Antrą sezoną iš eilės „Žalgirio arena“ – lankomiausia Eurolygoje

Antrą sezoną iš eilės „Žalgirio arena“ – lankomiausia Eurolygoje

Šį sezoną daugiausiai žiūrovų į Eurolygos rungtynes pritraukdavo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Antrus metus iš eilės „Žalgirio“ arena tapo lankomiausia Eurolygos varžybose.

Dvylika rungtynių „Žalgirio“ arenoje sužaidę žalgiriečiai į jas vidutiniškai priviliodavo net po 13475 žiūrovus ir pagal šį rodiklį gerokai aplenkė visas Eurolygos komandas, skelbiama oficialioje klubo internetinėje svetainėje.

Didesnius nei 10 tūkst. sirgalių būrius į savo namų rungtynes pritraukė vos du Eurolygos klubai. Kartu su „Žalgiriu“ reguliariojo sezono grupėje rungtyniavusią Vitorijos „Caja Laboral“ komandą namų arenoje vidutiniškai palaikydavo 12020 žiūrovų, o Tel Avivo „Maccabi“ į savo rungtynes surinkdavo po 10925 aistruolius.

Žiūrovams mažiausiai patrauklūs buvo Kęstučio Kemzūros treniruojamos Gdynės „Asseco Prokom“ komandos ir Zagrebo „Cedevita“ klubų mačai. Šias komandas vidutiniškai palaikydavo kiek daugiau nei po 3 tūkst. žiūrovų.

„Top 16“ etape pritraukti žiūrovus sunkiausiai sekėsi Maskvos srities „Khimki“ komandai.

Žiūrovų skaičius komandų namų rungtynėse yra vienas svarbiausių kriterijų, į kuriuos Eurolyga atsižvelgia, klubams dalydama ilgalaikes A licencijas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder