Virtuali galerija ieško tautodailininkų

Virtuali galerija ieško tautodailininkų

Vieną gražią dieną aš nuvyksiu į miestą. Siauromis gatvelėmis kaukšės mano žingsniai, pradžioje atrodys, kad miestas tuščias.

Karantinui uždarytos Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos Meno skyrius atnaujina virtualią Klaipėdos krašto dailės galeriją.

Virtuali Klaipėdos krašto dailės galerija įkurta dar 2000 metais ir iki šiol yra vienintelė, reprezentuojanti uostamiesčio vizualinį meną internete. Menininkai ir jų kūriniai pristatomi pagal dailės šakas: tapyba, skulptūra, grafika, taikomieji menai. Taip pat galerijoje galima pasižvalgyti po virtualias parodas.

Virtualioje Kaipėdos krašto galerijoje skaitmeninama ir Klaipėdos krašto tautodailė, tačiau šioje srityje galerijos kūrėjai susiduria su sunkumais.

"Su liaudies meistrais sudėtinga susisiekti, daugelis jų yra vyresnio amžiaus ir nesinaudoja šiuolaikinėmis technologijomis, internetu. Tad prašome skaitytojų pagalbos padėti susisiekti su tautodailininkais, pasidalyti jų kontaktais, jų kūrinių fotografijomis", - prašė virtualios Klaipėdos krašto galerijos koordinatorė, Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Pasak pašnekovės, virtuali Klaipėdos krašto galerija šiuo metu yra iš esmės modernizuojama ir atnaujinama: pasikeitė dizainas, navigacija, tikslinama ir pildoma informacija. Biblioteka ją renka ir tikslina, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriumi, kuriam priklauso daugiau kaip 100 Klaipėdos miesto ir krašto kūrėjų.

"Tačiau ne visi menininkai priklauso kūrybinėms sąjungos. Yra puikių profesionalių dailininkų, kurie nesieja savęs su jokia organizacija. Tad labai prašome juos atsiliepti, taip pat ieškome ir norime pristatyti jaunuosius menininkus. Atskiras galerijos skyrius yra skirtas personalijoms.

Šiuo metu daugiau informacijos su bibliografija, asmeninėmis galerijomis ar vaizdo įrašais turime tik apie keletą dailininkų: Angeliną Banytę, Juozą Vosylių, šviesaus atminimo Algirdą Taurinską. Norėtųsi ir kitus menininkus pristatyti išsamiau. Taip pat svarstome ir apie Klaipėdos miesto bei krašto fotografijos pristatymą", - apie virtualios galerijos tikslus kalbėjo B. Skaisgirienė.

Virtualios Klaipėdos krašto galerija internete yra čia

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder