Airinė Palšytė žiemos sezoną pradėjo pasiekdama ketvirtą rezultatą pasaulyje

Airinė Palšytė žiemos sezoną pradėjo pasiekdama ketvirtą rezultatą pasaulyje

Šeštadienį Čekijoje vykusiose lengvosios atletikos varžybose "Hustopecske skakani" Lietuvos šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė užėmė trečiąją vietą.

22-ejų metų lietuvė pirmuoju bandymu peršoko į 192 cm aukštį iškeltą kartelę ir pasiekė ketvirtą sezono rezultatą pasaulyje.

"Šiek tiek apmaudu, nes visgi buvau pasiruošusi šokti ir daugiau. Pirmas bandymas peršokti 194 cm buvo labai artimas. Gaila, kad atsispyrimas buvo vos per tolimas, todėl ir mušiau kartelę su kulniukais. Bet šiaip esu patenkinta, kad pradėjau sezoną su nemažu rezultatu", - teigė A. Palšytė.

Lietuvos lengvaatletė visus aukščius - 180 cm, 184 cm, 187 cm, 190 cm ir 192 cm - peršoko pirmaisiais bandymais.

Varžybų nugalėtoja tapo geriausią sezono rezultatą pasaulyje pasiekusi italė Alesija Trost (196 cm). Antroji vieta atiteko ispanei Rut Beitijai (Ruth Beitia, 194 cm).

"Taip jau nutiko, kad prieš dvi savaites tiesiog skraidžiau per treniruotes. Su trenere labai tikėjomės aukštų rezultatų, tačiau prasidėjo sesija, tad šiek tiek jaučiuosi pavargusi, - pasakojo A. Palšytė. - Dar reikės poros savaičių, kad jausčiausi atsigavusi po visų vargų ir pasiruošusi Europos čempionatui."

A. Palšytė varžybose Čekijoje taip pat įvykdė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) nustatytą Europos uždarų patalpų čempionato normatyvą - 189 cm.

Penktadienį Klaipėdoje vykusiame miesto čempione normatyvas pakluso ir rutulio stūmikui Šarūnui Banevičiui, kuris įrankį nustūmė 19,63 m (normatyvas - 19,50 m) bei pagerino asmeninį rekordą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder