"Šokančios suknelės" ruošia dovaną nelaisvėje esančioms moterims

"Šokančios suknelės" ruošia dovaną nelaisvėje esančioms moterims

Praėjusį savaitgalį vykusiose Juodkrantės kurorto dienose daugelio akį patraukė būrys gėlėtomis suknelėmis vilkinčių laimingų moterų. Jau beveik metus gyvuojančio judėjimo "Šokančios suknelės" sumanytojos ir pačios stebisi, kokios transformacijos vyksta moterų viduje, kai jos užsivelka ilgą gėlėtą suknelę. Tad idėjos autorių planuose - ir socialinės akcijos.

Projekto "Šokančios suknelės" sumanytoja klaipėdietė renginių organizatorė Guoda Strepiakaitė pasakojo, kad šis projektas gimė spontaniškai beveik prieš metus.

"Praėjusią vasarą dalyvavau viename festivalyje. Ten sutikau dvi nuostabias moteris - sertifikuotą NIA trenerę Laurą Gaučytę ir suknelių kūrėją Ritą van Dongen. Rytą, ruošdamasi į NIA treniruotę, pagalvojau, kad noriu joje dalyvauti vilkėdama ne sportinę aprangą, o Ritos kurtą ilgą gėlėtą suknelę... Kai saulei tekant basomis kojomis ant rasotos žolės atsistojau vilkėdama suknelę, mane apėmė toks nenusakomas pilnatvės jausmas... Taip ir gimė idėja organizuoti "Šokančių suknelių" popietes moterims", - pasakojo G. Strepiakaitė.

Pasak jos, jau vyko ne vienas moterų susiėjimas kartu su L. Gaučyte ir R. van Dongen. Renginių organizatorės džiaugėsi stebėdamos, kaip suknelės ir šokis keičia moterų būseną.

Projekto "Šokančios suknelės" trijulė: Guoda Strepiakaitė, Laura Gaučytė ir Rita van Dongen.

"Viena renginio dalyvė labai gerai apibūdino, kad suknelė ir šokis yra tarsi vyro ir moters pora - vienas be kito negali", - pasakojo suknelių kūrėja R. van Dongen.

Projekto "Šokančios suknelės"sumanytojos rugpjūčio mėnesį ruošiasi aplankyti moterų pataisos namus Panevėžyje.

"Tai socialinė iniciatyva, padėsianti pataisos namuose esančioms moterims pajusti savo vidinį grožį, vertę, galimybę keistis, laisvę rinktis save tokią, kokią norėtų matyti gyvenime", - pasakojo G. Strepiakaitė.

Socialinės iniciatyvos rengėjos kviečia visus galinčius prisidėti prie dovanos Panevėžio moterų pataisos namuose gyvenančioms moterims.

"Mes vežame NIA šokį, tačiau negalime visoms padovanoti nuostabiųjų suknelių. Tad jei būtų galinčių prisidėti finansiškai arba tiesiog padovanoti plazdančią suknelę iš savo spintos, būtume labai dėkingos", - minėjo socialinės akcijos rengėjos.

Norintieji prisidėti gali kreiptis feisbuke į Guodą Strepiakaitę arba Laurą Gaučytę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder