Biatlonininkas Tomas Kaukėnas Sočio olimpinėse žaidynėse - 48-as

Biatlonininkas Tomas Kaukėnas Sočio olimpinėse žaidynėse - 48-as

Sočio žiemos olimpinių žaidynių biatlono varžybų vyrų 10 km sprinto lenktynėse šeštadienį Lietuvos atstovas Tomas Kaukėnas užėmė 48-ąją vietą.

Nugalėjo 40-metis norvegas Olė Einaras Bjorndalenas (Ole Einar Bjoerndalen). Kartą šaudykloje suklydęs sportininkas distanciją įveikė per 24 min. 33,5 sek.

O. E. Bjorndalenas per savo karjerą iškovojo jau 12-ąjį olimpinį medalį ir tituluočiausių žiemos žaidynių sportininkų klasifikacijoje pasivijo pirmavusį savo tėvynainį slidininką Bjorną Delį (Bjoern Daehlie). O. E. Bjorndalenas yra iškovojęs septynis aukso, keturis sidabro ir vieną bronzos medalį. B. Delio sąskaitoje - aštuoni aukso ir keturi sidabro apdovanojimai.

19 kartų pasaulio čempionui O. E. Bjorndalenui olimpinės žaidynės Sočyje yra šeštosios.

Antrąją vietą užėmė 25-erių metų austras Dominikas Landertingeris (+1,3 sek.), o trečiąją - 31-erių metų čekas Jaroslavas Soukupas (+5,7 sek.). Abu šie sportininkai šaudė be klaidų.

Pirmasis iš lietuvių Sočyje startavęs 23-ejų metų T. Kaukėnas šaudykloje suklydo du kartus (0+2) ir nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 52,7 sek. Lietuvis po pirmojo šaudymo buvo 14-as, o po antrojo - 47-as.

Varžybose dalyvavo 87 biatlonininkai. Teisę startuoti persekiojimo lenktynėse iškovojo 60 sportininkų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder