Arvydas Sabonis: "Neptūnas“ įrodė, kad reikia kautis"

Arvydas Sabonis: "Neptūnas“ įrodė, kad reikia kautis"

Arvydas Sabonis jau netikėjo, kad du iš eilės LKL pusfinalio mačus pralaimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ sugebės laimėti seriją. Todėl kai uostamiesčio ekipa sekmadienį lemiamame mače pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“, LKF prezidentas liko maloniai nustebintas.

„Sunkoka buvo patikėti, kad praradę psichologinį pranašumą, 2-0 pirmavę ir paskui išsilyginus serijai 2-2, jie Vilniuje galės laimėti. Bet tai dar kartą įrodo, kad krepšinis ir kamuolys yra apvalus ir reikia kautis“, – sakė Sabonis.

„Jeigu jie laimėjo, reiškia, buvo stipresni, – tęsė LKF prezidentas. – Juolab, kad buvo penkerios rungtynės, o ne vienos ar dvejos. Buvo rimta dviejų komandų kova, bet kaip sakė Kurtinaitis, čia ne seksas, abiems gerai nebus.“

Sabonio vadovaujama LKF prieš LKL atkrintamųjų pradžią atmetė lygos prašymą suteikti galimybę nuo pusfinalio kviestis arbitrus iš užsienio.

Nors po LKL pusfinalio serijos „Lietuvos ryto“ vadovas Tomas Pačėsas viešai suabejojo teisėjų sprendimais lemiamame mače, tačiau Sabonis yra įsitikinęs, kad pasikvietus arbitrus iš užsienio situacija stebuklingai geresnė netaptų.

„Čia yra nesąmonė, – apie sprendimą kviestis teisėjus iš užsienio nukirto Sabonis. – Esame krepšinio šalis ir turime teisėjus, o kad jie klysta, tai normalu. NBA klysta, kitur klysta, kitaip nebus.

Jeigu būtume kvietęsi teisėjus iš užsienio, savo teisėjus nužemintume dar labiau. Mes kaip tik kalbamės su federacijos vadovais, kaip sukurti sistemą, kad teisėjai nuo mažų dienų augtų. Problema yra, bet ji yra visur, klaidų būna visur. Reikia padaryti teisėjų ruošimo sistemą, žiūrėti į problemą plačiai, o ne siaurai.

Taip, dabar (Lietuvoje) nėra tiek daug aukšto lygio teisėjų, kaip anksčiau, bet kitose šalyse, kurios taip pat kvietė teisėjus iš užsienio, tas sprendimas nepasiteisino, nes po metų-dvejų turėjo grįžti prie savų. O žalą saviems padarė. Pabūkime lietuviais ir palaikykime vieni kitus.“

Saboniui artimiausias mėnuo bus įtemptas ne tik dėl to, kad klubinis sezonas eina į pabaigą ir birželio 20-ąją prasidės rinktinės stovyklą, bet ir dėl sūnaus Domanto gyvenimo įvykio. Dvidešimtmetis birželio 23-ąją Niujorke dalyvaus NBA naujokų biržoje.

Anot Sabonio, svarbiausia, kad jo sūnų pasirinktų komanda, kuriai jis bus iš tiesų reikalingas.

„Tas aišku yra sunku, bet norėtųsi, kad Domantas pakliūtų į komandą, kuri jo nori, kurios treneris jo nori ir jis gautų galimybę žaisti bei tobulėti, nes dar reikės viską įrodinėti. Pirmi 2-3 metai yra labai svarbūs, kur pakliūsi, o kaip gausis bus matyti“, – sakė LKF prezidentas.

Sabonis kol kas nekomentavo, ar jo sūnus dėl NBA naujokų biržos šią vasarą gali praleisti Lietuvos rinktinės stovyklą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder