Artūras Gudaitis: treniruotėse atiduodu visas jėgas

Artūras Gudaitis: treniruotėse atiduodu visas jėgas

Trečiadienis – laisva diena Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatams. Jie gali pailsėti po sunkių treniruočių Kaune rengiantis Pasaulio taurės turnyrui.

Tarp Laikinojoje sostinėje susirinkusių krepšininkų – nemažai naujokų. Vienas tokių – 21-erių metų aukštaūgis Artūras Gudaitis, treniruotėse plušantis taip, kad net neišlaiko treniruočių inventorius. Jau ateinantį šeštadienį per rungtynes su Latvija jis gali debiutuoti Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje.

Kauno „Žalgirio” puolėjo teigimu, kvietimas į rinktinę buvo netikėtai malonus.

„Taip kardinaliai nesitikėjau, jog rinktinės kandidatų stovykloje būsiu jau šią vasarą. Kaip bebūtų, susidėjo kelios aplinkybės, kad taip atsitiko, ir aš tuo džiaugiuosi“, - sakė 208 cm ūgio krepšininkas.

Antrosios Lietuvos religijos vingrybių krepšinio aikštelėje iš Klaipėdos kilęs jaunuolis pradėjo mokytis tik būdamas šešiolikos metų. Regionų, Nacionalinėse krepšinio lygos komandose žaidęs krepšininkas buvo pažįstamas tik siauram ratui oranžinio kamuolio gerbėjų.

„Krepšinį pradėjau žaisti šešiolikos metų, todėl natūralu, jog buvau pastebėtas kiek vėliau nei kiti aukštaūgiai. Visada stengiausi, kad mane pastebėtų, džiaugiuosi, jog man pavyko ir sugebėjau iškilti. Na, o kai žaidi ir tau dar sekasi, visuomet būna malonu“, - sakė rinktinės kandidatas.

A.Gudaičio vardas pradėtas dažniau linksniuoti antroje 2013-2014 metų sezone pusėje. Su pagrindine „Žalgirio“ komanda debiutavęs Lietuvos krepšinio lygos ir Eurolygos turnyruose, krepšininkas greitai užsirekomendavo ateities žvaigždės statusą. Tiesa, anot paties A.Gudaičio, klubinis sezonas su Kauno ekipa buvo labai nelengvas ir aukštaūgiui, ir visam klubui.

„Buvome labai sunkioje situacijoje ir patys vienu metu nebelabai tikėjome, jog galime laimėti LKL čempionų titulą. Pats pradėjau žaisti po sunkios traumos tik po Naujųjų metų. Buvo sunku sėdėti ir žiūrėti, kaip žaidžia ekipos draugai. Tokia patirtis visai komandai davė paspirties kitam sezonui“, - apie praėjusį sezoną pasakojo rinktinės kandidatas.

Būtent po sėkmingo asmeninio sezono LKL čempionų komandoje klaipėdietis sulaukė kvietimo prisijungti prie rinktinės kandidatų stovyklos. Krepšininkas negalvoja apie galutinio dvyliktuko sudėtį, tačiau tikina, jog jo tikslas – atiduoti visas jėgas kiekvienos treniruotės metu.

„Tai yra didžiulis žinių bagažas, kurį aš gausiu, tačiau negalima pasąmonėje „įsivaryti“ mintį, jog aš jau viską padariau. Stengsiuosi save parodyti, nėra taip, jog treniruotėje dirbu 90 procentų, atiduodu visas jėgas“, - teigė krepšininkas.

Tai mato ir kiti nacionalinės rinktinės kandidatai bei trenerių štabas. Antradienį per vakarinę treniruotę „Žalgirio” arenoje A.Gudaitis sulaukė nemažai pastabų, kai darant pratimus su gumomis, jos neatlaikė ir trūko.

Po dviejų treniruočių stovyklų – Palangoje ir Kaune – naująją Lietuvos rinktinę pirmąsyk bus galima pamatyti žaidžiančią Šiauliuose. Šeštadienį 19 val. Šiaulių arenoje ją egzaminuos ambicingi kaimynai latviai. Bilietus platina „Ticket Market”.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder