Klaipėdiečių kūrėjų banga užliejo "Kūrybos podiumą"

Klaipėdiečių kūrėjų banga užliejo "Kūrybos podiumą"

Kauno Botanikos sode praūžusiame "Kūrybos podiume" išskirtinio dėmesio sulaukė klaipėdietės kūrėjos.

Suknelių fotosesijoms kūrėja, fotografė Lilija Sarma, šventinių suknelių dizainerė, drabužių konstruktorė Rasa Lukoševičienė ir natūralaus šilko gėlių aksesuarų "Šilkažiedė" kūrėja Kristina Čyžauskienė pristatė proginių drabužių ir aksesuarų kolekciją "Pajūrio žiedai".

Jų kolekcija lengva, vintažinė, turinti prancūziškos elegancijos ir rafinuotumo.

Pasipuošusios proginėmis, romantiškomis suknelėmis ir prie jų derančiais, Lietuvoje dar nematytais karališkais šilko gėlių aksesuarais, podiumu žengė mamos kartu su savo dukromis.

"Seniai ieškojau proginių suknelių dizainerės, kurios mintys ir idėjos sutaptų su manosiomis. Svajojau, kad suknelės derėtų prie mano kuriamų gėlių iš natūralaus šilko. Vienoje siuvėjų grupėje ilgai stebėjau drabužių konstruktorę Rasą. Susitikusios pavasarį, viena kitai pajutome simpatiją, sutapo mintys, idėjos ir skoniai. Pasiūliau kurti kolekciją kartu. Taip gimė pirmieji mūsų deriniai", - kaip gimė mintis sukurti vintažinę kolekciją "Pajūrio žiedai", pasakojo šilko aksesuarų kūrėja K. Čyžauskienė.

R. Lukoševičienė atvirauja, kad šią kolekciją kūrė iš visos širdies ir vidinės nuojautos, kokiais drabužiais norėtų puoštis pati ir kokiomis suknelėmis aprengtų mažas mergaites.

"Mes abi su Kristina auginame sūnus, tad kurti mergaitiškus grožius nebuvo galimybių. Kažkada jaunystėje ir metams bėgant susikaupusios mintys, svajonės ir idėjos išsiliejo šioje kolekcijoje", - pasakojo R. Lukoševičienė.

Kolekcijos veidas - Anastasija.

"Šilkažiedės" įkūrėja Kristina sako, kad fotografę Liliją Sarmą pažinojo jau daug anksčiau, paprašė jos įamžinti akimirkas vienoje fotosesijoje. Taip modeliu ir kolekcijos veidu tapo Lilijos dukra Anastasija, kurią galima buvo išvysti ir kolekcijos pristatyme Kauno Botanikos sode.

K. Čyžauskienė pridurė, kad prieš porą metų "Kūrybos podiume" dalyvavusi su kita dizainere, šiemet pasiūliusi visoms trims moterims suvienyti kūrybines jėgas - sukurti bendrą kolekciją ir sukelti tikrą klaipėdietišką "bangą".

Kristina šypsosi - meilė savo kraštui ir jūrai įkvėpė romantiškai, kiek kitokiai kolekcijai.

"Esu laiminga suradusi bendramintes. Manau, mūsų bendras klaipėdietiškas projektas pavyko", - džiaugiasi moteris.

Tarp kolekciją pristačiusių modelių buvo ir šokėja Gintarė Slausgalvienė su dukrytėmis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder