastangų įmušė du įvarčius. "Stumbro" ekipoje pasižymėjo ne kas kitas, o brazilas Marcosas Junioras. Jis įvarčius pelnė 24 ir 45 min. Šis legionierius A lygos čmpionate pelnė jau dešimt įvarčių. Beje, šis futbolininkas "Atlantą" šiemet skriaudė jau keturis sykius.

Po pertraukos naujasis "Atlanto" mesijas A. Šelestas atliko du keitimus. Vietoje trenerio duonos per treniruotes jau spėjusio paragauti Tado Labuko aikštėje pasirodė Dovydas Norvilas, o vietoje Jurijaus Zakharkivo ant žaliosios vejos išbėgo puolėjas Bruno Lemiečevskis.

Po šių keitimų "Atlanto" žaidimas pagyvėjo, o B. Lemiečevskio buvimas atakų smaigalyje įnešė šiokios tokios panikos svečių ekipos gynybos grandyje. Būtent B. Lemiečevskis 67 minutę rezultatą sušvelnino, o kiek vėliau galėjo net išlyginti pasekmę. Deja...

Na, o 84 min. intrigą šiose rungtynėse užgesino svečių žaidėjas Antonio Belo - 3:1.

Po rungtynių "Atlanto" strategas A. Šelestas sakė: "Kaip treniravomės, taip ir žaidėme. Stebuklų nebūna. Antrojo kėlinio pabaigoje žaidėjai nesilaikė žaidyminės drausmės, todėl ir rezultatas toks yra, Kita vertus, žaidėjams trūksta pasiruošimo ir meistriškumo."

"Atlanto" sudėtis: Davidas Smugas, Martunas Abovianas, Leandro da Silva, Ruslanas Maruška, Deividas Šiuša, Marius Papšys (kapitonas), Andrius Bartkus, Jurijus Teterenka, Tadas Labukas (nuo 52 min. - Dovydas Norvilas), Deividas Lukošius, Jurijus Zakharkivas (43 min. įspėtas; nuo 52 min. - Bruno Lemiečevskis).

Kitose trečiadienio rungtynėse, vykusiose Kaune, "Kauno Žalgiris" ir "Jonava" sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0). O tai reiškia, kad "Atlanto" futbolininkus nuo turnyrinės lentelės dugno skiria vos trys taškai.

Autsaiderių rikiuotė yra tokia: 6. "Atlantas - 22 taškai, 7. "Jonava" - 19 tšk,, 8. "Palanga" - 19 tšk.

Kitas čempionato rungtynes "Atlantas" žais rugsėjo 25 d. (antradienį) Klaipėdoje su "Palanga". Šis susitikimas prasidės 18 valandą.

„Atlanto“ trenerio komentaras

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder