Ar "Fortūna" parveš į Klaipėdą LMKL bronzos medalius?

Ar "Fortūna" parveš į Klaipėdą LMKL bronzos medalius?

Jau šiandien Kaune paaiškės, kuri Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) komanda pasipuoš bronzos medaliais. Reali pretendentė triumfuoti yra Klaipėdos "Fortūna", demonstruojanti itin tvirtą kovotojų charakterį ir geležinę valią.

Ramunės Kumpienės auklėtinės ir Kauno "Aisčių-LSU-Paradis" ekipa lemiamas mažojo finalo rungtynes pradės šiandien 13 val. Kaune. Dvikovą tiesiogiai transliuos "SportoTV.lt".

Klaipėdietės dviženkliais taškų skirtumais laimėjo dvi paskutines LMKL mažojo finalo rungtynes ir išlygino serijos rezultatą - 2:2.

Fortūnietės ketvirtadienį namuose Kauno atstoves palaužė rezultatu 69:53 (18:13, 17:14, 20:11, 14:15).

Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre gausiai susirinkę uostamiesčio krepšinio mėgėjai "Fortūnos" žaidėjoms plojo atsistoję ir po rungtynių dėkojo už puikų žaidimą.

"Fortūnos" komandą į pergalę vedė po 15 taškų surinkusios Monika Grigalauskytė (16 atk. kam.) ir Lina Aglinskaitė, Marina Solopova pridėjo 14 taškų (7 rez. perd.), Simona Dobrovolskytė - 13, Justina Matuzonytė - 6 tšk.

"Aisčių-LSU-Paradis" komandai Laura Svarytė pelnė 20 taškų (8 atk. kam.), Monika Petrauskaitė - 11 (4 rez. perd.), Greta Tamašauskaitė - 10 tšk. (5 rez. perd.).

Klaipėdietės panašių triumfo akimirkų jau yra patyrusios - praėjusį sezoną "Fortūnos" krepšininkės LMKL mažajame finale prieš Kauno rajono "Hoptrans-Sirenas" atsiliko 0:2, tačiau galiausiai laimėjo trejas iš eilės rungtynes ir pasidabino bronzos medaliais.

"Nėra lengva, kai pralaimi dvejas rungtynes iš eilės ir žinai, kad kiekvienas suklupimas yra lemiamas. Tai reikalauja daug psichologinių jėgų. Jei pavyks laimėti bronzos medalius, merginos dar kartą įrodys, kad yra labai stiprios", - pabrėžė "Fortūnos" vyr. trenerė Ramunė Kumpienė.

Pasak vienos iš Klaipėdos komandos lyderių Monikos Grigalauskytės, klaipėdietės trokšta apginti LMKL bronzos medalius ir savo darbą jos atlieka iš visos širdies.

"Mūsų tikslas pakartoti pernykščio sezono scenarijų, labai norime laimėti… Nereikia jokios papildomos motyvacijos, tai, kai sezono pabaigoje pasipuoši medaliais, jausmas yra neapsakomas. To visos trokštame ir Kaune darysime viską, kad toks scenarijus ir įvyktų", - sakė krepšininkė.

Kauno "Aisčių-LSU-Paradis" vyr. treneris Ričardas Maceina akcentavo, kad dar niekas nėra prarasta ir abiejų komandų galimybės - lygios.

"Įtampa slegia, tačiau jei norime iškovoti bronzos medalius, reikia susitvarkyti su nervais. Visos merginos labai nori medalių. Ateini, kauniesi, laimi ir viskas… Prie savų žiūrovų bus dar smagiau. Su klaipėdietėmis žaidėme jau dešimtą kartą, Kaune bus vienuoliktas kartas ir nieko čia jau nenustebinsi, tiesiog reikia kovoti", - teigė kauniečių treneris.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder