Antanas Kavaliauskas: papildomai savęs įtikinėti nereikia

Antanas Kavaliauskas: papildomai savęs įtikinėti nereikia

Jau šeštadienį Šiauliuose Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai pradės draugiškų rungtynių maratoną, kurio metu paaiškės galutinis komandos dvyliktukas.

Konkurencijos skonį Lietuvos vyrų nacionalinėje rinktinėje žinantis aukštaūgis Antanas Kavaliauskas pastarąjį kartą pagrindinės komandos sudėtyje žaidė 2012-aisiais. Tąsyk paskutinę akimirką traumą gavusį Robertą Javtoką pakeitęs vilnietis šiemet dar kartą kovos dėl galimybės atstovauti mūsų šalai tarptautinėje arenoje. Paties A.Kavaliausko teigimu, kelią į rinktinę ankstesniais metais dažnai užkirsdavo įvairios kliūtys.

„2007 metais buvau pakviestas į antrąją rinktinę, su kuria laimėjome studentų universiadą. 2009-aisiais man pakeitė kryžminį kelio raištį. Vėliau visuomet kelią į rinktinę užkirsdavo tam tikros aplinkybės. Nebuvo taip, jog nenorėčiau, negalėčiau ar nesugebėčiau žaisti nacionalinėje komandoje“, - sakė su jaunimo rinktine 2005 metais pasaulio čempionu tapęs aukštaūgis.

Vilniuje gimęs krepšininkas kelią profesionalo karjeros link pradėjo 2003 metais išvykęs mokytis į JAV. Po mokslų už Atlanto A.Kavaliauskas iki 2014 metų pavasario žaidė įvairiose Europos krepšinio lygose. Tik šiemet pirmą kartą tapęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos nariu, žaidėjas prisipažino, jog kontraktas su sostinės klubu nudžiugino visą Kavaliauskų šeimą.

„Krepšininko karjera nesitęsia 20-30 metų. Reikia „išspausti“ maksimaliai kiek tik gali. Vieną sezoną turėjau likti antrojoje Italijos lygoje dėl šioje šalyje esančių gerų medicinos specialistų. Buvo kalbų ir su Vilniaus „Lietuvos rytu“, tačiau nepavyko susitarti iki galo. Kaip bebūtų, pavyko grįžti šiemet. Esu labai laimingas, nes mano šeima norėjo gyventi Lietuvoje ir išmokti mūsų kalbą“, - pasakojo 208 cm ūgio rinktinės kandidatas.

A.Kavaliauskas prisipažino, jog papildomai save įtikinėti nereikia, važiuojant į nacionalinės komandos treniruočių stovyklą. Anot krepšininko, tai puiki proga rungtyniauti su vienais geriausių žaidėjų visame pasaulyje.

„Žaisti už Lietuvos rinktinę skatina vidinė motyvacija. Tai yra dar vienas iššūkis. Treniruojiesi ir žaidi su geriausiais pasaulio krepšininkais. Į rinktinę susirenka geriausi žaidėjai, ir tu nori prieš juos įrodyti, jog moki ir gali žaisti“, - sakė A.Kavaliauskas.

Parodyti ką sugeba A.Kavaliauskas turi galimybę jau šeštadienį, kai 19 val. Šiauliuose mūsų šalies rinktinė susikaus su kaimynais latviais.

Bilietus į rungtynes platina „Ticket Market”. Rungtynių dieną bilietai brangs.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder