Arvydas Bučius: "Mūsų tikslas vienas - aukso medaliai"

Arvydas Bučius: "Mūsų tikslas vienas - aukso medaliai"

Klaipėdos "Dragūnas" balandžio 30 dieną (šeštadienį) 14 val. savo namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) pradės Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos (LRL) pusfinalio kovas. Daugkartinių Lietuvos čempionų varžovai - HC "Vilnius" rankininkai, vieninteliai šį sezoną Lietuvos čempionate vieną kartą sugebėję įveikti klaipėdiečius.

Tai įvyko 2015 metų lapkričio 21 dieną Vilniuje. Tąkart klaipėdiečiai suklupo rezultatu 18:24 (11:11). Tose rungtynėse "Dragūno" rankininkams daugiausiai nemalonumų pridarė Paulius Verbickas ir Tomas Smalakys, įmetę po 5 įvarčius, Petras Raupėnas ir Tomas Smalakys pridėjo po 4 įvarčius.

Klaipėdiečių gretose minėtose rungtynėse po 5 įvarčius pelnė Igoris Kopišinskis ir Remigijus Vaičikauskas, tačiau trūko svaresnio kitų žaidėjų indėlio.

2016 metų kovo 5 dieną rungtynėse Klaipėdoje "Dragūnas" jau atsirevanšavo 3 įvarčių skirtumu - 26:23 (13:13), tačiau kova buvo permaininga: 43 dvikovos minutę vilniečiai dar pirmavo - 19:15, Visgi tąkart pasireiškė čempioniškas klaipėdiečių mentalitetas ir pavyko pasiekti revanšą.

Priminsime, kad "Dragūnas" į pusfinalį prasibrovė sausu rezultatu 2:0 (Klaipėdoje - 38:17, Varėnoje - 28:25) įveikęs Varėnos "Ūlą", HC "Vilnius" taip pat rezultatu 2:0 (Vilniuje - 30:21 ir Šiauliuose - 25:23) nugalėjo Šiaulių "SM Dubysos-Gubernijos" ekipą.

LRL pusfinalio serijoje yra kovojama iki dviejų pergalių. Antrosios serijos rungtynės vyks gegužės 4 dieną (trečiadienį) 19.30 val. Vilniuje. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 7 dieną (šeštadienį) 14 val. Klaipėdoje.

"Dragūno" komandos treneris Artūras Juškėnas ne kartą yra minėjęs, kad HC "Vilnius" yra neparanki komanda. Kaip manote, ar pavyks peržengti pusfinalio barjerą? - pasiteiravome "Dragūno" komandos kapitono Arvydo Bučiaus.

Privalome įveikti HC "Vilnius" rankininkus. Kitokių minčių ir kalbų net negali būti. Mūsų šio sezono tikslas vienas - apginti čempionų titulus. Tikiuosi, kad jauni mūsų žaidėjai susitvarkys su įtampa, emocijomis, jauduliu ir pavyks įgyvendinti savo tikslus.

Pusfinalio serijoje yra kovojama iki dviejų pergalių. Ar šioje serijoje užteks dvejų rungtynių?

Nesvarbu, kiek reikės rungtynių, svarbu, kad reikia žūtbūt nugalėti ir tęsti kovą finale. Negalime nuvertinti HC "Vilnius" ekipos. Iš vilniečių išskirčiau Martyną Žalą, taip pat Marių Panavą, Lietuvos rinktinės žaidėją Šarūną Sakalauską. Tai - išties galinga ekipa. Mums dėl pergalės teks gerokai paplušėti. Reikia, kad visi mūsų komandos žaidėjai kautųsi 100 procentų susikaupę ir tada, manau, viskas bus gerai.

"Dragūno" komandą visą sezoną persekiojo traumos. Vienu metu net bažnyčioje užsakėte mišias, jog dingtų traumų prakeiksmas. Kokia situacija dabar?

Paskutiniu metu kirkšnies traumą gydėsi Remigijus Vaičikauskas, čiurną buvo pasitempęs Igoris Kopišinskis. Šie žaidėjai jau pasiruošę kautis 100 procentų ir tai yra labai gerai. Komandoje nuotaikos - geros. Pastaruoju metu daug dirbome fiziškai: plušome treniruoklių salėje, daug bėgiojome, treniravome kojų raumenis, o kamuolį į rankas paėmėme tik šią savaitę. Spėjome, kaip sakoma, pasikrauti elementus ir dar pašlifavome derinius. Esame pasiruošę rimtai kovai.

Turite aikštės pranašumą, kiek svarbus yra savų sirgalių palaikymas?

Mums sirgaliai - tarsi papildomas žaidėjas aikštėje. Jie išties mus užveda. Kai sporto salė ūžia nuo sirgalių klyksmų, plojimų ir šūksnių, mes tarsi pasikrauname energijos. Labai norime, kad sirgaliai lemiamose Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos kovose būtų dar aktyvesni, o mes jiems už šiltą, nuoširdų palaikymą stengsimės atsidėkoti gražiu žaidimu ir pergalėmis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder