Klaipėdiečiai dainuos "Klaipėdoj gyventi gera"

Klaipėdiečiai dainuos "Klaipėdoj gyventi gera"

Su daina "Klaipėdoj gyventi gera" balandžio 19 d. 18 val. atverti langus, balkonus, išeiti į terasas, dainuoti, šokti ir ploti, patirti bendrystę bei išreikšti padėką medikams klaipėdiečius kviečia studija "Grock" ir būrys muzikantų.

Dainos "Klaipėdoj gyventi gera" teksto autorius ir akcijos iniciatorius, studijos "Grock" vadovas Linas Švirinas pasakojo, jog ši daina gimė iš bendruomeniškumo jausmo.

"Prieš keletą metų, kai su bičiuliais organizavome "Šeimų dienas", vyko tokia akcija, kurią pavadinome važiuosena. Važiuosena todėl, kad dauguma jos dalyvių buvo jaunos šeimos su vaikais vežimėliuose. Judėjome nuo Senosios perkėlos lig Danės skvero, kuriame vyko šventė šeimoms. Tos šventiškos nuotaikos pagautas, skelbdamas šventės pradžią, įsipareigojau tą džiaugsmą sudėti į dainą. Po kurio laiko daina buvo parašyta.

Dainos "Klaipėdoj gyventi gera" įrašas darytas karantino sąlygomis.

O dabar, žiūrėdamas pirmuosius vaizdo įrašus iš Italijos, kai dainuodami, muzikuodami žmonės reiškė padėką medikams, kėlė nuotaiką vienas kitam, ją prisiminiau. Manau, kad ir mes taip pat galime dainuoti visi kartu ir pripildyti savo mylimą miestą garsų, savo balsų, geros nuotaikos, dėkingumo tiems, kas rūpinasi, kad ši pandemija būtų įveikta, kad būtų išsaugotos gyvybės ir žmonių sveikata", - entuziastingai kalbėjo L. Švirinas.

Įrašė namuose

Studijos "Grock" iniciatyvai pritarė būrys muzikuojančių ir dainuojančių klaipėdiečių. Edita, Vaidotas ir Dominykas Rukai, Evelina ir Gytis Šimelioniai, Eglė ir Paulius Stonkai, Vilija Šeputienė, Simas Buziliauskas, Mindaugas Putna ir pats Linas Švirinas karantino metu savo namuose įrašė dainą. M. Putna visus įrašus sumontavo į vieną darnią kompoziciją.

Pasiklausyti dainos galima čia,

feisbuko socialiniame tinkle https://www.facebook.com/studijaGROCK, o balandžio 19 d. 18 val. daina gyvai skambės radijo stoties "Laluna" eteryje.

Dainą "Klaipėdoj gyventi gera" sudaro du posmai ir labai įsimenantis priedainis, kurį įdainavo Gyčio ir Evelinos Šimelionių šeima. Priedainyje akcentuojama, jog Klaipėdoj gyventi gera, akcentuojama viltis, kuri tarsi švyturys rodo kelią pasiklydus, keliama gyvenimo, kaip šventės, idėja.

"Man Klaipėdos gėris - tai jos ramybė ir lėtumas. Žinoma, kad kai kuriose srityse - politikoje, kultūriniame gyvenime - ta ramybė ir lėtumas yra Klaipėdos blogybės, tačiau man patinka būtent šios miesto savybės. Man patinka, kad Klaipėda yra didmiestis, kuriame savaitgalį išėjus į pagrindines gatves nereikia irtis per žmonių minias", - svarstė G. Šimelionis.

 Evelinos ir Gyčio Šimelionio balsai skamba dainos priedainyje.

Pašnekovas pastebėjo, kad tik netekę fizinio artumo su žmonėmis, pajutome, koks jis mums svarbus, kaip ilgimės gyvo bendravimo. "Dabar tarsi iš naujo atrandame dvasinę bendrystę. Muzika, daina - nuostabi priemonė patirti ir palaikyti žmogišką ryšį. Labai tikiuosi, kad šis jausmas išliks ir tada, kai karantinas pasibaigs", - pastebėjo vienas iš dainos atlikėjų Gytis Šimelionis.

Vaizdo klipas iš atsiųstų nuotraukų

Per labai trumpą laiką buvo sukurtas ir originalus dainos vaizdo klipas. Jį L. Švirinas pats sumontavo iš klaipėdiečių atsiųstų nuotraukų, kurios puikiai papildo dainos idėją pozityviomis emocijomis.

"Sulaukėme daugybės nuotraukų, kuriose užfiksuoti visi uostamiesčio pranašumai ir laimingų žmonių, gyvenančių šiame mieste, nuotaikos. Labai dėkojame visiems, siuntusiems nuotraukas. Atsiprašome tų, kurių vaizdai nepateko į vaizdo klipą, nes kiekis buvo tikrai labai didelis", - sakė L. Švirinas ir paragino visus klaipėdiečius ne tik prisijungti prie akcijos, bet ir fotografuoti, filmuoti ją ir dalintis socialiniuose tinkluose, nuotraukas ir vaizdo įrašus žymint #klaipedojgyventigera.

"Balandžio 19 d. 18 val. dainuokime drauge, nepriklausomai nuo to, koks atstumas mus skiria. Pro langą, iš balkono, kieme, drovesni gali kambaryje. Labai norisi, kad tai nebūtų pavieniai atvejai, todėl labai kviečiame kaimynus, bendruomenes pasidaryti sau šventę ir prisijungti su savo balsais ir nuotaikomis į bendrą dėkingumo ir gyvenimo džiaugsmą skleidžiantį chorą. Galima įsivaizduoti, kad šis choras bus pats masiškiausias Lietuvoje", - kvietė L. Švirinas.

Dainos "Klaipėdoj gyventi gera" žodžiai

Kopos, jūra,
Tolumoje burės,
Vaizdas šis visus užbūręs.
Laivas, krantas,
Miestas, žmonės,
Išsipido čia visų svajonės.

Klaipėdoj gyventi gera,
Pasiklydus švyturys parodys kelią.
Gera Klaipėdoj gyventi -
Miesto vartai atviri gyvenimo šventei.

Laisvės dvelksmas,
Saulėlydžio gražumas,
Prisipažink, tai tikras privalumas.
Vėjų mieste,
Karalijos vandenų,
Tu pats pačiausias, todėl čia gyvenu.

Linas Švirinas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder