Ar šįvakar "Dragūnas" laistysis šampanu?

Ar šįvakar "Dragūnas" laistysis šampanu?

Šiandien Klaipėdos rankinio mėgėjams gali būti itin džiugus vakaras - Klaipėdos "Dragūno" rankininkai yra ypač arti devintojo Lietuvos čempionų titulo. Jei šiandien klaipėdiečiai įveiks Vilniaus VHC "Šviesa" ekipą, tada galės vėl į viršų kelti nugalėtojų taurę ir laistyti šampano purslus.

Trečiųjų ir galbūt paskutinių Lietuvos rankinio lygos (LRL) finalo serijos rungtynių Klaipėdoje, "Dragūno" namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) pradžia - 19 val.

Klaipėdiečiai jau dešimtmetį diktuoja Lietuvos rankinio madas ir iš šalies atrodo, kad to dominavimo bei čempionų posto jie nesiruošia užleisti.

Tai, kad "Dragūno" rankininkai finale yra pajėgūs įveikti vilniečius, jau įrodė du kartus - pirmosios LRL finalo rungtynės Klaipėdoje baigėsi rezultatu 34:27 (18:12), antrosios Vilniuje - 29:26 (13:12).

Pamokanti istorija

Didžioji dauguma rankinio ekspertų prognozuoja, kad dragūniečiai šiandien kels į viršų nugalėtojų taurę ir laistysis šampano purslais. "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas bando malšinti džiaugsmo emocijas ir savo žaidėjų prašo apie tai nemąstyti, o tiesiog susikoncentruoti į kovą ir atiduoti visas jėgas.

"Pastarųjų kelių metų istorija rodo, kad trečiosios finalo serijos rungtynės mums būna pačios sunkiausios. Savo žaidėjams kartoju, kad dar nieko nėra padaryta - iki čempionų titulo trūksta vieno, tačiau pačio svarbiausio žingsnio. Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti ir iš anksto mąstyti apie kažkokius šventimus. Jei tik taip nutiks - galime būti skaudžiai nubausti", - "Vakarų ekspresui" kartojo A. Juškėnas.

Jis puikiai pamena 2016 metų LRL finalą, kai "Dragūnas" serijoje iki trijų pergalių prieš Alytaus rankininkus pirmavo 2:0, tačiau galiausiai pralaimėjo trejas iš eilės rungtynes ir turėjo tenkintis sidabro medaliu.

"Labai nesinorėtų, kad istorija pasikartotų. Turime visais įmanomais būdais tam užkirsti kelią. Privalome sutelkti jėgas ir kilti į mūšį. Žinoma, laimėti čempionatą namuose smagiau, tačiau nematome tragedijos, jei prireiktų dar rungtynių ir Vilniuje.

Pagrindinis tikslas -tapti čempionais. Neslėpsiu, visi sportininkai nori laimėti kuo greičiau ir baigti varginantį sezoną. Kaip bus - matysime. Iš anksto jokių šventimo scenarijų tikrai neplanuojame, jau pasimokėme ankstesniais metais. Panašių klaidų kartoti nesinorėtų", - teigė A. Juškėnas.

Jo teigimu, varžovams iš Vilniaus nebėra kur trauktis, tad jie turėtų kilti į lemiamą žūtbūtinį mūšį.

"Nuo to mums tik sunkiau. Kai varžovų nebeslegia įtampa, kai žaidžia atsipalaidavę, tada visko nutinka. Manau, kad laukia labai įtempta kova", - kalbėjo A. Juškėnas.

 

Kviečia sirgalius

Tiek "Dragūno" treneris, tiek šios komandos žaidėjai akcentuoja, kad svarbi motyvacija pergalei - sausakimšai užpildytos sirgalių tribūnos.

"Šiek tiek apmaudu, kad šiandien tuo pačiu laiku Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinalio kovą Klaipėdoje pradeda "Neptūno" krepšininkai. Visgi tikimės, kad mūsų mieste yra daug ne tik krepšinio, bet ir rankinio sirgalių ir jie ateis mūsų palaikyti šiose itin svarbiose finalo rungtynėse. Visi kartu mes galime daugiau. Juk sirgaliai - tarsi papildomas žaidėjas. Siekime pergalių kartu", - ragino dragūniečiai.

Jau rašėme, kad "Dragūno" klubas balandžio 27 dieną paminėjo 20-ies metų gyvavimo sukaktį. "Dragūno" komanda yra puikiai žinoma mūsų šalyje, o pastaraisiais metais vis garsiau apie save primena ir už Lietuvos ribų. Tai daugkartinis Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionas, Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės nugalėtojas, Baltijos rankinio lygos (BHL), Lietuvos vyrų rankinio supertaurės nugalėtojas ir daugkartinis Europos Iššūkio taurės ir Europos rankinio federacijos (EHF) taurės dalyvis.

Be to, "Dragūno" komanda Lietuvos rinktinei kasmet paruošia būrį žaidėjų. Bene kiekvienais metais iš "Dragūno" komandos vienas-du žaidėjai kelia sparnus į aukštesnį lygį po įvairias užsienio komandas. Taigi, "Dragūnas" yra puiki terpė užsitikrinti ateitį ir solidžiai pajėgiuose klubuose gyventi iš rankinio sporto.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder