Adolfas Dalgis - Lietuvos senjorų šaškių čempionas

Adolfas Dalgis - Lietuvos senjorų šaškių čempionas

Tarptautinis šaškių sporto meistras klaipėdietis Adolfas Dalgis tapo Lietuvos senjorų (nuo 50 metų) paprastųjų šaškių čempionu. Šis 75-erių metų vyriškis Telšiuose vykusiame čempionate pranoko 45 įvairių Lietuvos miestų atstovus, tarp kurių - ir 25 metais jaunesni šaškininkai.

Klaipėdietis surinko 7,5 taško iš 9 galimų. Antrąją vietą iškovojo Pranas Varpiotas iš Telšių (7 tšk.), trečias liko Rimantas Dinius iš Šiaulių (6,5 tšk.).

Varžybose dalyvavo Elektrėnų, Jonavos, Vilniaus, Panevėžio, Telšių, Kretingos, Marijampolės, Šilutės, Šiaulių ir Klaipėdos atstovai.

Priminsime, kad A. Dalgis 2013 metais žibėjo pasaulio lietuvių sporto žaidynėse - iškovojo sidabro medalį. Dar tais pačiais metais tapo dešimtojo tarptautinio šaškių turnyro "Rusnės žiburiai" prizininku - jam įteiktas bronzos medalis.

"Nuo to laiko varžybose nedalyvavau. Mane erzino Klaipėdos šaškių bendruomenės skleidžiamos intrigos ir susiskaldymas. Kur tai matyta, kad į varžybas atsinešama alaus, nuolat ausis rėžia triukšmas, pašaipūs komentarai. Nuolat klausdavau, kur yra teisėjai, o pastarieji kažkur kampe būdavo pasislėpę arba išvis jų nesimatė. Tai kam tokie teisėjai išvis reikalingi? Visgi dabar situacija pasikeitė - išsireikalavau atskirų patalpų, kad būtų tylu ir galėčiau susikaupti. Nors kurį laiką nesitreniravau, tačiau vėl sugebėjau įveikti gerokai jaunesnius savo oponentus", - džiaugėsi A. Dalgis.

Per savo sportinę karjerą jis po triskart tapo Lietuvos suaugusiųjų ir senjorų prizininku bei dukart pelnė pasaulio senjorų taurės nugalėtojų laurus.

"Nors esu seneliukas, tačiau dar turiu parako", - džiaugdamasis sakė A. Dalgis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder