Rūta Meilutytė: tai buvo vienas skaudžiausių vakarų

Rūta Meilutytė: tai buvo vienas skaudžiausių vakarų

Olimpinių žaidynių čempionės titulo neapgynusi 19-metė Lietuvos plaukikė R. Meilutytė neslėpė apmaudo dėl prasto pasirodymo Rio de Žaneire, bet nežada keisti savo treniruočių vietos ir sąlygų.

Plimute (Didžioji Britanija) su treneriu Džonu Radu (Jon Rudd) jau penkerius metus sportuojanti R. Meilutytė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 100 m plaukimo krūtine varžybose užėmė septintąją vietą.

Po finišo R. Meilutytė ėmė verkti. Tokio rezultato nesitikėjo nei ji pati, nei didžioji dalis Lietuvos sporto sirgalių.

"Tai vienas skaudžiausių mano vakarų. Rezultatą lemia daug dalykų - kai kurie fiziniai, kai kurie psichologiniai. Man šis startas reiškė labai daug, tam rengėmės nuo pat Londono ir visas dėmesys buvo šiam startui. Finišuoti ir matyti savo vardą 7-oje vietoje nebuvo geras jausmas. Žinoma, norėjau aukso", - spaudos konferencijoje sakė R. Meilutytė.

Sportininkė pripažino, kad didelis dėmesys, ypač Lietuvoje, jai netrukdė. Ji prieš startus atsiribojo nuo žiniasklaidos, o didelį dėmesį įvertino, kaip smarkų Lietuvos žmonių palaikymą.

Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė nemažai kaltinimų Dž. Radui už neteisingą treniruočių programą ir sustojusį R. Meilutytės progresą. Vis dėlto, pati plaukikė pasiruošimą olimpinėms žaidynėms vertino teigiamai. Ji pažymėjo, kad nemažai sunkumų sukėlė lūžusios alkūnės gydymas.

"Tai buvo vieni geriausių metų treniruočių prasme. Nepaisant traumos, visas darbas vyko taip, kaip ir reikėjo, todėl pasiruošimu esame patenkinti. Rezultato tokio nesitikėjome ir darysime išvadas, žiūrėsime, ką galime keisti, kad nepasikartotų tokie dalykai. Trauma buvo rimtas iššūkis, nes anksčiau nesu turėjus tokios rimtos traumos. Gydymas užtruko ilgai, todėl buvo sunku ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Prisidėjo dalykai ir iš asmeninės pusės. Be to, dalyvauti olimpinėse žaidynėse jau esant čempione yra visai kas kita nei debiutuojant", - pasakojo R. Meilutytė.

Lietuvos plaukikės Plimute lauks abitūros egzaminai. Po jų ir atostogų R. Meilutytė kibs į darbą su ta pačia komanda.

"Atidėjau egzaminus, juos teks išsilaikyti. Stengiausi kažkiek paskaityti, bet dabar visas dėmesys buvo olimpinėms žaidynėms. Norėčiau studijuoti Plimute. Tam skirsiu daugiau laiko ir minčių. Ačiū už pasiūlymą treniruotis JAV, bet aš esu laiminga ten, kur esu. Viskas mano komandoje yra puiki. Turiu puikų pagrindinį trenerį, salės trenerį. Negalvoju jos keisti greitu metu", - aiškino R. Meilutytė.

Plaukikė pripažino, kad artimiausiu metu apie plaukimą negalvos ir ketina dalį atostogų praleisti Lietuvoje.

"Per pastaruosius ketverius metus atostogų kasmet turėjau po mėnesį. Dabar ilsėsiuosi bent mėnesį. Turiu daug planų ir nežinau tikslaus laiko, kada grįšiu. Mano ir trenerio požiūriai yra panašūs, konkrečių susitarimų tarp jo ir manęs nėra. Turiu namus ir Lietuvoje, ir Plimute, todėl visas dėmesys bus skirtas poilsiui", - pabrėžė Lietuvos plaukikė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder