Andrius Matulis: "Man patinka nesavanaudžiai žmonės"

Andrius Matulis: "Man patinka nesavanaudžiai žmonės"

Tarp "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendijos konkurso finalininkų - jaunas, energingas, Klaipėdos virvės traukimo klubo "Švyturys" įkūrėjas ir treneris Andrius Matulis. Jo vadovaujama komanda garsina Klaipėdos miesto vardą ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje.

Vos keletą metų gyvuojančios komandos trofėjų kolekcijoje jau yra daugiau nei 12 Lietuvos bei Latvijos turnyrų apdovanojimų. O pats Andrius yra iškovojęs Lietuvos bei Europos virvės traukimo varžybų čempiono titulus.

Papasakokite plačiau apie savo sportinę veiklą.

Prieš trejus metus, atsikraustęs į uostamiestį, pradėjau burti virvės traukimo komandą. Visų pirma kreipiausi pagalbos į Žemaičių apygardos trečiąją rinktinę. Tuo metu vadovavęs kuopos vadas Saulius Bundulas aktyviai ėmėsi padėti ir į pirmąją treniruotę subūrė dvi dešimtis karių savanorių. Nuo to viskas ir prasidėjo. Prieš atsikraustydamas į Klaipėda, virvę traukiau KTU rinktinėje, kuriai vadovavo Domas Urnikis, vėliau - Jonavos sporto klube "Gekonas". Kodėl virvės traukimas? Šiame sporte mane žavi komandinė dvasia, vieningumas ir kovojimas vardan komandos. Sužavėtas visų šių dalykų, įgavęs praktikos buvusioje komandoje, pasiryžau suburti komandą Klaipėdoje. Iki tol Klaipėdoje tokios komandos nebuvo. Gyvuojame trečius metus ir tampame vis labiau pastebimi. Su komandos nariais ne tik plušame treniruotėse, aktyviai dalyvaujame visuomeniniame gyvenime, dalyvaujame miesto rengiamose akcijose, žygiuose, bėgimo varžybose. Šiuo metu mums net patikėta organizuoti vieną iš keturių Lietuvos lauko virvės traukimo čempionato etapų, vyksiančių Jūros šventės metu.

Mano didžiausias laimėjimas - suburta komanda Klaipėdoje, kur 30 įvairaus plauko gyventojų vakarus leidžia aktyviai prie "šniūro", o ne kažkur su "bambaliu". Džiaugiuosi, kad šia sporto šaka susižavi vis daugiau panelių.

Patekote tarp aštuonių populiariausiųjų "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendijos pretendentų. Kaip jaučiatės, kai matote tokį aktyvų palaikymą?

Jaučiusi puikai. Jei žmonės pastebi, balsuoja ir palaiko, reiškia esu teisingame kelyje.

Tarp dalyvių yra sportininkų, asmenybių iš kitų meno sričių. Kodėl būtent Jūs turėtumėte laimėti stipendiją?

Dėl to, kad kažkuriems iš Klaipėdos žmonių padedu atrasti naują aistrą. Dėl to, kad man laimėjus, stipendiją pajustų didesnė dalis miestiečių.

Kur išleistumėte laimėtus pinigus?

Apie tai jau svajojau ir aptariau su komandos nariais. Pirmiausia, nupirkčiau komandai reprezentatyvią išvaizdą atitinkančias aprangas, kad galėtume tinkamai atstovauti Klaipėdos miestui.

Esame pasiryžę iškovoti aukso medalius Lietuvoje ir pirmą kartą virvės traukimo istorijoje įrašyti Klaipėdos vardą Europoje. Dar turiu planą, kuris be abejonės greitu laiku bus įgyvendintas, – suorganizuoti stovyklą su virvės traukimo elementais jaunimui.

Ką dar be sporto veikiate gyvenime?

Labai mėgstu džiaugtis gyvenimu. Iš Aukštaitijos atsikrausčiau į Klaipėdą, čia įsidarbinau. Daug laiko kartu praleidžiu su žmona Egle. Žemaitijoje veiklos netrūksta: jodinėjame arkliais pajūryje, mėgaujamės vėjo aitvarais, koncertais, gintarų medžiokle ir viskuo, kas suteikia daug teigiamų emocijų.

Girdėjau, kad esate karys-savanoris. Papasakokite apie tai plačiau.

Teisingai girdėjote. Čia kirai greitai žinią parneša (juokiasi. - Autor. past.) Esu Žemaičių apygardos trečiosios rinktinės karys savanoris. Kariai, tai yra tokie žmonės, kurie supranta kas yra komanda, kurie žino, kad pasiduos tik tada, kai žus. Man patinka nesavanaudžiai žmonės, tai yra tokie, kurie yra pasiryžę padėti kitiems. Būtent tokį požiūrį bandau įskiepyti ir savo komandos nariams. Kariai nepolitikuoja, nesivelia į bereikalingus ginčus ir visokias peripetijas, neinterpretuoja, tiesiog vertina realią situaciją, daro išvadas ir veikia... Viskas paprasta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder