Apsisprendei sportuoti. Nuo ko pradėti?

Apsisprendei sportuoti. Nuo ko pradėti?

"Slides žiemai pradėk ruošti vasarą, o tvirtą kūną vasarai - žiemą", - pabrėžia vieno didžiausių ir šiuolaikiškiausių Klaipėdos sporto klubo "Impuls" atstovai.

Nepamirškime, kad patys esame savo sveikatos kalviai, o juk sveikata - brangiausias mūsų turtas. Piliulės, kurios neva lieknina, gerina savijautą ir panašiai net žiūrint televiziją ir nesportuojant, - tai tik reklamos apgaulė. Tokių stebuklų nebūna.

Daugelis žino, kad sportas, judėjimas, fizinis aktyvumas - tai gyvybės, žvalumo eliksyras. Galima sakyti, kad tai pagrindinis raktas į mūsų sveikatą. Judėjimas - ligų gydymas. Sportuojant išsiskiria endorfinai - laimės hormonai, todėl aktyvūs žmonės ne tik gražesni, sveikesni, bet ir laimingesni.

Niekam ne paslaptis, kad fizinis aktyvumas būtinas gerai sveikatai ir savijautai. Sportuojant stiprinami raumenys, kaulų sistema, gerėja širdies ir kraujagyslių darbas.

Pirmi sporto žingsniai

Sportuojantis žmogus vizualiai atrodo patrauklesnis ne tik sau, bet ir kitiems. Ir visai nesvarbu, kad tų trijų kilogramų numesti dar nepavyko. Jei vis dar neįtikinome, tai paklausykite profesionalų.

Kaip nusiteikti, pagaliau pradėti, pataria sveikatingumo klubas "Impuls".

"Jeigu niekada anksčiau nesportavote, pradedant tikrai vertėtų susirasti trenerį, kuris profesionaliai įvertins jūsų būklę ir pagrindines problemines vietas", - teigė Klaipėdos "Impuls" klubo vadovė Eglė Vaupšaitė ir viena labiausiai patyrusių šio klubo trenerių Žaneta Valainienė (trenere dirba jau 22 metus).

DUETAS. Klaipėdos "Impuls" klubo vadovė Eglė Vaupšaitė ir viena labiausiai patyrusių šio klubo trenerių Žaneta Valainienė.

Jos pabrėžė, kad treneris yra labai naudingas pasirenkant pradinius krūvius, treniruotės intensyvumą.

"Treneris padės apsispręsti: eiti į aerobikos salę, ar pasukti link treniruoklių, o gal kombinuoti abi sporto rūšis, dar pridėti baseiną ir pakoreguoti mitybą? Pavyzdžiui, dviračių ar funkcines treniruotes renkasi aktyvūs ir energingi žmonės, orientuoti į rezultatą. Tačiau yra ir tokių, kuriems svarbus pats procesas, ir intensyvus dviračio mynimas, po kurio vos ant kojų pastovi, neteikia jokio malonumo. Patikėkite, būna labai efektyvių treniruočių, nors jų metu neišliesite nė lašelio prakaito", - kalbėjo trenerė Ž. Valainienė.

Profesionalus asmeninis treneris yra naudingas ir tuo, kad gali sudaryti treniruočių ir mitybos programą.

"Atsižvelgęs į Jūsų asmeninius charakterio, fizinės būklės duomenis, esant reikalui, paruoš išsamią kūno sudėties analizę ir sudarys asmeninį fizinės veiklos planą. Ne mažiau svarbu, kad profesionalas padės sureguliuoti mitybą ir išvengti beprasmiškai alinančių dietų. Tinkamai sudaryta individuali programa padės pasiekti geriausių rezultatų mažiausiomis laiko, energijos ir fizinių pastangų sąnaudomis", - sakė trenerė Ž. Valainienė.

Ji atskleidė daugiau detalių ir apie grupines treniruotes bei jų pliusus.

"Grupinės treniruotės - puikus būdas greitai ir efektyviai pasiekti teigiamų rezultatų: numesti svorio ar sustiprinti raumenyną, ugdyti valią. Be to, tai - būdas gerai praleisti laiką. Bendras entuziazmas, gera treniruotės komanda įkvepia, padeda įveikti save ir džiaugtis puikiais pasiekimais. Kai sportuoji vienas, daug didesnė pagunda viską mesti, bet dirbdamas grupėje tiesiog negali sau leisti pasiduoti viduryje treniruotės", - aiškino trenerė Ž. Valainienė.

Per savaitę - 100 grupinių treniruočių

Liepų gatvėje esantis net 5 320 kv. m ploto "Impuls" sporto klubas išsiskiria ne tik tuo, kad jame yra puikus 25 m penkių plaukimo takelių baseinas, pirčių (turkiška, sauna, rusiška bei infraraudonųjų) ir sūkurinių vonių su masažinėmis srovėmis kompleksas, atskiras baseinėlis vaikams, bet ir šiuolaikiškais "Technogym" treniruokliais (kompiuteriu skaičiuojami atliekami kartai ir rodoma, ar taisyklingai atliekamas pratimas), puikių trenerių kolektyvu ir grupinių pratimų įvairove (įrengtos 6 grupinių treniruočių - aerobikos, dviračių, "Crosstraining", "X-Fit" ir dvi funkcinių užsiėmimų salės).

PLIUSAI. Liepų gatvėje esantis net 5 320 kv. m ploto "Impuls" sporto klubas išsiskiria ne tik tuo, kad jame yra puikus 25 m penkių plaukimo takelių baseinas, pirčių (turkiška, sauna, rusiška bei infraraudonųjų) ir sūkurinių vonių su masažinėmis srovėmis kompleksas, atskiras baseinėlis vaikams, bet ir šiuolaikiškais treniruokliais, puikių trenerių kolektyvu ir grupinių pratimų įvairove. Eimanto Chachlovo nuotr.

Klaipėdos sporto klubas "Impuls" savo klientams gali pasiūlyti per 100 grupinių treniruočių per savaitę - nuo "X-Fit", jogos, "Fitness Bike", "Zumbos", "Body sculpt" (kūno dizainas), "Pump", "Crosstraining" ir kitų.

"Užsiėmimų laikas patogus visiems, kadangi grupinės treniruotės nuolat vyksta ryte, dieną ir vakare. "Crosstraining" treniruotėse, kurios vyksta atskiroje didžiulėje salėje, yra sunkiosios atletikos elementų. Jas veda buvęs profesionalus sunkiaatletis, Lietuvos pirmenybių laureatas, Europos čempionatų ir tarptautinių varžybų dalyvis Algimantas Trajanauskas. Mūsų klube veiklos yra ne tik suaugusiems, bet ir senjorams bei vaikams: vyksta plaukimo ir kitos specialios treniruotės salėse. Kiekvienas, atėjęs sportuoti į mūsų klubą, tikrai ras sau naudingų ir įdomių užsiėmimų. Klubo paslaugų kokybe rūpinasi net 25 treneriai", - džiaugėsi Klaipėdos "Impuls" klubo vadovė E. Vaupšaitė.

"Mūsų pagrindinis tikslas - sudaryti visas sąlygas sportuoti ir stengtis žmonėms padėti pamilti sportą ir sveiką gyvenimo būdą. Siekiame, kad sportas mūsų klientams taptų gyvenimo būdu ir kasdieniu įpročiu", - pabrėžė ji.

"Impulse" sportuoja įžymybės

Klaipėdos sporto klube "Impuls" profesionaliai sportuoja daug žinomų Klaipėdos sportininkų, tarp kurių - Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Aurimas Didžbalis su sunkiaatlečių rinktine, parolimpinių žaidynių dalyvis Augustas Navickas, Lietuvos krepšinio vicečempionai "Neptūno" krepšininkai, "Atlanto" futbolininkai, taip pat fizinį aktyvumą palaiko Klaipėdos koncertų salės darbuotojai ir kiti kultūros atstovai.

"Apskritai mūsų klientams sportas tampa ne tik naudinga ir sveika veikla, bet ir puikiu laiko praleidimu. "Impuls" klube susiburia bendraminčių komandos, net yra tokių atvejų, kad čia susipažįsta ir susikuria šeimos. Sportas - suvienija", - nuotaikingai pasakojo Klaipėdos "Impuls" klubo vadovė E. Vaupšaitė.

Sporto klubų tinklas

"Impuls" yra didžiausias sporto ir sveikatingumo klubų tinklas Lietuvoje. Sveikatingumo klubai įsikūrę Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Klaipėdos "Impuls" duris atvėrė 2014 metų rudenį.

"Labai patogu yra tai, kad mūsų klientai, įsigiję abonementą, gali eiti ir į kitų miestų "Impuls" sporto klubus. Tai yra labai gerai tiems, kurie nuolat keliauja po Lietuvą ar vyksta į komandiruotes darbo reikalais", - pabrėžė E. Vaupšaitė.

Klaipėdos "Impuls" sveikatingumo klubas su baseino ir pirčių kompleksu darbo dienomis dirba nuo 6 iki 22.30 val., savaitgaliais - nuo 9 iki 20 val.

Sporto ir sveikatingumo klubui "Impuls" išskirtinumo suteikia tarptautinius standartus atitinkanti įranga - daugiau nei 40 kardio - bei per 50 jėgos treniruoklių.

Daugiau apie "Impuls" sporto klubo teikiamas paslaugas, abonementų kainas ir kaip juos įsigyti galima sužinoti telefonais: +370 638 67286 (atsilieps Kamilė) ir +370 643 44477 (Agnė).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder