"Atlantą" paliekantys futbolininkai - dar nežinioje

"Atlantą" paliekantys futbolininkai - dar nežinioje

Jau ateinantį antradienį - sausio dešimtąją - Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai pradės ruoštis naujajam sezonui.

Pernai pirmąkart per ketverius pastaruosius metus be medalių likusioje atlantiečių ekipoje bus daug permainų - komandą paliks arti dešimties žaidėjų. Jiems "žalią šviesą" palikti komandą uždegė prieš Kalėdas per atostogas trumpam iš Maskvos į Klaipėdą sugrįžęs "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija.

Aišku, kad apie konkretesnius pasikeitimus komandoje kalbėti dar anksti. Tačiau išeinančių futbolininkų sąrašas gana ilgas.

Taigi kur pasuks "Atlantą" paliekantys žaidėjai?

Kol kas yra ramūs dėl savo ateities tik du buvę Klaipėdos ekipos futbolininkai. Žinia, dar gruodį sutartį su šalies čempionu Vilniaus "Žalgiriu" pasirašė krašto gynėjas Rolandas Baravykas. Na, o trisdešimt septynerių Andrius Jokšas nusprendė baigti profesionalaus futbolininko karjerą.

Kitų išeinančiųjų atlantiečių ateitis kol kas dar skendi nežinioje.

Markas Beneta, kuris iki vasaros turi galiojantį kontraktą su "Atlantu", nori išvykti rungtyniauti į Lenkiją. Jis turi žodinį sutikimą dėl išėjimo iš komandos, tačiau laukia oficialaus patvirtinimo. Paleidimo raštą turi pasirašyti klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius, kuris šiuo metu atostogauja.

Nežino, kur ateinantį sezoną rungtyniaus, ir saugas Marius Papšys. Jo sutartis su "Atlantu" baigėsi, o nauja nebuvo pasiūlyta. Mariaus padėtį, pasirenkant naują klubą, sunkina trauma. Žinia, futbolininkui per paskutines praėjusio čempionato rungtynes lūžo pėdos kaulas. Jau šešias savaites atlantiečio koja "draugauja" su langete. "Ateinančią savaitę eisiu pas gydytojus ir lauksiu jų verdikto", - guodėsi buvęs atlantietis.

Dar pusmetį sutartį su "Atlantu" turintis vidurio gynėjas Kazimieras Gnedojus sako, kad apie atleidimą iš komandos sužinojo atostogaudamas užsienyje. "Perskaičiau internete, kad esu atleistas. Keista, bet niekas su manim nederino šio klausimo ir apskritai nekalbėjo apie išėjimo sąlygas", - sakė ne vieną sezoną "Atlante" praleidęs futbolininkas.

Dar nėra tikras, ar "Atlante" liks, ir vartininkas Povilas Valinčius. Jo likimas spręsis artimiausiomis dienomis.

Mūsų turimomis žiniomis, Marių Papšį, Kazimierą Gnedojų ir Povilą Valinčių norėtų savo gretose matyti Kazlų Rūdos "Šilas", besiruošiantis šiemet debiutuoti Lietuvos futbolo A lygoje. Visi trys šie žaidėjai nepaneigė, kad sulaukė skambučių iš Kazlų Rūdos.

Tačiau bene didžiausia "Atlanto" netektis prieš artėjantį sezoną yra saugas Ovidijus Verbickas. Jis su uostamiesčio ekipa taip pat turi iki vasaros galiojantį kontraktą, bet panoro palikti Klaipėdą. "Noriu parungtyniauti užsienyje, bet jei ši mano svajonė neišsipildys "Atlante" tikrai neliksiu", - sakė vienas geriausių praėjusio sezono uostamiesčio ekipos žaidėjų.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, Ovidijų Verbicką vilioja pernai bronzos medalius iškovojusi Marijampolės "Sūduva".

Nėra galutinai aiškus ir kai kurių "Atlanto" legionierių likimas.

"Atlanto" futbolininkai antradienį į pirmąją treniruotę rinksis uostamiesčio centriniame stadione. Dešimt dienų atlantiečiai treniruosis Klaipėdoje, o vėliau pasiruošimą sezonui tradiciškai tęs Kipre. Iki išvykos į šią šalį "Atlantas" planuoja sužaisti dvejas kontrolines rungtynes išvykose su viena iš Latvijos ekipų ir su Marijampolės "Sūduva".

Į pirmąją treniruočių stovyklą Kipre atlantiečiai išvyks sausio 23 dieną. Kipre "Atlantas" planuoja žaisti trejas kontrolines rungtynes su pajėgiais Rumunijos, Lenkijos, Serbijos klubais. Į namus mūsų miesto reprezentacinė futbolo ekipa sugrįš vasario šeštąją.

Į plaučius įkvėpę klaipėdietiško oro "Atlanto" futbolininkai vasario 10 dieną dar kartą išskris į Kiprą. Čia jie jėgas pasitikrins su Belgrado "Crvena zvezda" ir šeimininkų "Ethnikos Achna" klubu, kurį treniruoja Valdas Ivanauskas. Beje, lietuvis neseniai buvo išrinktas geriausiu 2016 metų Kipro čempionato treneriu. "Atlantas" Kipre galimai žais ir dar vienerias rungtynes su viena iš Rusijos komandų.

Vasario pabaigoje pasiruošimą naujam sezonui klaipėdiečiai tęs namuose.

2017 metų Lietuvos futbolo A lygos čempionatą numatoma pradėti kovo 4 dieną. Pagal preliminarų tvarkarašt,į pirmąsias rungtynes "Atlanto" futbolininkai žais Klaipėdoje su Vilniaus "Žalgiriu".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder